Ahojte! 
Značka, ktorú pozná určite takmer každý. Indulona. Áno, to je značka, ktorej produkty by som vám dnes chcela predstaviť. Na trhu je už takmer 70 rokov a stále je medzi ľuďmi jedným z najobľúbenejších a najpredávanejších prípravkov. Keď to píšem, usmievam sa, pretože u mojej babky ju nájdem vždy. Nikdy som u babky nevidela iný krém ako Indulonu. Moja babka nedá dopustiť na klasickú modrú Indulonu a na olivovú, ktorú používa na všetko. Výrobky značky Indulona sú naozaj na trhu dlho a predstavte si, že za tú dobu nie je evidovaná absolútne žiadna alergická reakcia. Jej zloženie je totiž vhodné pre každý typ pleti a pre všetky vekové kategórie. Vybrala som si dnes na testovanie moju obľúbenú štvoricu krémov. A aby toho nebolo málo, tak v najbližšom čase pre vás chystám súťaž, kde si budete môcť zasúťažiť o ďalšiu super štvoricu krémov. Teraz sa však budem venovať tým, čo vidíte na fotke. 😊

Na začiatok by som vám rada predstavila dva produkty, ktoré využívam každý deň. Jedná sa o rakytníkovú Indulonu na ruky, ktorú využívam niekoľkokrát denne a o ochranný krém na nohy, ktorý využívam vždy večer.
Rakytníková Indulona50ml, čo mne osobne veľmi vyhovuje. Nemám rada krémy na ruky, ktoré majú napríklad až 100ml. Rada skúšam nové produkty a tým pádom ma krém na ruky, ktorý má 100ml veľmi rýchlo omrzí. Vďaka praktickému 50ml baleniu sa hodí rakytníkový krém aj na cestovanie, poprípade do kabelky, kde ho môžem mať vždy so sebou. Obsahuje výnimočne vysoký obsah rakytníkového oleja, v ktorom sú zachované dôležité vitamíny, karotény a minerálne soli. Je určený pre podráždenú a unavenú pokožku. Vôňou naozaj vystihuje rakytník, avšak mne skôr táto vôňa pripomína nemocničné prostredie, presnejšie farmaceutické mastičky
Ochranná Indulona na nohy je mojím verným pomocníkom na suché chodidlá. Potešilo ma, že Indulona svoje portfólio produktov rozšírila aj o starostlivosť o nohy. Rozhodne to nebol krok vedľa, ba naopak, krok vpred. Krém obsahuje kyselinu boritú, ktorá napomáha chrániť nohy pred mikrobiálnymi infekciami a plesňami. Pokiaľ chodievate plávať na mestskú plaváreň, tak tento krém určite oceníte. Chlór totiž vysušuje pokožku, prispieva k praskaniu kože na pätách a ani netreba zdôrazňovať, že na mestských plavárňach je naozaj jednoduché chytiť pleseň alebo mikrobiálnu infekciu. O to viac by teda nemala chýbať u vášnivých plavcov. Pokožka je po použití jemnejšia a zmeny vidieť už po dvoch týždňoch. Samozrejme záleží od toho, kto má ako veľmi popraskané chodidlá. Čo sa týka vône, tá je veľmi podobná modrej, klasickej originálnej Indulone, avšak ja jej príliš neholdujem. Pripomína mi staré, zatuchnuté prostredie. Nič to však nemení na tom, že som s týmto krémom na nohy veľmi spokojná a jeho výsledky po používaní sú fantastické.

Od starostlivosti o ruky a nohy by som rada prešla na produkty o starostlivosť o telo. V tejto časti by som vám rada predstavila dva produkty od Indulony, presnejšie Marhuľové telové mlieko a Olivový telový krém. Oba produkty mi sadli a navyše milujem ich vôňu.
Marhuľová Indulona na trhu nie je príliš dlho, no získala si podľa mňa obľubu u mnohých žien. Najmä svojou krásnou a sviežou marhuľovou vôňou, ktorou prevonia pokožku takmer na celý deň. Ideálna je podľa mňa na jar a na leto, kedy jej vôňa najviac vynikne. Marhuľová Indulona obsahuje vitamíny A a E a vitamíny skupiny B v marhuľovom oleji, ktorý vďaka antioxidačným účinkom pôsobí proti starnutiu a udržuje pleť mladú, pevnú, jemnú a hydratovanú. Ako mlieko ju však nepovažujem, pretože svojou konzistenciou je tuhšia.
Olivová Indulona je už o niečom inom, než marhuľová. Jednak sa už nejedná o mlieko, ale o krém, a tým pádom je tuhšia ako marhuľová Indulona. Zvyknutá som asi na všetky konzistencie, avšak olivová Indulona je vhodná najmä pre extrémne vysušenú pokožku. Na mňa je až príliš mastná, no na počudovanie sa dokáže pekne vsiaknuť do pokožky. Skôr by som ju však naozaj odporučila ľuďom, ktorým je prioritne určená. Mne, žene, ktorá má normálnu pokožku neposlúži tak dobre, ako by poslúžila človeku, ktorý vskutku potrebuje a hľadá produkt na svoj typ pokožky. Na zimné obdobie sa však bude hodiť pre každý typ pokožky, avšak jedine počas zimy.
Vôňu som si hneď zamilovala. Mám rada produkty, ktoré obsahujú olivový olej a v ktorých naozaj ten olivový olej cítiť. Tým sa dostávam aj k tomu, že kedže sa tento krém volá olivový, tak obsahuje  olivový olej, ktorý dodá pokožke plno vitamínov.

A v poslednom rade, kedže je môj blog zameraný predovšetkým na prírodnú kozmetiku a na kozmetiku, ktorá nie je testovaná na zvieratkách, musela som zistiť ako na tom stojí Indulona. Písala som priamo pani, ktorá so mnou riešila spoluprácu a tu sú odpovede. Vľavo som sa pýtala aké živočíšne suroviny obsahuje Indulona a vpravo som sa pýtala na testovanie na zvieratách. Indulona má u mňa naozaj veľké plus, že ingrediencie, ktoré sa v nej nachádzajú NIE SÚ testované na zvieratách. Aj keď Indulona nie je čisto prírodná kozmetika, naozaj som veľmi spokojná s tým, že nie je testovaná na zvieratách. Hotový produkt nesmie byť testovaný na zvieratách, pretože je vyrábaný v EÚ, avšak ingrediencie môžu. Preto som s touto značkou o to viac spokojná, že testované nie je nič. 
Aké máte skúsenosti so značkou Indulona? 😇