Ahojte!
O tom, že používam prírodnú kozmetiku viete. Avšak viete o tom, že s umývaním zubov si tiež dokáže poradiť príroda? A ešte ako dobre. Ecodenta zubné pasty sú obohatené o starostlivo vybrané prírodné výťažky, ktoré pomáhajú eliminovať najrôznejšie problémy ústnej dutiny. Značka Ecodenta spája modernú vedu s prírodou. Vo svojom širokom sortimente má mnoho zubných pást, ktoré neškodia vám, ani životnému prostrediu. Navyše sa o zuby starajú na jednotku, ba dokonca ich bielia.

Na testovanie som si vybrala dve príchute – škoricovú a melónovú. Uvažovala som aj nad čiernou zubnou pastou, avšak už je na ne písaných toľko recenzií, že by vás to určite nebavilo.
Prvú som vyskúšala škoricovú zubnú pastu na ktorú bol nedočkavý aj môj priateľ. Obaja sme boli zvedaví nielen na účinky, ale samozrejme aj na vôňu, nakoľko doteraz som nič podobné netestovala.
Možno by ste čakali tlmenú vôňu a zlú príchuť, avšak vôňa je veľmi svieža, a to najmä vďaka extraktu z rozmarínu a Teavigo. Farba je jemne hnedá a chuť výstižná – škoricová.
Zložka Teavigo zo zeleného čaju ničí baktérie, zabraňuje tvorbe zubného kazu a tvorbe povlaku. Škorica je široko ďaleko známa svojimi protizápalovými a antibakteriálnymi účinkami.
Škoricová zubná pasta Ecodenta obsahuje 97% prírodných zložiek a je vhodná aj pre vegánov.

Melónová zubná pasta je z týchto dvoch pást mojím favoritom. Šťavnatá vôňa melóna sa výborne hodí na aktuálne ročné obdobie – leto. Navyše má zubná pasta príjemný slabozelený obal, ktorý vo mne vždy evokuje niečo pozitívne. Výrobok som si obľúbila nielen kvôli chuti a fantastickej vôni, ale najmä kvôli tomu, že obsahuje dvojitý zdroj vápnika pre zuby a jej účinok zabezpečuje pôsobenie prírodných vápenatých minerálnych solí, ktoré pomáhajú remineralizovať zubnú sklovinu.
Osobne ma najviac potešil fakt, že melónová zubná pasta Ecodenta obsahuje 99% prírodných zložiek, čo je o 2% viac ako je to pri škoricovej zubnej paste. Čo viac, výrobok je tiež vhodný aj pre vegánov a svojim zložením je skutočne výbornou a vhodnou alternatívou ku klasickým zubným pastám.
Akú značku zubných pást používate vy? 😊