Dva týždne dozadu som vám písala o tuhých mydlách na tvár od značky Candy Soap, ktorú som si zamilovala. Sľúbila som vám, že vám predstavím aj ďalšie tuhé mydlá, a to tie, ktoré so mnou pôjdu do sprchy. Tuhé mydlá na telo. Ak si zaspomíname, kedysi sa používali prevažne len tuhé mydlá. Málokto mal tekuté mydlo, všetci sme bežne používali tuhé mydlá a neprišlo nám na tom nič zvláštne. Možno dobou, možno pohodlnosťou, sme vymenili tuhé mydlá za tekuté, ktoré nám prišli praktickejšie. Ešte stále som však ostala klasikou, ktorá tuhé mydlá miluje. Tuhé mydlá už nie sú málo ovoňané ako kedysi. Dnes už zoženiete tuhé mydlá v tej najlepšej kvalite, ktoré majú nádherné vône od jemných, až po silne parfumované. Príjemne penia a robia si svoju prácu na jednotku. Existuje množstvo dôvodov, pre ktoré mám tuhé mydlá stále v obľube.

Štyri tuhé mydlá na telo pokope

Tuhé mydlá majú samozrejme svoje pre a proti, ako každý iný druh výrobku. Najväčším mínusom je nesprávne skladovanie, pri ktorom môže dôjsť ku premnoženiu baktérií. Navyše, mnoho ľudí robí chybu, ak svoje tuhé mydlá necháva používať iným ľuďom. Platí nepísané pravidlo, ktoré hovorí o tom, že každý člen domácnosti by mal mať svoje vlastné mydlo. Či už na tvár, na telo, alebo na ruky. Zväčša ide o zlyhanie zo strany nás, nie zo strany mydiel samotných.

Určite ste počuli už o tom, ako tuhé mydlá vysušujú pokožku, však? Je pravda, že tuhé mydlá obsahujú zväčša vyššie pH, ktoré môže (nemusí) vysušiť pokožku. Každé tuhé mydlo by preto malo obsahovať dostatočné množstvo BIO olejov v tej najlepšej kvalite. Na fotke nižšie môžete vidieť banánové mydlo s názvom Banánový split, ktoré obsahuje napríklad panenský olivový olej, kokosový, ricínový a mandľový olej, ktoré vzájomným pôsobením vytvárajú maximálnu šetrnosť našej pokožky. Navyše, mydlo banánový split má sladkú, čokoládovo – banánovú vôňu, vďaka ktorej vás naladí na prvé letné tóny.

Zloženie: voda, olivový olej, kokosový olej, mandľový olej, ricínový olej, hydroxid sodný, banánový extrakt, kakao, farbivá (CI 77 019, CI 77 891, CI 77 492), vanilín, eugenol, etylacetát, orangenol

Pokiaľ obľubujete svieže vône, ako aj ja, môžete siahnuť po uhorkovom mydle. Tuhá kocka plná sviežej, uhorkovej vône a zlatými trblietkami na vrchu mydla. Uhorkové mydlo pôsobí vďaka zlatým trblietkam luxusne a určite je vhodné aj ako darček. Pre mužov, ale i pre ženy. Skrátka pre všetkých, ktorí majú radi svieže vône. Uhorkové mydlo by bolo skvelým pomocníkom aj počas horúcich letných dní na dovolenke. Do lietadla si ho môžete vziať bez obáv, nakoľko tuhé mydlá sa počítajú na gramy, nie na mililitre, ako tekuté mydlá.

Zloženie: voda, olivový olej, kokosový olej, mandľový olej, ricínový olej, hydroxid sodný, uhorkový extrakt, farbivá (CI 77 019, CI 77 891, CI 77 492, CI 77491), citral, geranio, alfa-izometylionón, hexyl cinnamal, citronellol, linalool, eugenol

Tuhé mydlo s vyrezaným motívom stromčekov.

Posledné dve mydlá som si naschvál nechávala na koniec. Ako sa vraví, to najlepšie na koniec. Tieto dve mydlá ma svojou vôňou zaujali najväčšmi. Prvým je tuhé mydlo pre milovníkov capuccina. Kávoláska. Capuccino mám veľmi rada. I keď kávové vône a príchute nemám v obľube, toto tuhé mydlo ma dostalo. Vonia ako sladký koláčik alebo ako čerstvé capuccino s mandľovým mliekom. Mňam, až mi zaškŕkalo v bruchu. Vraví sa, že človek môže byť závislý na kofeíne. Dávajte teda pozor, aby ste sa nestali závislými aj na tuhom mydle pre milovníkov capuccina.

Zloženie: voda, kokosový olej, olivový olej, bambucké maslo, slnečnicový olej, ricínový olej, parfum, mandľové mlieko, kakao, káva Arabica, farbivá (CI 77 891), linalool, hexyl cinnamal

Na záver, moja srdcovka. Ktorá žena by nemala rada objatia. Objatie uvoľňuje do mozgu látky, ktoré sú zodpovedné za pocity šťastia, istoty a lásky. Navyše vysiela signál, že sú veci v poriadku. Akosi podobne sa cítim, keď sa umývam mydlo s názvom Hebké objatie. Šťastná a omámená láskou. Nádherná, ženská vôňa višní a sliviek. Zamatovo hebké mydlo Hebké objatie vytvára bohatú penu, nevysušuje pokožku a je vhodné pre všetky typy pleti a pokožky. Ak hľadáte niečo, čím by ste mohli obdarovať niekoho, na kom vám záleží, jednoznačne nešliapnete vedľa, ak zvolíte práve tuhé mydlo Hebké objatie. A teraz ma ospravedlňte, musím si za ním odskočiť do sprchy.

Zloženie: voda, olivový olej, kakaové maslo, sójový olej, hydroxid sodný, ricínový olej, parfum, červený íl, makové zrniečka, linalool, citronellol, farbivá (CI 77 891, CI 77019, CI 77492)

Rozhodli by ste sa pre tuhé mydlá na telo? 🙂