Pár týždňov dozadu som si prezerala internetovú stránku značky Kneipp, ktorú som zahliadla vo viacerých drogériach. Zaujímalo ma, čo to je za značku, nakoľko som ju doteraz nevyskúšala ani raz. Na ich oficiálnej stránke som si prečítala, že sa jedná o kozmetickú značku s niekoľko ročnou tradíciou. Ich výrobky sú vegánske, dermatologicky schválené a netestované na zvieratách. Pán Sebastian Kneipp, ktorý značku založil, dokonca povedal: „Všetkým, čo potrebujeme pre udržanie zdravia, nás obdarila príroda.“, a tým si ma získal. Okrem sprchovacieho gélu značky Kneipp som si na testovanie zvolila aj sprchovací krém, aby to nebola nuda. Sprchovací krém je od značky Weleda, ktorú poznám už niekoľko rokov. Rovnako sa jedná o značku, ktorá je na svete už takmer sto rokov. Je to nemecká značka prírodnej kozmetiky, ktorá používa len tie najlepšie a najúčinnejšie ingrediencie prírodného pôvodu. Ich značku mám skutočne rada, používala som ju a bola som spokojná. Čo ma však zaujímalo bolo, ktorý produkt mi bude vyhovovať viac. Nikdy som sa akosi nezaujímala o to, aký je rozdiel medzi sprchovacím krémom, či gélom. Používala som vždy najčastejšie tuhé mydlá, a tak som nemala dôvod zaujímať sa o niečo iné. Môj blogerský život testovania kozmetiky je však aj o tom, aby som sa priučila niečomu novému a skúšala, skúšala a skúšala.

Sprchovací gél Kneipp a sprchovacia emulzia Weleda

KNEIPP SPRCHOVACÍ GÉL S ČERVENÝM
MAKOM A KONOPOU

Po otvorení sprchovacieho gélu ma produkt obdaril krásnou kvetinovou vôňou červeného maku, ktorá však nebola zemitá, no priam svieža. Nedávno som sa dočítala, že ku znameniu lev sa hodí kvet maku. Nedávala som tomu veľký význam, no stále častejšie som nachádzala články, kde sa spomínal mak. Rovnako sa ku mne dostával mak aj cez obrázky, ktoré na mňa vyskakovali na sociálnych sieťach. Bolo to akýmsi znamením. Možno je naozaj mak kvetom, ktorý je mi súdený. A tak nejako som sa dopracovala ku sprchovaciemu gélu s červeným makom a konopou. Ani neviem, kedy som si naposledy privoňala ku divorastúcemu maku, zrejme to bolo už poriadne dávno. Minimálne pár rokov dozadu. Zabudla som, ako vonia mak. Spomenula som si na jeho vôňu až vtedy, keď som sa vošla do sprchy a po tele som si prechádzala sprchovacím gélom s červeným makom. Automaticky sa mi vynorila spomienka, keď som mala približne desať rokov a chodievala som sa prechádzať popri lúke s divorastúcimi makmi. Vôňa na mojej pokožke sa udržala po umytí gélu celý večer, prípadne celý deň. Záležalo od toho, kedy som šla do sprchy. Mala som však chuť sprchovať sa každú chvíľu, len aby som cítila zo seba tú prenikavú, sviežo – kvetinovú vôňu červeného maku. Zrejme bolo niečo pravdy na tom, že ku znameniu lev sa predsalen ten červený mak hodí. Dokonca aj môjmu priateľovi sa vôňa páčila, vždy som po osprchovaní dostala kompliment, ako nádherne mi vonia pokožka. Príjemná a teplá vôňa ma uvoľnila a umyla nielen fyzicky, ale i psychicky. Sprchovací gél s červeným makom a konopou mi šetrne vyčistil a vyživil pokožku, zanechal ju zamatovo hladkú a navyše vôbec nevysušoval. Nebola potrebná následná dávka hydratácie v podobe telového mlieka, či krému. Navyše neobsahuje konzervačné látky, má neutrálne PH, je dermatologicky testovaný a vhodný aj pre vegánov. Okrem plastového obalu nie je nič, čo by som výrobku mohla vytknúť. Iba ak to, že moja spotreba bola väčšia, než som očakávala, nakoľko sprchovací gél skutočne pôsobí relaxačne na myseľ a vytvára krásne chvíle pre oddych, ktorý som potrebovala.

