Prechádzka lesom jesennej prírody je ako prechádzka zlatým údolím. Hoci symbolizuje pochmúrnosť, jej pestré farby rozžiaria celý kraj. Je to obdobie, kedy sa príroda ukladá na zimný odpočinok. S príchodom jesene sa mení celá príroda, mení sa všetko vôkol nás. Listy stromov najskôr zmenia farbu zo zelenej na žltú až na oranžovú a potom pomaly opadajú na zem, na ktorej vytvárajú farebné koberce. 



A čo je vlastne pre mňa to pravé orechové na jeseň? ☺
Ja osobne na jeseň milujem tú farebnú rôznorodosť listov. Každý je iný, niečím výnimočný. Keď zafúka vetrík a listy opadajú na zem.. Určite každý pozná tú nádhernú vôňu. Kvietky síce už miznú, ale stále sú tu také, ktoré prežijú jeseň, ba aj zimu. Chryzantémy, Sirôtky;. Mám veľmi rada kvety. V každom ročnom období sa nájde kvet ktorí ma urobí šťastnou. V tomto prípade sú to už spomínané chryzantémy, ktoré vraj na jeseň prinášajú šťastie. (viď. obrázok)

Celá tá atmosféra na jeseň je pre mňa blaho. Všade rozvoniavajú opadané listy, na záhradkách a v domoch vidno jesenné ozdoby. Teraz mám na mysli najmä tekvice. Ďalšia vec ktorú mám na jeseň veľmi rada. Vyrezávané tekvice. Neexistuje nič lepšie, čo by mohlo navodiť takú atmošku na jeseň ako tekvice. 
Okrem vyrezávania tekvíc mám taktiež rada dekorácie, ktoré si môžem sama vyrobiť. Nápadov je veľmi veľa. Mám rada jesenné obrázky, nálepky, gaštany, dekorácie z listov (napr. nafarbené listy oťapkané na papier), svietniky a samozrejme.. sviečky. Z jesenných vôni mám najradšej vanilku, jablko, citrusy, drevo, jazmín, stromy.

A čo milujete na jeseň vy?☺