Ahojte!
Moja obľúbená prírodná značka Weleda prišla tento rok s niečim, na čo jej priaznivci určite dlho čakali. Svoj sortiment obohatila o „slnečnú“ kozmetiku, teda o slnečnú starostlivosť o pokožku. Pod zub som sa pozrela mlieku na opaľovanie a mlieku po opaľovaní s plesnivcom alpínskym. Netreba ani hovoriť, ako obstáli, určite je to všetkým jasné. Weleda ma svojim sortimentom ešte nikdy nesklamala.
MLIEKO NA OPAĽOVANIE SPF 30

Slniečko nám poriadne hreje a je veľmi dôležité nezanedbať ochranu pred škodlivými UVA a UVB lúčmi. Najlepšie je chrániť sa vhodným mliekom na opaľovanie s vysokým faktorom.  (SPF 30+)
Výťažok z bio plesnivca alpínskeho, ktorý obsahuje mlieko na opaľovanie, spoľahlivo chráni pokožku pred UVA a UVB žiarením. Nakoľko sa jedná o prírodnú kozmetiku, opaľovacie mlieko obsahuje len minerálne UV filtre (bez nano-častíc) a rastlinné oleje, ako napríklad slnečnicový a kokosový olej.
Vôňa mlieka na opaľovanie je svieža – citrusová a vďačíme za to vavrínu kubébovému, levanduľovým kvetom či harmančeku rímskemu. Okrem jeho krásnej vôni je mlieko aj vode odolné. Jeho vode odolnosť som testovala spoločne s priateľom a musím uznať, že je to najtvácnejšie mlieko aké som kedy testovala. Aj po styku s vodou vám vydrží neuveriteľných 5 hodín. Ostala som v nemom úžase.
Upozorniť vás však musím na biely film, ktorý mlieko zanecháva na pokožke. Jedná sa o minerálne UV filtre, ktorých prirodzená vlastnosť je vytvárať biely film na pokožke. Fungujú na princípe odrážania svetla a predstavujú bezpečný variant ochrany pred slnečným žiarením.

Výrobok je držiteľom certifikátu NATRUE a je vhodný aj pre vegánov.

Zloženie: Voda, Kaprylové/Kaprinové triglyceridy, Oxid titaničitý, Slnečnicový olej, Glycerín, Alkohol, Polyglyceryl-3 Polyricinoleát, Kyselina polyhydroxystearová, Nezmydliteľný podiel olivového oleja, Kyselina stearová, Extrakt kvetov/listov/stoniek plesnivca alpského, Síran horečnatý, Hydrogenovaný repkový olej, Glycerylkaprylát, Oxid hlinitý (Alumina), Vône, Limonen, Linalool, Citronelol, Benzyl Benzoát, Benzyl Salicylát, Geraniol, Citral, Farnesol

MLIEKO PO OPAĽOVANÍ

Viete, prečo je vhodné používať výrobky po opaľovaní? Použitím prípravku po opaľovaní po tom, čo sa vysprchujete, pokožke navracia stratenú hydratáciu, upokojí ju a urýchli aj jej regeneráciu. Napraví tiež škody vzniknuté slnením a dokážu účinne spomaliť starnutie pokožky spôsobené UV žiarením. Okrem toho obsahuje mlieko po opaľovaní od Weledy šťavu z Aloe vera, ktorá na pokožke príjemne chladí.
Konzistencia mlieka je relatívne riedka a preto sa na pokožke dobre rozotiera a veľmi rýchlo sa do nej vpije. Už spomínaný chladivý účinok vyvoláva po opaľovaní príjemné pocity.
Vôňa je rovnako svieža a citrusová ako aj pri mlieku na opaľovanie. V porovnaní s mliekom na opaľovanie mi však príde intenzívnejšia. Pokožka je po použití hebká, ošetrená a zároveň hydratovaná.

Výrobok je držiteľom certifikátu NATRUE a je vhodný aj pre vegánov.

Zloženie: Voda, Glycerín, Alkohol, Šťava z Aloe vera, Olivový olej, Nezmydliteľný podiel olivového oleja, Betain, Extrakt kvetov/listov/stoniek pŕhľavy malej, Extrakt kvetov/listov/stoniek plesnivca alpského, Guma Sclerotiumrofsii, Xantanová guma, Lysolecithin, Glycerylkaprylát, Vône Limonen, Linalool, Citronelol, Benzyl Benzoát, Benzyl Salicylát, Geraniol, Citral, Farnesol

Ako sa pred slnečnými lúčmi chránite vy? 😊