Ahojte!
Starostlivosť o pleť je veľmi dôležitá ako ráno, tak i večer. Každú starostlivosť treba prispôsobiť typu pleti a problému, ktorý na nej prípadne riešite. Osobne vždy volím kozmetiku, ktorá je vhodná na zmiešanú až mastnú pleť. S výberom mi tentokrát pomohla milá pani z firmy Lavera. Zaslali mi troje výrobky na pleť, ktoré mi sadli doslova ako riť na šerbeľ. Viac ma však teší fakt, že všetky výrobky, ktoré vám dnes predstavím, sú prírodné, netestované na zvieratách a vhodné aj pre vegánov. Majú dokonca certifikát NATRUE a Vegan. Skutočná láska na prvý pohľad.

ČISTIACI PLEŤOVÝ PEELING
Začnem postupne tak, akoby ste mali začať aj vy. Najskôr je potrebné použiť peeling, najlepšie večer, kedy vám vyčistí z pleti všetky nečistoty, ktoré sa na pleti počas dňa usadili. Avšak pozor, peeling je povolený maximálne 2-3x za týždeň. Vaša pleť bude po peelingu žiarivejšia, prekrvená a zlepší sa aj prísun kyslíka. Póry sa otvoria a pleť je tak lepšie pripravená na následné dočistenie tonikom a ošetrenie krémom. Myslím si, že táto wellness chvíľka sa bude páčiť rozhodne každej žene.
Použitie peelingu je veľmi jednoduché, stačí si naniesť peeling na prsty a poriadne ho vmasírovať všade, kde je to potrebné. Začínam vždy líčkami, presúvam sa ku brade, nosu a extra pozornosť venujem v mojom prípade čelu, ktoré sa veľmi premastieva. Čo sa však bude páčiť nejednej žene je fakt, že čistiaci pleťový peeling, ktorý som testovala, je vhodný pre všetky typy pleti.
Aktívne látky, ktoré sa v produkte nachádzajú, sú Ginkgo a jojobové perličky. Ginkgo stimuluje mikrocirkuláciu krvi v pleťových bunkách a jojobové perličky pôsobia ako jemný peeling, ktorý šetrne odstraňuje nečistoty a odumreté kožné bunky.
ČISTIACA PLEŤOVÁ VODA
Po čistiacom peelingu prichádza na rad dočistenie pleti. Najlepšie je použiť pleťovú vodu, ktorá má sviežu vôňu čistoty, akou je napríklad aj tá, ktorú som mala možnosť vyskúšať.
Čistiaca pleťová voda je vhodná pre zmiešanú až mastnú pleť. Jemne odstraňuje drobné nečistoty, ktoré ostali po peelingu a pripraví pleť na nanesenie krému.
Používať čistiacu pleťovú vodu je veľmi dôležité, a to aj ráno, i večer. Iste si hovoríte, že to je samozrejmosť, ale ako tvrdia odborníci je to pravidlo, ktoré sa porušuje najčastejšie. Dôraz klaďte najmä pri večernom čistení. Nezabúdajte, že máte povinnosť zbaviť tvár nečistôt. Tvár sa vám určite neskôr odvďačí tým, že bude pomalšie starnúť a bude mať vždy zdravý a svieži look.
Použitie je rovnako ako pri peelingu jednoduché a každá z nás ho pozná. Ešte kým je pleť vlhká, siahnite po čistiacej pleťovej vode, ktorú aplikujte na tampónik a následne na pleť jemnými kruhovými pohybmi prstenníkom a prostredníkom, teda prstami, ktoré nemajú toľko sily.

ZMATŇUJÚCI KRÉM NA TVÁR 
 
Posledným krokom v starostlivosti o pleť je hydratácia. Používanie krému rozhodne nepodceňujte, po peelingu alebo po pleťovej vode je jeho použitie nevyhnutné. Dbajte na to, aby ste ozaj použili krém, ktorý je vhodný pre vašu pleť. Mne zaslali na testovanie zmatňujúci, ktorý si neviem vynachváliť. Moju T-zónu úžasne zmatní a musím povedať, že je to skutočne jeden z najlepších krémov, aké som na pleť už vyskúšala. A verte, bolo ich skutočne mnoho. Tento sa však stáva mojim jasným favoritom.
 Pleťový krém poskytuje pleti hydratáciu a je vhodný najmä pre zmiešanú pleť. Postará sa o elimináciu prebytočného mazu a pomáha pleť zregenerovať. V pleťovom kréme nájdete aj extrakty zo slnečnice, kamilky, zázvor, bambucké maslo, jojobový, mandľový a olivový olej.
Ako sa o pleť staráte vy? 😊