Každý z nás by chcel niečo naviac. V tomto prípade je to väčšie vreckové. Ani ty nechápeš prečo niektorí tvoji kamaráti dostávajú viac ako ty, aj keď ste na rovnakej vlne? Skús použiť pár týchto slovných fínt a uvidíš, že rodičia budú presvedčení o tom, že by ti mali aspoň trochu prilepšiť. ☺

1. Musíš si to zaslúžiť.
Staré známe – pomáhanie v domácnosti. Pomôž mame, otcovi, mladším súrodencom.. Je jedno či to bude pri upratovaní s otcom, varením s mamou alebo hraním sa s mladším súrodencom. Nikdy nečakaj na to kým ťa sami vyzvú! Začni sám/sama od seba. Obaja rodičia budú milo prekvapení a zvýšenie vreckového si určite zaslúžiš.

2. Presvedč rodičov a svojej zodpovednosti
Jednou z najlepších slovných zbraní je presvedčiť rodičov o tom, že vreckové budeš míňať zodpovedne a nie na hlúposti. Vyvoláš tak u nich pocit slušného a spoľahlivého dieťaťa, ktoré je už rozumné a vyspelé.

3. Uveď konkrétne príklady, na čo chceš minúť peniaze. 
Toto je asi najviac účinný trik. Vždy rodičom povedz na čo chceš peniaze, kde ich minieš, poprípade na čo si šetríš. O všetkom hovor rodičom a daj im najavo, že pred nimi nič neskrývaš.

4. Nájdi si brigádu
Dnes už nie je s brigádou žiadny problém, aj keď máš pod 15 rokov. Nehovoriac o tom, že ak máš 15 je to ešte jednoduchšie. Rodičom dáš najavo, že si pracovitý typ človeka a vieš sa o seba postarať sám/sama. Budú vedieť že sa naozaj snažíš a preto je šanca že sa budú snažiť aj oni – prilepšiť.

Pevne verím že každý jeden z vás si s týmto aspoň trochu o rodičov šplhne a že som vám s vaším „problémom“ aspoň trochu pomohla. ☺