Ahojte!
Počasie je premenlivé a viac ako august mi pripomína skôr apríl. Rána sa začínajú východom slniečka, ktoré na nás spoza oblakov vykukne. Doobeda sa slniečko udrží, na obed a poobede začnú prehánky, ku večeru znovu posvieti ostré slnko a večer, prípadne v noci, je búrka. Čas, kedy je slniečko najostrejšie, si spríjemňujem aspoň voňavým dezodorantom, ktorý mi stále pripomenie, že leto ešte nekončí, aj keď je počasie premenlivé. Dnes vám o tomto dezodorante, ktorý mi spríjemňuje dni, napíšem viac.

Dezodorant Sea Wave má nádhernú vôňu, ktorá si vás podmaní. Chvíľami budete mať pocit, že sa kúpete v mori a nohy máte zaborené do ešte teplého piesku vyhriatého slnkom. Pripomína mi, že i keď sa toto leto nedostanem pri more, mám ho akýmsi tajomným spôsobom vďaka osviežujúcej morskej vôni dezodorantu pri sebe. Svieža vôňa sa na pokožke podpazušia udrží v nečinnosti aj 6 hodín, no počas aktivity sotva 3 hodiny. Nemám to dezodorantu za zlé, nerobí mi problém nanášať si ho viackrát denne. Viem, že svojmu telu dožičím aspoň malý kúsok prírody, a tak som spokojná.

Vďaka šikovnému aplikátoru, ktorý má fľaštička od dezodorantu, je nanášanie veľmi jednoduché. Postačia vám 3-4 streky pod každé podpazušie. Vďaka extraktu z aloe vera je dezodorant na prvý dojem gélovejší, mne to však vyhovuje. Do pól hodiny sa vstrebe do pokožky a vy si môžete minimálne 3 hodiny užívať sviežu vôňu podpazušia. Neskôr stačí aplikovať dezodorant znovu, prípadne počas celého dňa podľa potreby. Som si istá, že na niekoho pokožke sa vôňa dokáže udržať aj dlhšie.

Dezodorant sea wave neobsahuje alkohol, čo je pre mňa pri výbere dezodorantu kľúčovým atribútom. Vďaka faktu, že dezodorant neobsahuje alkohol, môžete ho bez obáv použiť aj po holení podpazušia. Má schopnosť vyživovať a hydratovať. Môžu ho používať aj ženy, slečny, dámy, ktoré majú citlivú pokožku. Sama mám citlivú pokožku a nedokážem si na ňu naniesť čokoľvek. Môžem však povedať, že dezodorant, ktorý som testovala, nebol pre oholenú pokožku žiadnym podráždením.

Posledný bod by som venovala zisteniu, ktoré ma veľmi potešilo. Chvíľu som bola voči obalu skeptická, nakoľko na oko je to samozrejme plast. Čítala som si však o produkte viac a dozvedela som sa, že sa nejedná o obyčajný plast, ale o bioplast z cukrovej trstiny. Zaujalo ma, že značka sa stavia ku svojim obalom ekologicky a miesto plastov zháňa alternatívy. Kúpou produktu tým pádom nepodporujete len predaj certifikovanej prírodnej kozmetiky, ale sa aj staviate na stranu ekológie.

Výrobok je vhodný aj pre vegánov a nie je testovaný na zvieratách + má certifikáty ICEA, BIO Sostenibile a Eco Bio control (talianske certifikáty certifikovanej a ekologickej bio kozmetiky).

Zloženie: voda, trietylcitrát, aloe vera, sorbitan stearát, laurolyglutamát sodný, triglycerid kyseliny kaprínovej, kamilkový extrakt, extrakt zo šalvie lekárskej, benzyl alkohol, xantánová guma, parfum, benzoát sodný, cetearylalkohol, glycerín, sorbát draselný, kyselina mliečna

Plusy: Šikovný rozprašovač.
Osviežujúca vôňa mora.
Viackrát certifikovaný produkt.
Výrobok vhodný aj pre vegánov.
Dermatologicky testovaný na citlivej pokožke.
Obsah aloe vera a extraktov.
Kvalitná talianska kozmetika.
Bez obsahu alkoholu a hliníkových solí.
Univerzálna vôňa.
Pri nečinnosti výdrž 6 hodín.
Balené v bioplaste vyrobenom z cukrovej trstiny.
Mínusy: V prvotnom zastúpení vedú neprírodné zložky (okrem aloe vera).
Počas aktivity výdrž sotva 3 hodiny.
Celkové hodnotenie: 8/10
Používate prírodné dezodoranty? 😇