Čas rýchlo letí a dôkazom je aj to, že už je koniec apríla a ja mám pre vás opäť posedenie pri knihe. Dúfam, že vás nejaké knihy zaujmú a podelíte sa so mnou aj o vaše čitateľské skúsenosti za tieto dva mesiace.

1. Kniha
Hneď prvú knihu, ktorú som v marci prečítala je od slovenskej autorky Márii Ďuranovej. Autorku mám rada a hneď, keď som zbadala jej knihu, musela som si ju vziať z regálu. Kniha má názov Peniaze sú všetko. Má 200 strán a pochádza z vydavateľstva Slovenský spisovateľ, a.s..
Čo sa týka obsahu, kniha ma veľmi pohltila. Naozaj dosť skutočný a veľmi dobre vystihnutý dej. Všetko, čo sa deje v knihe sa odohráva v Bratislave. Je to o jednej typickej rodinke. Mama Lucia, otec Patrik a deti Monika a Riško. Život im však naberie nečakaný spád, keď sa Lucia dozvie nečakanú novinku, ktorú jej Patrik oznámi po telefóne. Opúšťa ju a zakladá si inú rodinu s jeho kolegyňou z práce. Lucia je z toho samozrejme po rokoch manželstva totálne zúfala a navyše aj bez peňazí.. Peniaze sú proste všetko.
Moje hodnotenie: 10/10
Prečo? Autorka dokonale vystihla reálny život všetkých postáv, ktoré boli použité v knihe. Všetok dej, čo sa stal v knihe bol reálne zobrazený. Neboli v knihe žiadne vymyslené hlúposti, ako v niektorých knihách nájdete.

2. Kniha
Kniha je od autorky Gayle Formanovej a má názov Kam zmizla. Táto kniha je dosť populárna, čiže si myslím, že ju dosť mladých pozná. Má 231 strán a pochádza z vydavateľstva Ikar, ktoré je tiež veľmi známe. Tento príbeh je voľné pokračovanie ku knihe Zostaň so mnou.
Zo začiatku, keď som začala čítať knihu som si myslela, že ma absolútne ničím neuchváti. No postupne ako som sa začítavala do príbehu, ma kniha naozaj „strhla“. Je to o mladom, 21 – ročnom, gitaristovi menom Adam Wilde. Je to dosť nervózny chalan, ktorý berie na svoju nervozitu aj lieky. Chodí s herečkou Brin, ktorá je pomerne staršia. Má 28 rokov, no tvári sa na 24.
Tento príbeh rozpráva najmä o Adamovi a jeho bývalej priateľke zo strednej školy Mii. Že by bol Adam ešte stále zaľúbený do svojej lásky zo strednej školy?
Moje hodnotenie: 7/10
Prečo? Nepáčil sa mi preklad tejto knihy. Taktiež je tam dosť nespisovných slov a pár chýb, čo ma celkom sklamalo. Ako posledné sa mi nepáčilo to, že sa tam prelínalo viac dejov. Skončila jedna kapitola a druhá začala tak trochu od veci. Napr. jedna kapitola sa odohrávala v súčastnosti, dve kapitoly v minulosti a potom zase z ničoho nič prítomnosť a medzi tým všetkým sa rozprávalo o budúcnosti. Naozaj trošku zvláštne usporiadanie.
Kniha má samozrejme aj plusy, je dosť chytlavá a na víkendové čítanie je príjemná.

3. Kniha
Túto knihu odporúčam naozaj všetkým a to bez výnimky. Volá sa Objav svoju hodnotu a napísal ju Dr. Julián Melgosa. Kniha má 190 strán a vydalo ju vydavateľstvo ADVENT – ORION, s.r.o.
Na túto knihu som ani nenatrafila ja, ale ukázala mi ju kamarátka. Dosť ma zaujal jej obsah a tak som sa samozrejme pustila do jej čítania. Musím uznať, že kniha je super spracovaná a naučila som sa veľa zaujímavých vecí. Píše sa tu o sebadôvere, ktorú každý potrebuje do určitej miery. Ďalej tu nájdete aj nejaké články ohľadom chorôb, ohľadom vzťahov, práce a pod. Kniha má za cieľ ukázať nám, akú by sme mali mať sebadôveru a ako by sme si ju mali vybudovať.
Moje hodnotenie: 10/10
Prečo? Knihy takéhoto žánru mám veľmi rada. Kniha splnila všetky moje očakávania a určite mi dala niečo do života. Taktiež má knihy veľmi pekné fotografie, zaujímavé texty a aj niečo navyše. Som s ňou veľmi spokojná.

4. Kniha
V tejto knihe sa prenesieme trošku do minulosti. Začína sa dejom, ktorý sa odohráva v roku 1902. Táto kniha je od spisovateľa Alessandra Baricca. Ešte som o ňom nikdy nepočula, no kniha ma celkom zaujala svojím jednoduchým obalom. Kniha sa volá Smith & Wesson. Čo sa týka strán, tak ich nemá veľa. Má 152 strán a je z vydavateľstva Slovart, ktoré zrejme pozná každý čitateľ.
Príbeh je o dvoch chlapoch menom Smith a Wesson, ktorí si spolu zažili naozaj veľa dobrodružstiev. Na začiatku príbehu sa však len pretĺkajú životom. Knihu sa oplatí prečítať, no len kvôli tým príbehov, inak ma až tak veľmi nenadchla.
Moje hodnotenie: 5/10
Prečo? Ako sa vraví, nesúď knihu podľa obalu. Ja som tak urobila a ostala som naozaj sklamaná. V knihe sa nenachádza takmer žiadne opisovanie deja (jedine na začiatku kapitoly), nájdete tam len priamu reč. Čiže ak si to chcete predstaviť, ako napríklad ja (rada si predstavujem, čo čítam), tak nemáte skoro vôbec šancu. Okrem iného v knihe sa aj nadáva, čo sa mi vôbec nepáči. Myslím si, že čítanie tejto knihy bolo pravdu povediac strata času. A možno len nie som zvyknutá na takto písané knihy. Aby som nehovorila len o zlých stránkach, kniha má aj dobré stránky a to také, že príbehy, ktoré sa tam odohrávajú sa mi celkom páčili a niektoré sú aj zábavné.

Koľko kníh ste prečítali vy za tento mesiac? Aké to boli? Určite nezabudnite napísať komentár, aby som sa mohla inšpirovať aj ja vašimi skúsenosťami s nejakými dielami. ☺