Ahojte!

Niektorí ste možno už o značke Botanica Slavica počuli, inú o nej čítate prvýkrát. Botanica Slavica je československá kozmetická značka, ktorú založilo duo Lenka&Honza, ktorý sa k tejto vášni dostali vďaka svojim koreňom a vzťahu k bylinkárstvu. E-shop ponúka množstvo zaujímavých produktov rozdelených do troch sekcií, v ktorých hlavnú rolu zohrávajú ingrediencie, ktoré sa v jednotlivých produktoch nachádzajú. Každý produkt obsahuje deväť rastlinných zložiek, na základe čoho vznikli kategórie 9 divov bylín, kvetín a plodov. Úžasné, však?

PLEŤOVÁ MASKA 9 DIVOV KVETOV

Na testovanie som si zvolila dva produkty, a prvým z nich bola pleťová maska, ktorú som si obľúbila už na prvý pohľad. Oceňujem jej sklenenú nádobu, ktorá je ekologická a dá sa znovu využiť. Tieto sklenené nádobky vám jednoznačne skvele poslúžia buď v kuchyni alebo v kúpeľni, prípadne i na cestovanie. Navyše je nádoba prelepená peknou potlačou, ktorá dotvára skvelý dojem. Minimálne mňa obal veľmi oslovil.
Po otvorení som si hneď privoňala k produktu a musím povedať, že má nádhernú a výnimočnú vôňu. Zatiaľ som podobnú vôňu necítila. Skutočne pocítite závan, myslím tým poriadny závan, kvetov a sviežu vôňu.
Konzistencia je hutnejšia, avšak s maskou sa pracuje veľmi dobre. Rozotriete si ju na celú tvár, počkáte kým zaschne (cca 15-20 minút) a následne ju opláchnete vlažnou vodou. Osobne na zmývanie používam bavlnenú odličovaciu utierku, ktorá je ručne ušitá a navyše je zero – waste. Túto utierku (alebo skôr bavlnený štvorček) si namočím do vlažnej vody a postupne zmývam masku a zvyšky masky z tváre. Po umytí masky je pleť nádherne hydratovaná, prečistená, vyživená a má prirodzenú farbu. Ostala som uchvátená, pretože mi dokázala odstrániť aj niektoré vyrážky.
Pleťová maska je špeciálne vyvinutá na prečistenie, hydratáciu a upokojenie normálnej až extrémne citlivej pleti so sklonom k dermatitídam, ekzémom a akné.

Zloženie: Žltý íl, glycerín, extrakt z kvetov lipy malolistej, kvetinový olej rumančeka kamilkového, výťažok z kvetov nechtíka lekárskeho, extrakt z kvetov púpavy lekárkskej, výťažok z kvetov fialky voňavej, výťažok z kvetov sedmokrásky obyčajnej, výťažok z kvetov Echinacea purpurová, výťažok z kvetov boráka lekárskeho, výťažok z kvetov levandule lekárskej

PLEŤOVÉ TONIKUM – 9 DIVOV BYLÍN

Po maske svojej pleti doprajem pleťové tonikum, ktoré jej však doprajem vždy aj ráno aj večer. V týchto horúčavách je to príjemné a veľmi osviežujúce. Pokiaľ by som vám mohla dať jeden tip alebo skôr radu, určite by to bola tá, aby ste si pleťové tonikum dali pred použitím na 5-10 minút do chladničky. Za ten čas sa vám ochladí a vaša pleť dostane závan čerstvosti. Pleťové tonikum je vyvinuté na každodenné jemné prečistenie a tonizáciu zmiešanej až mastnej pleti.
Produkt je balený v tmavom obale s rozprašovačom, ktorým je potrebné navlhčiť tampónik a ošetriť ním pleť. Žiaľ, produkt je balený v plastovom obale, každopádne ide o obal, ktorý sa dá znovu použiť. Mne osobne niečo takéto chýbalo. Po minutí si môžete do fľašky napustiť vodu, dať do chladničky a počas dňa osviežovať pleť i pokožku.
Vôňa je skutočne bylinková, nie nadarmo má pleťové tonikum názov 9 divov bylín. Bylinky cítiť, cítiť ich príjemne a vôňa je jedinečná, rovnako ako vôňa pleťovej masky. Čo viac si priať pre svoju pleť.

Zloženie: rozmarínový hydrolát, medovkový hydrolát, extrakt z listov žihľavy dvojdomej, extrakt z mäty kučeravej,extrakt z listov prasličky roľnej, extrakt materinej dúšky, extrakt z listov šalvie lekárskej, extrakt z listov rozmarínu lekárskeho, extrakt z ostropestreca mariánskeho, extrakt z listov medovky lekárskej, extrakt z dubu letného, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate

Všimli ste si už značku Botanica Slavica v drogérií Dm? 😊