Prvý článok v novom roku venujem pomerne mladej, no o to viac známej značke Real Techniques, ktorú ľudia poznajú predovšetkým vďaka ich kvalitným kozmetickým štetcom. Na trhu pôsobí značka Real Techniques len od roku 2011, no za ten čas si získala zhruba 5 miliónov priaznivcov. Niet div, je jednou z prvých značiek, ktoré priniesli širokú ponuku kvalitných pomôcok (najmä) pre líčenie. Za vznikom značky stoja sestry Samantha a Nicole Champan, ktoré od detstva sledovali svoju mamu ako experimentuje s najnovšími trendmi v oblasti krásy a líčenia. Ako sa vraví, jablko nepadá ďaleko od stromu, a tak sa sestry začali v dospelosti venovať líčeniu ku ktorému ich mama nepriamo naviedla. V dnešných dňoch si už od nich viete zakúpiť samostatné kozmetické štetce navrhnuté make – up artistami, či vopred pripravené sady priamo na účel líčenia, ale aj doplnky pre starostlivosť o pleť. Dnes sa pozrieme bližšie na rad kozmetických pomôcok SKIN a PREP, ktoré som pre vás v rámci spolupráce s e-shopom Elnino otestovala.

Real Techniques - doplnky pre pleť

Rad kozmetických pomôcok SKIN

Rad kozmetických pomôcok SKIN môžete po novom nájsť na oficiálnych stránkach značky Real Rechniques pod názvom FACE. Nachádzajú sa v ňom kozmetické pomôcky určené prevažne na čistenie pleti. Z radu SKIN (alebo po novom Face) ma najviac zaujalo duo pre aplikáciu a odstránenie pleťovej masky a čistiaca špongia na pleť. Duo pre aplikáciu a odstránenie pleťovej masky obsahuje silikónový aplikátor v ergonomickom tvare a bavlnenú handričku na odstránenie zvyškov pleťovej masky, príp. nečistôt. Je odporúčané, aby sa silikónový aplikátor používal výhradné na tekuté pleťové masky, čím sa myslia takmer všetky (nie príliš tuhé) okrem jednorázových plátenných masiek. Silikónový aplikátor môžete využiť dvojako, a to priamo na aplikáciu pleťovej masky alebo na rozmazanie už aplikovanej masky na pleti. Bavlnenú handričku počas doby pôsobenia pleťovej masky namočíte do vlažnej, príp. teplej (nie horúcej!) vody a zotriete ňou zvyšky. Opláchnuť ju môžete v rukách alebo v práčke na jemnom programe. Výrobca udáva, že sa vlhká a teplá handrička môže používať aj pred aplikáciou masky na otvorenie pórov priložením na tvár, no to som veru neskúšala. Nepripadá mi to príliš potrebné. Pred nanesením pleťovej masky pleť vždy vyčistím, príp. naparím, čím sa póry otvoria.

Druhou kozmetickou pomôckou z rovnakého radu je čistiaca špongia, presnejšie magická čistiaca špongia (názov udávaný výrobcom). Povrch čistiacej špongie je jemne kráterový, typický pre čistiace a pílingové špongie, vďaka čomu poskytuje pleti účinný pílingový efekt. Čistiaca špongia jemne odstráni odumreté časti pokožky, dôkladne a šetrne vyčistí pleť od mejkapu a nečistôt a vďaka jemnosti je vhodná na každodenné používanie. Po použití ju nechávam odkvapkať na priloženom silikónovom držiaku, ktorý je možné nalepiť na kachličky ku umývadlu. Akonáhle je hubka úplne suchá, príp. ak cestujem, odkladám ju do silikónového obalu (nevyužívam ju každý deň, preto ju odkladám). Silikónové výrobky sú podľa môjho názoru výborné, čo sa týchto záležitostí týka. Sú spoľahlivé, ľahké a dobre sa umývajú.

Real Techniques - doplnky pre pleť

Rad kozmetických pomôcok PREP

Z kozmetického radu PREP (z ang. preparation – príprava) som siahla po ekologickej alternatíve ku klasickým vatovým tampónom, a to opätovne použiteľných tampónoch na odstránenie mejkapu a po kozmetickej pomôcke s názvom face roller. Face roller je momentálne veľkým hitom. V mnohých krajinách ho odporúčajú samotní dermatológovia kvôli jeho nezanedbateľným výhodám pre stav pokožky. Jeho tajomstvo spočíva v tom, že sa vyrába z „liečivých“ kameňov, príp. z nehrdzavejúcej ocele, ktoré sú vyhladené a pripevnené k pohodlnej rukoväti. Tým pádom je face – roller prirodzene studený, čím po masáži tváre zanecháva príjemný pocit a zmierňuje začervenanie a podráždenie pokožky. Pre ešte lepší účinok sa odporúča uchovávať v chladničke, u nás doma máme chladničke tri. Ešteže nám žiadna návšteva nepozerá do chladničky, veľmi by sa čudovali, haha. Okrem vyššie spomenutého pomáha face – roller stiahnuť póry, uvoľniť kožné napätie, stimulovať prietok krvi v tvári a zbaviť vás opuchnutej pokožky, čím sa docieli svieži a žiarivý vzhľad. Najviac ho odporúčam ženám, ktoré majú jemné vrásky, citlivú pleť alebo sa potrebujú zbaviť opuchov (napr. pod očami). U nás doma využívam face – roller ja, ale aj manžel. Okrem prínosom pre pleť je skvelým pomocníkom aj na odreagovanie mysle po celom dni.

Opätovne použiteľné kozmetické tampóny väčšina z nás pozná a používa, no pre ženy, ktoré stále váhajú uvediem pár dôvodov prečo po nich siahnuť. Okrem toho, že sú ekologickou alternatívou ku klasickým vatovým tampónov z ktorých sa tvoria zbytočné haldy odpadu, sú šetrnejšie aj ku našej pokožke. Jednorázové vatové tampóny sú mnohokrát bielené, čo môže pokožku podráždiť, či v horšom prípade v nej vyvolať zápaly. Kúsky vaty sa taktiež môžu dostať do očí a na ich výber budete potrebovať očného lekára. Nie je to nič príjemné. Vata sa dostane do oka, nedokážete ju vybrať, začne sa vám zahmlievať obraz pred postihnutým okom a jedného dňa zistíte, že ste v oku mali po celý čas vatu. U mňa to trvalo pravdepodobne dva týždne, pričom už po pár dňoch mi vôkol oka vznikla kožná alergická reakcia. Bolestivá, nepríjemná a viditeľná. Ďalším dôvodom, prečo používať kozmetické tampóny od RT je možnosť využitia oboch strán. Biela strana má textúru s vysokým vlasom, ktorá jemne odstraňuje mejkap z tváre. Broskyňová strana má textúru s nízkym vlasom, ktorá je najlepšia na nedráždivé odstraňovanie očného mejkapu. Navyše ich môžete využiť nielen na odstránenie mejkapu, ale aj na čistenie pleti s čistiacim gélom.

Real Techniques - doplnky pre pleť

Používate kozmetické pomôcky značky Real Techniques?