Ahojte!
Hlásim sa vám s ďalšou recenziou, tentokrát špeciálne pre slečny, ženy a dámy, ktoré trápia strie a celulitída. Od firmy Mon Platin som dostala dva výrobky vyrobené pre problematické partie, kde vznikajú strie a celulitída. Obe sa skvelo dopĺňajú a sú z rady Dead Sea Minerals. Firma ponúka totiž tri špeciálne rady kozmetiky. Najlacnejšou je práve Dead Sea Minerals, ktorá je skutočne cenovo dostupnou. Ceny produktov sa pohybujú od približne štyroch a maximálne do tridsiatich eur.

AROMATICKÝ TELOVÝ PÍLING

 
Začnem postupne, od začiatku. Telovým pílingom. Predpokladám, že najskôr sa vydáte do sprchy, a až neskôr použijete telové maslo, a tak venujem pár slov telovému pílingu. Prvé, čo musím jednoznačne spomenúť, je fakt, že po otvorení pílingu na vás vykukne jednak nielen krásna, sladkastá kvetová vôňa, no na povrchu produktu budete môcť vidieť olejnatú, ružovkastú kvapalinu. Neznamená to, že je produkt chybný, práve naopak. S produktom je všetko v najlepšom poriadku, nakoľko obsahuje viacero olejov. Neskôr však oleje akoby z povrchu zmizli, ostane tam len kúsok vzácnej olejnatej tekutiny.
Aromatický telový píling sa odporúča používať 1-2x do týždňa, ako je to zvykom takmer pri každom podobnom produkte. Jemne škriabe, priradila by som ho ku „tvrdším“ pílingom, avšak osobne mi to vôbec nevadí. Teší ma fakt, že sa ním môžem poriadne „vydrhnúť“ a rovnako to, že mi z tela odstráni odumreté kožné bunky. Produkt veľmi účinne bojuje aj proti celulitíde. Väčšiu celulitídu dokáže udržať pod kontrolou a s menšou si dokáže viac – menej poradiť, no neodstráni ju úplne. Každopádne, zmenu vidno, a vždy je to lepšie, sťa nič. Po umytí pílingu zo svojho tela teplou vodou ucítite veľmi, skutočne veľmi hebkú a voňavú pokožku. Je to spôsobené už spomínanými vzácnymi olejmi. Niekedy ani netreba dokončovať procedúru telovým maslom, nakoľko aromatický telový píling s vôňou ruže a šípky vás sám o sebe premastí dostatočne.

Zloženie: morská soľ, sladký mandľový olej, kokosový olej, fenoxyetanol, olej z citrónovej trávy, vitamín E, kyselina dehydrooctová, levanduľový olej, parfum

 

TELOVÉ MASLO

Ak sa však rozhodnete vo svojej kúre za krajším telom pokračovať, telové maslo vám parádne poslúži na zjemnenie sfarbenia vašich strií. Jeho vôňa je kvetinová, cítiť z telového masla ružu. Pokiaľ nemáte rady vôňu ruží, produkt nebude vaša šálka kávy. Pokiaľ ju však rady máte, bude to pre vás trefa do čierneho. Telové maslo by som kľudne darovala svojej mamine, manželke alebo babke aj ako darček, nakoľko vôňa je skôr pre ženy v zrelom veku. Myslím si však, že to je len vec vkusu.
S účinkami som spokojná. Telové maslo sľubuje, že zabráni vzniku strií. Nejaké strie už však mám a s nimi trochu bojuje tým, že zjemňuje ich farbu, resp. zosvetluje. Produkt nanášam výhradne po sprche, pokožka však nemusí byť vlhká, ako je tomu pri iných telových mliekách, maslách a krémoch. Môžete pokožku poriadne vysušiť, a až napokon aplikovať telové maslo. Konzistenciu má skôr vodnatejšiu a dokáže sa rýchlo vstrebať. Jedine však pod podmienkou, že ho do pokožky jemne vmasírujete.
Produkt sa predáva v plastovom kelímku, čo sa mi veľmi nepáči. Obsahuje 300ml, hojne vám vystačí aj na dva mesiace. Mám radšej produkty, ktoré majú obsahovo max. 200ml, aby som ich mohla striedať a skúšať. Každopádne, ako som už spomínala, s produktom samotným som spokojná. Jediné mínus vidím v plastovom balení, ktoré je rovnaké ako aj pri pílingu. Myslím si, že telové maslo by pôsobilo o to luxusnejšie, keby sa predávalo napríklad v sklenenom tégliku.

Zloženie: voda, vazelína, cetylakohol, minerálny olej, kyselina stearová, glycerín, bambucké maslo, trietanolamín, medový extrakt, parfum, fenoxyetanol, diazolidinylmočovina, glycerín stearát, morská soľ, olivový olej, metylcelulóza, olej zo semien mučenky jedlej, extrakt z kiwi, extrakt z grapefruitu, benzoát sodný, dehydrooctová kyselina, vitamín E, kokosový olej, extrakt z manga, extrakt z papáje, melónový extrakt, pačuli olej, olej z ruže, levanduľový olej, retinylpalmitát, magnézium, extrakt z propolisu, vanilín, riboflavín, niacinamid, tyamín HCL.


 

Poznáte značku Mon platin? 😇