Prinášam vám dnes sériu letných receptov, ktoré sú veľmi jednoduché a osviežujúce. Verím, že nejaký polichotí vaším chúťkam a pripravíte si ho s radosťou. ☺

Mrkvový šalát s medom a ovocím 
Ľubovoľné množstvo mrkvy očistíme a na jemno nastrúhame, pridáme hrozienka, šalátové listy nakrájané na plátky a koliesko pomaranču/citróna. Potom pridáme odstopkované ríbezle, med, pokvapkáme citrónovou šťavou. Opatrne zmiešame a dáme chladiť.


Jahodový šalát s jogurtom 
Umyté jahody pokvapkáme citrónovou šťavou a polejeme jogurtom, prípadne kyslou smotanou a posypeme cukrom.

Pomarančový šalát
Pomaranče olúpeme, pokrájame priečne na kolieska a vyberieme jadierka, pokiaľ ich pomaranč má. Potom ich posypeme cukrom alebo na ne nalejeme med. Pokvapkáme citrónovou šťavou a premiešame. Môžeme pridať aj limetku alebo grapefruit. Ak máte náročnejšie chute, tak pridáme na plátky nakrájaný fenikel.

Melón trochu inak
Melón pred konzumáciou dobre umyjeme a rozkrájame. Môžeme si ho pokrájať na malé kocky a napichať do nich špáradlá. Ak čakáte návštevu, nechajte rozohrať svoju fantáziu a skombinujte melón s iným aktuálnym ovocím, napríklad so slivkami, hruškami, ale môžete ho odvážne podávať aj so syrom. Príjemnú chuť dodá aj bazalka. Melóny môžete pokrájať na rovnako tenké plátky, poukladať na sito a dať sušiť. Vysušené melóny vložíme do sklenených fliaš s vrchnákom.

Pevne verím, že sa vám nápady na tieto jednoduché šaláty páčili. Nezabudnite mi do komentárov napísať, ktorý vám najviac padol do oka. 🙂