Pedikúra ešte aj v dnešnej dobe vyvoláva v mnohých ľuďoch obavy aj strach. Aj keď v tomto povolaní platia rovnaké pravidlá ako všade inde, teda, že sa nájdu rôzne pedikúry s rôznou odbornou úrovňou či hygienou. Nemali by sme pedikúru považovať za niečo, čo sa nás netýka. Najmä ak sa na svojich nohách chceme cítiť dobre, spokojne a pohodlne po celý život.


Pedikúra by nemala byť záležitosťou, ktorá sa nás týka len pred letom, keďže v zime nám nohy nikto nevidí. Pedikúra je predovšetkým preventívna hygiena nôh a preto by sa mala každá žena o svoje nohy starať po celý rok. A medzitým si samozrejme nohy ošetrovať aj doma – vymočiť si ich v bylinnom kúpeli, namasírovať a ošetriť si ich peelingovým krémom.
Je bežné, že sa ženy starajú o svoje ruky. Ale prečo sa potom tak isto nestarajú aj o svoje nohy? Nohy nás pritom nosia celý život.

Dokonalo sa zbaviť zrohovatenej kože sa žiadna žena nedokáže sama, bez odborného zásahu, pretože ošetrenie pemzou je nedostatočné. Je to len obrúsenie zvrchu, ale „základ“ tam ostane. Všetko, čo je na našich nohách vadne, by mal odstrániť pedikér. 

Akých chýb sa najčastejšie dopúšťame? 
Každá žena samozrejme chce pekné topánky. Nie všetky nosia v lete holé nohy, preto sú nohy namáhané celý deň. nevetrajú sa a navyše vo vysokých topánkach nemajú ani správny sklon. Najhoršie však je, že sa napriek tomu všetkému o nohy stále nestarajú. A tak potom z pekných topánok vidno popraskanú kožu a neošetrené nechty. Doma by sme si každý deň ráno a večer mali ošetrovať celé telo, čiže aj nohy. V mnohých obchodoch alebo lekárňach pritom často krát dostanete kvalitné výrobky. 


Prečo majú ľudia predsudky voči pedikúre? 
Najmä je to obava pred nákazou. Ale to všetko samozrejme závisí od pedikérky. Ľudia sú predsa rôzni.. Dobrá pedikérka dbá na hygienu, pracuje s jednorazovými čepieľkami a čistí všetky nástroje. Pred každým zákazníkom – priamo pred jeho zrakom – dezinfikuje vaničky i prístroje antiseptickými sprejmi, dodržiava hygienu rúk a používa rukavice. 


Aký máte názor na pedikúru vy? Doprajete si ju priamo u špecialistu alebo ste skôr „domáci typ“? ☺