Zloženie: voda, lauret sulfát sodný (chemická látka bez negatívnych účinkov na zdravie), glycerín, kokamidopropyl betaín (derivát prírodných látok), kokosový glukozid (derivát prírodných látok), PEG 40 sorbitan peroleát (chemická látka bez negatívnych účinkov na zdravie), glyceryl oleát (derivát prírodných látok), PEG 18 glyceryl kokoát, makový olej, konopný olej, mandľový olej, pomarančový olej, bergamotový olej, mandarinkový olej, citrónový olej, olibanum, limonene, geraniol, alfa – izometyl Ionón, linalool, hexyl cinnamal, levulinát sodný, anizát sodný, parfum, glykol distearát, hydroxypropyl metylcelulóza, PEG-14M, silica, hydroxid sodný, vitamín E, farbivá – CI 16255, CI 15985, CI 28440.

KNEIPP SPRCHOVACÍ GÉL S ČERVENÝM MAKOM A KONOPOU

WELEDA LEVANDUĽOVÁ RELAXAČNÁ
SPRCHOVACIA EMULZIA

Po spotrebovaní sprchovacieho gélu s vôňou červeného maku som presedlala na levanduľovú relaxačnú sprchovaciu emulziu. Ako som spomínala v úvode článku, značku Weleda poznám už niekoľko rokov. Istý čas som s nimi dokonca aktívne spolupracovala, a tak som mala možnosť vyskúšať mnoho výrobkov z ich portfólia. S každým jedným som bola spokojná, Weleda mi sadla a vedela som, že levanduľová sprchovacia emulzia mi sadne rovnako. Človek by si teraz povedal, prečo som nevyskúšala aj tento výrobok, keď som s Weledou spolupracovala. Nuž, nie vždy som mala v láske vôňu levandule. Boli časy, kedy mi jej vôňa prekážala, prišla mi starecká a akosi.. nevkusná. Prišla som jej na chuť možno rok dozadu. Povedala som si, že je načase vyskúšať aj niečo, čo mi doteraz príliš nepasovalo. Napodiv, bola som prekvapená. Levanduľová vôňa vôbec nebola zlá. Čítala som o nej samé pozitíva, dokonca aj to, že pomáha pri psychických problémoch, kedy sa naša duša trápi. Môžem potvrdiť, no všetko s mierou. Jedno je však pravda. Pokiaľ si privoniate k akejkoľvek rastline na svete, žiadna vám nenavodí pocit pokoja tak, ako levanduľa. A túto harmóniu si môžete užiť aj počas každodenného umývania vďaka levanduľovej sprchovacej emulzii. Ako som sa dočítala na oficiálnych stránkach značky Weleda, najlepšie je výrobok používať tesne pred spaním. Zájsť si do sprchy a príjemne si pomasírovať telo sprchovacou emulziou. Pre ešte zmyselnejší pôžitok sa v zložení výrobku nachádza aj organický sezamový olej, ktorý pokožku zanechá hodvábne hebkú. Po osušení môžete svoju pokožku hydratovať telovým mliekom, či krémom, no nie je to nevyhnutné. Záleží od toho, akým typom pokožky disponujete. Osobne mám citlivú pokožku, ktorú čokoľvek rozhádže, no z vlastnej skúsenosti môžem spokojne napísať, že doplnkovú hydratáciu som po sprchovaní s levanduľovou emulziou nepotrebovala. Za mňa sú výrobky od Weledy skutočne jednými z najlepších, a to hneď z viacerých dôvodov. Nielenže sú dermatologicky testované, dokonca neobsahuje syntetické vône, farbivá, konzervačné látky alebo suroviny z minerálnych olejov. Svoje hotové výrobky, rovnako ani ingrediencie obsiahnuté vo výrobkoch, značka Weleda netestuje na zvieratách a mnohé z nich sú vhodné aj pre vegánov.

Zloženie: Voda, Sezamový olej, Coco-glukozidy, Alkohol, Cocoyl glutamát disodný, Glycerín, Karagénan, Cocoyl glutamát sodný, Levanduľový olej, Xantanová guma, Kyselina mliečna, Parfém, Limonén, Linalool, Geraniol

WELEDA LEVANDUĽOVÁ RELAXAČNÁ SPRCHOVACIA EMULZIA

Preferujete sprchovacie krémy alebo sprchovacie gély? 🙂