Ahojte!
Čo poviete na sirup, ktorý je určený na posilnenie organizmu a je super ak potrebujete dodať energiu a silu? A dokonca je to sirup, ktorý má naozaj výbornú chuť a budete si priať „dopovať“ sa ním dookola? Pretože presne taký je Trnkový sirup od Weledy. Ak ste čítali môj článok, kde som písala o Rakytníkovej šťave, ktorá nemala príliš sympatickú vôňu, a určite by nevyhovovala tá vôňa každému, tak pri trnkovom sirupe by ste určite taký pocit nemali. Skvelá vôňa, chuť, zloženie a samozrejme aj finálne výsledky. Taký je trnkový sirup.

Ako som už načrtla v úvode, tnkový sirup má naozaj krásnu sladkú vôňu a výbornú chuť. Naozaj sa dá povedať, že je sladučký ako med.
Dávkovanie je veľmi jednoduché, odporúča sa 3x denne 2-3 lyžičky sirupu zamiešať do pohára s čistou vodou. Spočiatku som naozaj nechápala, prečo by som si takúto „mňamku“ mala riediť s vodou. Sirupy s vodou nepijem, vôbec mi to nechutí, a tak som si myslela, že nakoniec mi ani tento nebude chutiť. Našťastie opak sa stal pravdou, a ak existuje nejaký sirup, ktorý som ochotná si zamiešať do vody, tak je to jednoznačne trnkový sirup. Výborný je taktiež ako poleva na palacinky alebo lievance. Myslím si, že aj keby ste urobili cesto v ktorom by nebolo žiadne sladidlo, tnkový sirup by z toho urobil famózny výsledok. Samozrejme nepridávame ho do cesta, ale do hotových lievancov alebo palaciniek. Raňajky ako z filmu. Predstavte si lievance poliate sladučkým trnkovým sirupom s ovocím. Mňam, už sa mi zbiehajú slinky. Našťastie Weleda pripravila článok, kde je recept na vynikajúce čučoriedkové lievance s trnkovým sirupom. Na vegánsku obmenu lievancov stačí vymeniť kravské mlieko za sójové/mandľové/kokosové mlieko, miesto vajíčka rozpučiť banán, miesto medu stéviu a grécky jogurt môžete kľudne vynechať.
Konzistencia trnkového sirupu je veľmi hutná, a tak sa nebojte že sa nebude dať riediť s vodou. Vo vode sa postupne rozpustí, avšak musíte ho trošku miešať lyžičkou. Po otvorení sa ma skladovať v chladničku, kde vám paradoxne zhustne ešte viac, a tak je občas problém dostať ho von z fľaštičky. Pred konzumáciou odporúčam, aby ste si ho dali aspoň na pár minút von z chladničky. Sirup vám síce možno bude tiecť pomalšie, avšak stojí za to, počkať si. Veď ako sa vraví – „Na dobré sa oplatí čakať“.
Trnkový sirup je vhodný aj pre tehotné a dojčiace ženy a tiež pre staršie osoby s pocitom ubúdajúcej sily,
Aj keď je to možno neuveriteľné, trnkový sirup od Weledy sa vyrába len z troch surovín: cukor, šťava z plodov trnky a citrónová šťava. Na výrobu Trnkového sirupu sa používajú dozreté a ekologicky pestované plody a šetrné metódy spracovania, ktoré zachovávajú jeho lahodnú chuť. Čo sa týka certifikátov, trnkový sirup ich má dva: NATRUE a VEGAN.

Už ste počuli o Trnkovom sirupe? Ak ste ho už vyskúšali, chutil vám? 😇