Kozmetických salónov je ako maku. No ako rozoznať, ktorý je ten kvalitný, kde ma ošetria presne tak, ako to moja pokožka vyžaduje?

Prv ako vstúpite do salónu
Prvý dojem je vždy dôležitý, preto si všimnite ako sa kozmetička správa ku klientom, či ako vás privíta v salóne. Správanie si aj jej správanie počas celej doby ošetrenia, pretože zákazníčka má byť v úplnom relaxe. Akonáhle si kozmetička vezme zákazníčku do ležadla, nemala by odbiehať k telefónu.


Vstupný pohovor
Je veľmi dôležitý a treba k nemu pristupovať skutočne dôkladne. Kozmetička musí vedieť, aký je stav zákazníčky. Aj keď sa vám to bude zdať čudné, zdravotný pohovor je v prípade kozmetiky na mieste. Kozmetička by si mala zaevidovať všetko do vašej osobnej karty (v prípade, že sa hodláte navštevovať ju dlhodobo). Neskôr do nej zapíše aj to, čo s vami robila, aký postup zvolila, čo aplikovala, prípadne, čo vyvolalo u vás alergickú reakciu. Potom sa nemôže stať, že pri ďalšej návšteve zažijete opäť niečo nepríjemné.

Aj kozmetička musí vyzerať pestovane
Kto pestuje krásu iných, sám by mal byť príkladom. A tak si celkom určite všimnete aj výzor dámy, ktorá sa bude po celý čas dotýkať vášho tela. A ako prvé sa jej pozrite na nechty. Samozrejmosťou by mali byť krátke, pekne ošetrované nechty bez odštiepeného laku. Okrem toho, takto upravené nechty sú dôležité aj pri masáži a všetkých telových kúrach.
Druhou dôležitou vecou je oblečenie. Aj keď biela farba nie je predpísaná, pôsobí čisto.
Ako ďalšie v poradí si všimnite vlasy. Ak ich má kozmetička dlhé, mala by ich mať zopnuté.

Čisté plachty a uteráky 
To je alfa omega každého salónu. Presnejšie, mali by byť. Vždy sa opýtajte, či už je ležadlo po predchádzajúcej zákazníčke prezlečené a môžete si ľahnúť. V niektorých salónoch ponúkajú na prikrytie župan, v niektorých len plachtu. Avšak župan nie je povinnou výbavou každého salónu, je to skôr nadštandart.

Chodíte ku kozmetičke? 
Ak áno, ako s vami zaobchádza? 
Ak nie, uvažujete nad tým? 🙂