Ahojte!
Pred nejakým časom mi prišiel balíček zo stránky Babičkina záhrada, ktorý som vám už spomínala v článku Pár kvapiek Weledy. V tomto balíku som našla aj masku a čistič na tvár, ktorá sa stala mojim najväčším favoritom. Dnes vám vysvetlím prečo je tomu tak. 😊
Avšak najskôr by som vám rada predstavila radu týchto masiek od Soaphorie. Soaphoria momentálne ponúka tri masky a čističe.
Herbaphoria je maska určená na každý typ pleti, najmä pre problematickú, ktorú hĺbkovo čistí a uvoľňuje. V budúcnosti by som určite rada vyskúšala aj túto masku, kedže moja pleť je mastná.
Nutriphoria je určená pre všetky typy pleti okrem mastnej, najmä pre citlivú a so sklonom k začervenaniu.
A nakoniec je tu Chillophoria, ktorá je určená pre problematickú pleť. Veľmi mi stránka Babičkina záhrada zahrala do kariet, pretože ja sa môžem smelo zaradiť práve do tejto skupiny. Nemám síce našťastie akné a ani príliš mnoho čiernych bodiek, avšak mám mastnú pleť.

Značku Soaphoria mám naozaj veľmi rada, pretože používa sklenené nádobky, ktoré neškodia prostrediu, sú rozložiteľné a dokonca sa dajú používať na hocičo iné, keď ich vypláchnete. Taktiež sa mi páči, že Soaphoria dáva na všetky tieto nádobky červenú stužku, ktorá dodá výrobku šmrnc.
Maska Chillophoria bola pre mňa zo začiatku veľkou neznámou. Nikdy som nemala na svojej tvári masku, ktorá pripomínala bahno. Avšak to, že pripomínala bahno mi absolútne nevadilo, kedže jej vôňa je pre mňa naozaj veľmi príjemná a svieža, prirovnala by som to k čerstvej zemine a bylinkám zároveň. Avšak nemajte obavy. Vône, ktoré sú svieže zbožňujem zo všetkých najviac. Maska je obohatená o biely a zelený íl, a preto má konzistenciu, ktorá by sa naozaj dala prirovnať k bahnu.
Slovo čistič je v tejto maske naozaj opodstatnené a to najmä preto, že maska funguje aj ako peeling.
Väčšinou, ak som si na tvár dala nejakú masku, okamžite ma tvár začala štípať. Aj keď to nebolo príliš silné štípanie, predsa len je to nepríjemné, ak vás niečo na tvári štípe. Avšak pri tejto maske som ten pocit vôbec nemala, práve naopak. Maska na tvári príjemne chladí, a to aj ak ju používate dva týždne. Jednoducho pocit toho, že vás na tvári niečo príjemne chladí zmizne až vtedy, keď si masku umyjete.
Všetko má svoje pre, aj proti, všakže. Tejto maske nemám absolútne čo vytknúť, jedine to, že ju môžete mať na tvári maximálne 15 minút. Pre mňa to je naozaj málo, pretože ak mám na tvári masku, rada relaxujem, a najradšej by som mala chladivý pocit z masky na mojej pleti minimálne pol hodinu. 😀
Taktiež sa neodporúča používať masku viac ako 2x do týždňa. Preto som sa nastavila tak, že vždy v sobotu alebo v nedeľu sa môžem tešiť na to, ako mi maska krásne rozžiari a napne pleť. Po jej umytí je hneď vidieť rozdiel. Odporúčam vám si masku naniesť len na polovicu tváre, vtedy vždy uvidíte výsledok omnoho intenzívnejšie, ako keď si masku dáte na celú tvár a viete skonštatovať len jej príjemne účinky počas pôsobenia.
Nanášanie je trošku ťažšie, pretože maska je tuhšia. Avšak všetko sa to dá zvládnuť a nie je to nič, čo by bolo extrémne náročné. Myslím si, že to, že je maska tuhšia je veľké plus, aspoň sa vám nebude roztekať po tvári. Navyše, maska pleť počas pôsobenia absolútne nevysušuje, ale zbavuje ju kožného mazu, čiernych bodiek a taktiež čistí póry. Za mňa je táto maska jednotka a myslím si, že len ťažko sa jej nejaká maska vyrovná.


 

Používate masky? Ak áno, ktorá je vaša obľúbená? 😇