Pár dní dozadu sme sa s maminou rozprávali na tému kozmetiky. Preberali sme značky, ktoré máme rady, ale aj akú kozmetiku a z ktorého štátu preferujeme. U mňa nie je tajomstvom, že najviac milujem taliansku kozmetiku. Možno je to tým, že z nej cítim tú sladkú chuť života, ktorá je v talianoch. Mamina namietla, že podľa nej je najlepšia kozmetika z Francúzska. Dohodli sme sa, že ona vyskúša taliansku kozmetiku a ja na oplátku francúzsku. Viem, že Francúzi vyrábajú kvalitné vône, ale i iné každodenne používané kozmetické prípravky. Do rúk, alebo lepšie povedané na pleť, sa mi dostala francúzska kozmetika Caudalie, ktorá je výnimočná pre svoju kľúčovú zložku. Tou je najsilnejší antioxidant na svete. Výťažok z hroznových semien. Značka Caudalie za zrodila v roku 1995 v čistom prostredí Francúzska. Do produktov boli využívané odrody viniča z oblastí Bordeaux, Champagne a Burgundsko. Vo Francúzsku je kozmetická značka Caudalie medzi ženami veľmi populárna. Vedia, čo je dobré.

Caudalie - pleťový píling a maska

Jemný pílingový krém

Ešte predtým, než začnem písať o pílingu, rada by som vyzdvihla obal produktov. Oceňujem drevený vŕšok (uzáver), ktorý majú oba produkty. Celkový obal a dizajn kozmetiky Caudalie na mňa pôsobí príjemným dojmom. Rovnako spokojná som s jemným pílingovým krémom, ktorý som testovala. Píling na pleť vyslovene nevyhľadávam, nakoľko mám citlivú pokožku a rýchlo sa podráždi. Pre pílingový krém som sa rozhodla, pretože je vhodný aj pre citlivú pleť (na oficiálnej stránke doložené dermatologickým testovaním). Ako už názov napovedá, produkt obsahuje jemné pílingové čiastočky, ktoré odstraňujú odumreté kožné bunky a jemne čistia pokožku. Po prvom použití bola moja pokožka žiarivá a hebká. Samozrejme, záleží určite od toho, v akom stave je vaša pleť. Mne jemný pílingový krém skutočne vyhovuje aj na moju citlivú pleť, nedráždi ju, neštípe ma a vždy po jeho použití je pleť ako znovuzrodená. Ak si pílingový krém zakúpite aj vy, odporúčam vám urobiť si pred a po použití fotografiu vašej pleti, aby ste sa presvedčili samé o jeho účinkoch. Používať by sa mal 1-2x týždenne, najlepšie je aplikovať ho na vlhkú pokožku, krk a môžete kľudne aj na dekolt. Jemne píling masírujte po pokožke, vyhnite sa oblasti očí, následne zmyte teplou vodou. Môžete ho používať aj tesne pred kúpeľom, kedy ho zo seba jednoducho zmyjete priamo v sprche.

Zloženie:

voda, hexyldecylstearát, celulóza, hydrogenovaný jojobový olej, glycerín, olej z hroznových jadier, med, alkoholy C14-22, cetylfosfát draselný, myristylalkohol, kopolymér sodných akrylátov, kaprylylglykol, hydrogenovaný polyizobutén, benzylalkohol, C12-20 alkylglukozid, olej zo slnečnicových semien, myristylglukozid, xantánová guma, butylénglykol, hexyl cinnamal, fosfolipidy, polyglyceryl-10 stearát, vitamín E, linalool, extrakt z kôry sladkého drievka, limonene, kyselina dehydrooctová, benzylbenzoát, parfum

Caudalie - jemný pílingový krém

Hydratačná pleťová maska

Starostlivosť o pleť mám veľmi rada. Je to akýsi môj koníček, ktorý robím s vášňou. Teší ma, keď skúšam nové produkty, či poznávam nové účinné zložky a vône v kozmetike. Kedysi som si myslela, že to je záľubou každej ženy, no mýlila som sa. Väčšina žien sa líči, ale hĺbková starostlivosť o pleť je pre nich neznámy pojem. Pritom je to jednoduché. Ako to robím ja? Konkrétne v tomto prípade, kedy mám skvelé kombo produktov od Caudalie, si po použití a umytí pílingu nanesiem hydratačnú pleťovú masku. Nechávam ju pôsobiť desať minút, presne ako sa odporúča na obale. Používať ju môžete aj v oblasti očného okolia, nie je iritujúca a nedráždi. Má krémovú textúru, ktorá sa jemne vpíja do pokožky, a tak je hydratačná pleťová maska vhodná aj na noc. Pokožka je po umytí jemná až vláčna, lepšie chránená pred dehydratáciou. Opäť sa jedná o produkt, ktorý je vhodný aj pre citlivú pleť. Neobsahuje žiadne parabény, minerálne oleje, silikóny, či iné (potenciálne) nebezpečné a škodlivé látky.

Zloženie:

voda, ovocná voda z hrozna, glycerín, triheptanoín, polyglyceryl-3 distearát, jojobový olej, skvalén, myristyl myristát, pentylénglykol, olej z hroznových jadier, glycerylstearát, akrylát sodný, oxid kremičitý, palmitoylový extrakt z hroznových jadierok, C15-19 alkán, cetylfosfát draselný, glyceryl stearát citrát, hroznová šťava, extrakt z pupočníka ázijského, olej zo slnečnicových semien, polyglyceryl-6 laurát, vitamín E, dehydroacetát sodný, kyselina citrónová, polyglycerín-6, karboxymetyl beta-glukán sodný, sorbitan oleát, sorbitan izostearát, benzoát sodný, fytát sodný, sorbát draselný, parfum

Caudalie - hydratačná pleťová maska

Koľkokrát do mesiaca doprajete svojej pleti masku, či píling?