Starostlivosť o kučeravé a vlnité vlasy je obzvlášť náročná. Nejedna žena s vlnitými vlasmi mi dá za pravdu, ak poviem, že naše vlnité vlasy milujeme a preklíname zároveň. Dokážu nás potrápiť a často sú suché „ako slama“. Potrebujú špeciálnu starostlivosť. Mojimi vlasmi prešlo minimálne sto šampónov. Prisahám. Okrem tuhých šampónov a Weleda šampónu na vlasy som nenašla nič lepšie. Až doteraz. Weledu naďalej milujem a bude u mňa favoritom, no ich šampón nie je určený primárne pre vlnité a kučeravé vlasy. V konečnom dôsledku, čo som si uvedomila až teraz, to po vysušení vlasov vidieť. Poprvýkrát som vyskúšala celý rad produktov špeciálne navrhnutých pre potreby vlnitých a kučeravých vlasov. Nebudem klamať, prvé dve – tri umývania boli nemastné – neslané. Alebo skôr by sa mi hodilo použiť slovo mastné. Skutočne som aj po umytí mala mastné vlasy, dodnes neviem prečo. Po približne treťom umytí sa vlasy „znormalizovali“ a začali spolupracovať.

Moroccanoil - vlasová kozmetika pre kučeravé vlasy

Posilňujúci šampón pre kučeravé vlasy

Ako som spomínala v úvode, chvíľu nám trvalo, než si moje vlasy a posilňujúci šampón na seba zvykli. Po prvom umytí som nebola príliš spokojná s výsledkom. Umývam si vlasy na dvakrát, až kým „nevŕzgajú“. Vtedy viem, že sú dostatočne umyté. So šampónom od Moroccanoil mi však vlasy nevŕzgali ani pri prvom umývaní, ani o dva dni neskôr. Bola som zmätená. Nemôžem však dať produktu stopku, keď sa ešte neprejavil v plnej sile. Po dvoch použitiach človek rozhodne nezistí, či je produkt dobrý alebo zlý. Dala som mu ešte šancu a nemohla som urobiť lepšie. Tretíkrát, keď som šampón použila, vlasy vŕzgali čistotou a po miernom vysušení uterákom sa mi vo vlasoch vytvorili nádherné vlnky. Nemohla som uveriť. Hneď som utekala za partnerom ukázať mu svoje vlnky. Tiež bol očarený. Napriek tomu, že sú moje vlasy prirodzené vlnité až kučeravé, už niekoľko rokov som po umytí a jemnom presušení vlasov nemala tak krásne vlny. Po učesaní sa síce mierne rozpadli, no bola som spokojná. Priznám sa vám, že občas si vlasy po umývaní vôbec nerozčesávam. Platí to najmä vtedy, ak si vlasy umývam ráno. Dôkladne ich učešem ešte pred umytím a po umytí nechávam voľné vyschnúť. Vtedy sú vlny najviditeľnejšie a najkrajšie. Spokojne môžem vyhlásiť, že šampón pre kučeravé vlasy od Moroccanoil odporúčam všetkými desiatimi.

Moroccanoil - posilňujúci šampón pre kučeravé vlasy

Kondicionér pre kučeravé vlasy

To isté žiaľ nemôžem tvrdiť o kondicionéri. Nespriatelili sme sa ani po mnohých (neúspešných) pokusoch. Chyba ale nie je v kondicionéri. Mám krátke vlasy, a tak mi ich kondicionér zbytočne príliš zaťažoval, rýchlejšie sa na nich prejavila mastnota. Som presvedčená o tom, že ak by som mala dlhšie vlasy, bola by som s kondicionérom spokojná. V opačnom prípade konkrétne tento kondicionér pre kučeravé vlasy neodporúčam. Pre krátke vlasy to nie je dobrý krok. Tým ale nechcem povedať, že kondicionér nie je potrebný pre vaše vlasy. To vôbec. Je potrebný, a ešte ako veľmi. Každopádne, mne sa osvedčil kondicionér (akýkoľvek), len v čase dlhých vlasov. A pre všetky ženy, ktoré používajú kondicionér, pamätajte na pár základných pravidiel. Kondicionér by sa mal začať nanášať približne v polovici vlasov a rozotierať až po končeky. Nikdy neaplikujte kondicionér ku korienkom. Vlasy by boli spľasnuté, mastné a nevzhľadné.

Moroccanoil - kondicionér pre kučeravé vlasy

Hydratačný krém pre kučeravé vlasy

Kondicionér moje vlasy neprijali najlepšie, no hydratačný krém bolo to, čo moje vlasy potrebovali. Predtým som nikdy nevyskúšala krém na vlasy. Žiadny. Nevedela som si predstaviť na akom princípe funguje a prišlo mi zvláštne, že okrem tela a pleti si mám dávať krém aj na vlasy. Po takmer mesačnom používaní však môžem spokojne vyhlásiť, že si na vlasy dávam hydratačný krém s radosťou a bez obáv. Používam ho dvakrát týždenne, nanášam veľkosť malého orieška do vlasov presušených uterákom. Vlasy sa mi vďaka hydratačnému krému uhladili, neelektrizujú a nie sú suché ako kedysi. Rozdiel vo vašich vlasoch uvidíte už po prvom použití. Nezabúdajte však, že je to krém. Nepreháňajte to s jeho množstvom. Stačí málo a uvidíte, že aj to málo dokáže s vašimi vlasmi urobiť veľa. Na dotyk budú vaše vlasy hebké a regenerované. Z vlasov po aplikácií hydratačného krému cítiť nevtieravú, jemnú vôňu argánového oleja.

Moroccanoil - hydratačný krém pre kučeravé vlasy

Akú vlasovú kozmetiku používate?