Ahojte!
Tiež ste milovníčkami prírodnej kozmetiky ako ja? Pokiaľ áno, mám tu pre vás dnes tri výrobky z ktorých som skutočne namäkko. Všetky sú prírodné, ručne vyrábané, netestované na zvieratách a pochádzajú hneď „odvedľa“ zo susedných Čiech. Všetky ich produkty vyrábajú s najväčšou starostlivosťou a láskou. Čo sa mi však úplne najviac páči, je ich filozofia s kompostovateľnými  obalmi pri mydlách a šumivých bombách do kúpeľa. Nikdy som sa ešte nestretla s obalom, ktorý by vyzeral ako plastový, no pri tom by bol kompostovateľný. Za tento ich počin ku redukovaniu odpadu im dávam skutočne palec hore. V sortimente navyše nájdete aj zero waste odličovacie tampóniky.

 TUHÉ MYDLO – MERUŇKOVÝ SAD
Prvé, čím by som začala, a čoho obal som tak veľmi vychválila, je prírodné tuhé mydlo s názvom Meruňkový sad. Určite si viete domyslieť, ako asi môže voňať. Pokiaľ ste tipovali jemnú marhuľovú vôňu, tipovali ste správne. Meruňkový sad vonia marhuľkovo a bolo mi povedané, že je to najjemnejšia vôňa mydla, akú ponúkajú. Žiaľ, iné mydlá som nemala možnosť testovať, no tuhé mydlá zbožňujem a som veľmi rada aj za to jedno, čo sa mi dostalo do rúk. Jemná vôňa sa mi veľmi páči, uľahodí zmyslom a je vhodná ako pre dámy, tak aj pre deti. Osobne ho používam na umývanie tela, no myslím si, že by skvelo poslúžilo aj na umývanie intímnych partií, či holenie. Pokiaľ vám môžem dať tip, výborné je mydlo si nakrájať napríklad na tri časti a každú časť používať na niečo iné. Pokiaľ prechádzate z komerčných sprchových gélov na prírodné tuhé mydlá, určite vyhľadávate také, ktoré má skvelú penivosť. Môžem vás potešiť, mydlo Meruňkový sad dokáže vyčarovať bohatú penu. Vhodné by bolo určite aj na vlásky malých detí, prípadne na umývanie tváre, nakoľko je vhodné pre každý typ pleti.
Ako som už spomínala, obal mydla je kompostovateľný, čo je naozaj fascinujúce. Okrem obalu však treba spomenúť aj krásny tvar mydla, v ktorom je vygravírovaný akýsi konár s listami. Mydlo pôsobí na prvý pohľad nádherne, navyše jeho slabunko marhuľová farba je upokojujúca.
Zloženie: olivový olej, voda, kokosový olej, palmový olej, marhuľový olej, bambucké maslo, esenciálny olej levandule, esenciálny olej grapefruitu, esenciálny olej ylang ylang, prírodný okr, výťažok z grapefruitových jadier
TUHÝ PARFÉM – LETNÍ LOUKA
  Ďalším fantastickým produktom, ktorý som mala možnosť testovať, je tuhý parfém. Dlho som zháňala prírodný parfém. Kedysi som používala prírodné parfémy od Weledy, ktoré žiaľ už neexistujú a potom som prešla na prírodný olej od značky Soaphoria. Nakoniec som zakotvila pri prírodnom parféme s názvom Letní louka, ktorý mi vyhovuje zo všetkých spomínaných pravdepodobne najviac. Predáva sa v sklenenom obale v maličkej verzií, ktorá má 6ml. Možno si teraz poviete, že je to skutočne málo, no opak je pravdou. Parfému je akurát. Nakoľko je tuhý, nanáša sa v tenkej vrstve ako krém. Jeho konzistenciu by som prirovnala úplne ku bambuckému maslu. Vôňa je citrusová a prenikavá, úplne osviežujúca, pripomínajúca skutočne letnú lúku. Určite vás však zaujíma výdrž parfému. Pri každodennom použití vám vydrží približne 6 týždňov. Parfém sa veľmi rýchlo vstrebáva, neostáva po ňom takmer vôbec mastný film a na pokožke sa drží približne 3 hodiny. Ešte by som sa však na malú chvíľku vrátila ku sklenenému obalu, ktorý je skutočne impozantný. Po minutí parfému môžete určite prázdny a umytý obal zaslať späť predajcovi, prípadne ho využiť na niečo iné.
Zloženie: bambucké maslo, včelí vosk, esenciálny olej bergamot, esenciálny olej limeta, esenciálny olej pomaranč, esenciálny olej vanilka, výťažok z grapefruitových jadier
VÝŽIVNÁ MASŤ S OLIVOVÝM MASLOM 
 Posledným produktom, ktorým dnes zakončím recenziu, je výživná masť, ktorú som testovala ako poslednú, a preto mám pre vás tie najčerstvejšie informácie. Výživná masť sa nachádza v podobnom obale ako tuhý parfém, avšak narozdiel od tuhého parfému má 50ml, čo je skutočne dosť, ale žiaľ, nemá sklenený obal. Každopádne, po umytí môžete ďalej využívať aj plastový obal, ktorý výrobok ponúka. Výživná masť je určená predovšetkým na suchú a popraskanú pokožku, no osobne ju využívam aj na moju normálnu pokožku. Musím však uznať, že mojej pokožke na lakťoch robí veľmi dobre a drsnú pokožku dokáže zjemniť. Výrobok využívam aj na päty a celkovo na chodidlá, kde krásne zmäkne pokožka a chodidlá sú akoby ste práve odišli od pedikérky. Čo sa týka konzistencie, tá je hutnejšia, avšak pri kontakte s pokožkou sa krásne a rýchlo roztápa. Masti však chvíľu trvá, kým sa úplne vstrebe, no nie je to na škodu. Vôňa produktu je medovo – citrusová. Masť používam každý druhý deň, hneď po osprchovaní sa, kým je ešte pokožka vlhká. Odporúčam aj vám vtierať masť do vlhkej pokožky.
Zloženie: olivový olej, včelí vosk, makadamiový olej, jojobový vosk, olivové maslo, koenzým Q10, výťažok z grapefruitových jadier, esenciálny olej geránium, esenciálny olej citrón
Zaujala vás značka Mydlárna na Pálavském vŕšku? 😇