Minule som len tak brázdila internetom a našla som naozaj zaujímavý článok. Písalo sa v ňom ako vzniká rakovina, kedy je neskoro na liečenie, ale aj o prevencií vďaka potravinám. Nedalo mi to a musela som si zistiť, ktoré potraviny nás proti tejto zákernej chorobe ochránia.

Brokolica
Mňam, ako veľmi ja milujem brokolicovú polievku. Keď som bola mladšia, nechcela som o tejto zelenej „škaredke“ ani počuť, no dnes ju veľmi obľubujem.
Obsahuje veľké množstvo protirakovinotvornných látok.
Veľmi účinná je príprava, tak isto ako pri všetkej zelenine, na pare. Vtedy zelenina nestráca toľko vitamínov.

Jablká
Toto úžasné ovocie je pre mňa nevyhnutné. Milujem jablká na všetky spôsob. Samozrejme jablká treba jesť aj so šupkou, pretože tá obsahuje tiež veľa vitamínov.
Snáď ani netreba hovoriť o tom, že jablká sú dobrým doplnkom k vitamínu C. Obsahujú taktiež nenasýtené tuky, vlákninu a minerály. Okrem toho všetkého dokážu znížiť krvný tlak a hladinu cholesterolu.

Mrkva
Ak ste si doteraz mysleli, že mrkva je dobrá len na oči, tak ste sa naozaj mýlili. Obsahuje plno vitamínom a to – A, B, C, D, E, K.
Mrkva dokáže chrániť pred rakovinou kože a pľúc. Taktiež ako jablko, aj mrkva obsahuje minerálne látky.


Zelený čaj

Aby sme neboli stále len pri jedle, tak sa určite oplatí spomenúť zelený čaj. Nie je to len urýchlovač metabolizmu. Dokáže znížiť riziko rakoviny. Zelený čaj je naozaj veľmi silný antioxidant.
Najlepšie je, ak si môžete dopriať aspoň 2-3 šálky denne. Ak vám nechutí čistý zelený čaj, tak v obchode nájdete aj obohatený o citrón, marhuľu a pod.


Cesnak
Spomaľuje delenie a rozpad buniek. Fytochemikálie, ktoré cesnak obsahuje majú veľmi dobré účinky na zdravie. Cesnak má protizápalové, antibakteriálne aj imunostimulačné účinky. Práve preto sa vždy odporúča aj pri väčšine chorobách.