Ahojte!
Na blogu som vám už spomínala značku Navia, ktorá pochádza zo Slovenska. Lokálnym značkám som otvorená a veľmi sa im teším. Navyše Navia niektoré svoje produkty predáva v sklenených obaloch, čo je ešte lepšie. Okrem toho je to značka, ktorá je celkom cenovo dostupná, nezruinuje úplne vašu peňaženku a mohla by vám prísť vhod, ak hľadáte prírodnú, lokálnu a ekologickú kozmetiku.

Avokádový krém, ktorý som testovala, je vhodný pre zmiešanú až mastnú pleť, no už s týmto prvým faktom nemôžem súhlasiť. Myslela som, že to bude krém, ktorý mi úplne sadne, nakoľko mám zmiešanú pleť, no žiaľ opak bol pravdou. Moju pleť veľmi zaťažoval a upchával mi póry.
Aby som však nebola negatívna, krém je balený v krásnom sklenenom obale, ktorý ma nadchol, nakoľko sa jedná o úplne ekologickú variantu. Po minutí krému môžete obal umyť vodou a používať ho ďalej na niečo iné, napríklad ako cestovné balenie krémov na telo a podobne.
Konzistencia krému je našľahaná, čo mám osobne veľmi rada. Po nanesení na pleť sa krém začal príjemne roztápať a mohli ste s ním šikovne pracovať. Nepáčilo sa mi však, že krém do pleti nie a nie vsiaknuť, a to ani po dlhšom čase. Jednoducho mi pleť ostala mastná a zaťažená.
Čo sa týka vône, tá bola veľmi jemnučká, bolo z nej cítiť avokádovú vôňu, avšak skutočne veľmi jemne. Krém by podľa mňa kľudne mohol byť vďaka svojej univerzálnej vôni vhodný aj pre mužov.
Avokádový krém hodnotím ako krém, ktorý má jednoznačne svoje plusy, no žiaľ aj mínusy. Medzi plusy jednoznačne patrí sklenený obal, priaznivá cena, univerzálna jemná vôňa, fantastické zloženie a našľahaná konzistencia. Žiaľ, medzi mínusy patrí (aspoň v mojom prípade) jednoznačne fakt, že sa veľmi ťažko vstrebáva do pokožky a pokožka ostáva mastná. Myslím si, že krém by viac ocenili slečny a ženy so suchou pokožkou, prípadne s normálnou, nakoľko v zime je potrebná dostatočná hydratácia.

Zloženie: avokádové maslo, konopný olej – organický, nerafinovaný, mandľový olej, prírodný Vitamín E)

Výrobok je vhodný aj pre vegánov a nie je testovaný na zvieratách

Poznáte značku Navia? 😊