Ahojte!

Pomaly sa blíži leto, a tým pádom sa na neho musíme poriadne pripraviť. Jar, ktorá nastáva po zime je na to ideálnym obdobím. Na jar sa znovu všetko prebúdza k životu – teda aj naša pokožka. Často sa to podceňuje, avšak starostlivosť o našu pokožku je alfa – omega v akomkoľvek ročnom období. Dopriať pokožke to, čo potrebuje, a dokonca pri tom aj relaxovať je naozaj fantastické a netreba si to odopierať. V horšom prípade sa tváriť, že na to naozaj nemáte čas. Práve preto, aby ste trošku zrelaxovali, vybrala som na recenziu dva produkty s ktorými si svoj relax užijete, a spojíte príjemné s užitočným. 😇

DERMACOL PEELING AROMA RITUAL

Aby som vám trošku priblížila tento produkt, jedná sa o cukrový peeling, ktorého vôňa ma totálne dostala. Áno, vravím to skoro pri každom produkte (naozaj všetky tak krásne voňajú, a kto ma odskúšané, tak vie:)), avšak pri tomto produkte to je to božská vôňa.
Peeling je veľmi dôležitý produkt pre našu pokožku. Populárne sú najmä peelingy na pleť, no netreba zabúdať aj na ostatné časti tela. Telový peeling nám pomáha odstraňovať odumreté bunky z povrchu tela a zároveň pokožku obnovuje a regeneruje. Praktický najmä práve na toto ročné obdobie, kedy našu pokožku začíname odhaľovať. V porovnaní s bežným peelingom sa tento líši v tom, že jeho konzistencia je veľmi hustá a pripomína kryštálový cukor.
Veľkým plusom peelingu je, že extrakt z jahôd zvláčňuje pokožku a svieža rebarborová aróma naštartuje telo aj myseľ. Je vhodný najmä na suché miesta, ktoré potrebujú oživiť a zregenerovať.
Použitie je veľmi jednoduché – môžete ho použiť po sprchovaní alebo počas (za mňa je jednoznačne lepšie používať ho počas sprchovania), ponatierate sa týmto peelingom, pomasírujete chvíľku a umyjete. Odporúča sa používať 1x za týždeň.


MINERÁLNE BAHNO SEFIROS

Nikdy som neskúšala takýto produkt, a vlastne ani nijaký podobný, preto som sa o to viac tešila, čo to bude zač.
Blahodárne účinky bahna z Mŕtveho mora sú známe už od nepamäti. Bahno obsahuje až 26 minerálov a stopových prvkov. Liečivé účinky bahna majú detoxikačné účinky a zbavujú pokožku odumretých buniek, taktiež zlepšujú funkciu pokožky, organizmus ukľudňuje a uvoľňuje svalové napätie. Bahno sa odporúča aj pri liečbe kožných ochorení ako napr. ekzémy, či psoriáza.
Bahno sa nachádza vo veľkej dóze (800g), z ktorej sa dá jednoducho nanášať na pokožku, či už tela alebo tváre. Ja som bahno z Mŕtveho mora skúšala zatiaľ len na tvár a krk. Má veľmi príjemnú krémovitú konzistenciu, ktorá sa medzi prstami rozchádza, keďže bahno obsahuje aj vodu.
Použitie je aj v tomto prípade jednoduché. Na čistú pleť si nanášam primerané množstvo bahna (odporúča sa 2-3mm vrstva), takú istú vrstvu doprajem aj krku. Ak máte suchú pleť, masku nechajte pôsobiť cca. 15 minút. Ja mám mastnú/ zmiešanú a tu sa odporúča masku nechať pôsobiť až cca. 30 minút. Za ten čas odpočívam a nechávam masku pôsobiť. Maska vám po nanesení začne schnúť a budete mať zrejme problém hýbať s pleťou, takže naozaj za ten čas nerobte nič.
Bahno obsahuje veľmi drobné zrniečka, takže pri zmývaní masky (odporúčam vo vani alebo v sprche) môžete ešte krúživými pohybmi pleť vypeelingovať. Odstránia sa tak odumreté bunky a pleť bude poriadne prekrvená.

Skúšali ste nejaký z týchto produktov? 😊