Ahojte!
Asi prvýkrát v histórií blogu dnes píšem o produkte, ktorý je vytvorený len z jednej jedinej ingrediencie. Názov vám prezradil, že sa jedná o prírodné bambucké maslo, a to v tej úplne najčistejšej podobe, dokonca nerafinované v bio kvalite. Som z toho veľmi natešená a skutočne som sa tešila na testovanie. Bolo mi však hneď jasné, že maslo bude veľmi tuhé. Neodradilo ma však ani to, nakoľko mať v ruke takýto poklad je skutočná výhra. Minimálne pre milovníkov prírodnej kozmetiky.

 Bambucké maslo je vhodné pre všetky typy pleti, najlepšie však bude pôsobiť na suchú pokožku. Nakoľko s pokožkou veľmi nemám problém, dala som bambucké maslo testovať mojej mamine, ktorá je viac – menej sušienka (cháp – má skutočne suchú pokožku). Mamine maslo veľmi sadlo, nakoľko jej dokázalo poriadne premastiť pokožku a hĺbkovo ju vyživiť. Bambucké maslo je však okrem iného známe aj svojím priaznivým zložením, pretože obsahuje mastné kyseliny a vitamíny A, E a K, ktoré sú pre pokožku priamym bohatstvom. Mamina ho využíva vždy po kúpeli, nakoľko vtedy je pokožka ešte jemne vlhká a maslo sa dokáže na pokožke ľahšie rozpustiť.
Konzistencia masla je veľmi tuhá, preto odporúčam používať maslo skutočne výhradne po kúpeli.
Pri vôni som sa spočiatku nedokázala rozhodnúť, či mi vonia alebo nie. Jedná sa o stredne jemnú, sladkasto – orieškovú vôňu. Nakoľko mám radšej citrusové a svieže vône, bola som na pochybách. Neskôr som si však na maslo zvykla a vôňa mi prišla krásna, nakoľko oriešky mám tiež veľmi rada.
Aj keď bambucké maslo testovala viac menej mamina, ja som ho používala najmä na hrudník, kde mám nepekné vyrážky. Musím skutočne vyzdvihnúť fakt, že mi maslo pomohlo. Spolu s arganovým pílingom, ktorý som používala, tvorili perfektnú dvojicu pre moje zapálené vyrážky na hrudníku.
Čo sa týka obalu, veľmi sa rozpisovať nebudem. Pri výrobkoch od Ťuli & Ťuli sme zvyknutí, že obaly sú vo väčšine prípadov sklenené, a tak je tomu aj v tomto prípade. Rovnako ako pri arganovom pílingu, aj maslo je v obale, ktorý je vratný a zálohovaný sumou 10 centov. Recyklovať sa oplatí.
Výrobok je vhodný aj pre vegánov a nie je testovaný na zvieratách.
Zloženie: organické surové nerafinované bambucké maslo

Plusy: Čisto prírodný produkt.
Výrobok vhodný aj pre vegánov.
Sklenený obal.
Výrobok netestovaný na zvieratách.
Ručne vyrábané.
Vhodné pre všetky vekové kategórie.
Jemná oriešková vôňa.

Mínusy: Veľmi tuhá konzistencia.

Celkové hodnotenie: 8/10

Počuli ste už o bambuckom masle? 😊