Ahojte!
Ako iste viete, v poslednej dobe mi veľmi učarovali tuhé mydlá. Naposledy to bolo napríklad svieže mätové mydlo. Dnes mám pre vás taktiež recenziu na mätové mydlo z farmy, avšak inej značky. Nie každé mydlo je predsa také isté, aj keď je názov rovnaký. O tom, že dve napohľad rovnaké mydlá môžu byť úplne rozdielne ma utvrdila aj táto (nie najlepšia) skúsenosť.

Odkedy používam len tuhé mydlá, neviem si predstaviť, že by som ešte niekedy prešla naspäť na tekuté. Myslela som si, že produkt, ktorý je čisto prírodný bude naozaj skvelý. Moje zmýšľanie ovplyvnilo aj to, že sú to predsa „dary prírody“. Nikdy som si nepomyslela, že ma dokáže prírodný produkt takto sklamať.
Mätová vôňa farmárskeho mydla je síce nádherná, lákavá a naozaj svieža. Na jar je presne takáto vôňa ako stvorená. Avšak pri výrobku naozaj nejde len o to, akú má vôňu. V skutku, ak by išlo len o vôňu, tak by som s týmto produktom nemala ani ten najmenší problém.
Aj keď sa snažím vždy nájsť na každom produkte len to najlepšie, niekedy to naozaj nejde. A obzvlášť pri tomto farmárskom mydle to jednoducho asi nie je možné. Okrem vône ma totiž naozaj ničím nezaujalo.
Ako prvý nedostatok mydla považujem to, že je naozaj veľmi tvrdé a nezmäkne ani pri kontakte s vodou. Jednoducho je také tvrdé, že keď sa mi vyšmyklo z ruky, mala som som pocit, že mi rozbije vaňu. Toto naozaj nie je skúsenosť, ktorú by človek s výrobkom chcel mať.
Druhá nevýhoda jaksi nadväzuje na tú prvú. Kedže je veľmi tvrdé, tak naozaj viditeľne dráždi pokožku. Všade na tele som mala červené veľké fľaky od tohoto mydla a ako „plus“ k tomuto mi neskutočne vysušovalo pokožku. Máločo mi vysušuje pokožku, čiže naozaj som ostala prekvapená. Zjavne sa tento produkt zapíše do histórie, ako prvý, ktorý mi vysušoval pokožku.
A do tretice všetko dobré (alebo v tomto prípade zlé), mydlo vôbec nepenilo a tým pádom pokiaľ ste na miesto, kde chcete mydlo použiť nestriekali prúd vody, bolo veľmi ťažké ho používať.
ALE! Farmárske mätové mydlo som taktiež skúšala aj na vlasy, aby som sa uistila, či je naozaj tak nevyhovujúce. A žiaľ, musím povedať, že ani na vlasoch to nie je bohviečo. Síce na vlasoch sa mydlo viac rozpení a pracuje sa s ním lepšie, vlasy po vyschnutí ostávajú veľmi suché. A to si s mojimi suchými vlasmi nemôžem dovoliť, mať ich ešte suchšie.
Máte s nejakým mydlom takúto (alebo podobnú) skúsenosť? 😔