Jar klope na dvere, čo pre mňa a určite aj pre mnohých z vás znamená napríklad jarné upratovanie, či jarnú očistu. A tým nemyslím len očistu našej domácnosti, ale predovšetkým aj nás samotných. Každý rok na jar a na jeseň robíme doma s partnerom obrovské upratovanie. Každý kút v našom byte a každú vec, ktorá sa v ňom nachádza prezrieme a zhodnotíme, či nám robí radosť a či ju využívame. Ku tomu si robím aj očistu tela v podobe troch „čistých“ dní, kedy pijem len ovocné a zeleninové šťavy. A tak som sa zamyslela, čo viac by som mohla urobiť počas jarnej očisty? Čistenie pokožky. Síce chodím pravidelne na hĺbkové čistenie pleti, no „hĺbkové“ čistenie pokožky tela si robím málokedy. Hĺbkovým čistením pokožky tela myslím najmä rôzne zábaly, či píling. Mám obdobie, kedy pílingy na telo používam stále a potom zas obdobie, kedy si na ne ani nespomeniem. Prečo ich teda nevyužiť práve s príchodom jari, ktorá sa nesie v znamení upratovania a čistoty?

Collistar - píling na telo

Hydratačný telový píling

Ak by ste navštívili o tomto čase našu kúpeľňu, možno by ste boli prekvapení. Som žena, ktorá nezvykne mať na vani vyložených mnoho produktov. Teraz je tomu však inak. Všetky tri pílingy od talianskej značky Collistar mám vyložené na vani a obmieňam ich podľa nálady. Píling na telo používam dva až trikrát do týždňa, nikdy nie každý deň. Pokožka potrebuje čas na regeneráciu a obnovenie kožných buniek. Čo sa týka nanášania pílingu, rozhodne nenanášajte píling hneď ako vojdete do sprchy. Najlepšie urobíte, ak budete píling nanášať až keď sa vaše telo trochu ohreje. Póry sa po chvíli v sprche otvoria a dôjde k maximálnemu účinku. Píling krúživými pohybmi jemne vmasírujeme a potom opláchneme. Ak chcete, je vhodné natrieť si pokožku po sprchovaní sa a použití pílingu telovým mliekom. Pílingy Collistar ale obsahujú vzácne oleje, ktoré sa postarajú o dokonalú hydratáciu pokožky aj v prípade, že zabudnete na telové mlieko. Hydratačný telový píling kožu vyčistí, zjemní a ako aj názov napovedá, ostane hydratovaná. Koža je po použití vláčna a prevoňaná. Vôňa pílingu je svieža, vhodná aj pre mužov. Nejednu z vás poteší, že hydratačný telový píling je vhodný aj pred opaľovaním, nakoľko zabezpečí rovnomernejšiu, žiarivejšiu a dlhšie trvajúcu farbu opálenia. Použiť ho však môžete aj po opaľovaní.

Collistar - píling na telo

Omladzujúci telový píling

Omladzujúcemu telovému pílingu sa potešia ženy, ktoré majú rady svieže vône. Energická vôňa sicílskych citrusov a pomarančov vás v mysli prenesie do júnového Talianska, ktorým rozvoniavajú pomarančové záhrady (špeciálne v Ríme). Rozmaznávajte svoju pokožku s inovatívnym zložením omladzujúceho pílingu Collistar, ktorý poskytne po dlhom a náročnom dni vašej mysli a pokožke zaslúžený relax. Vyhladená pokožka totiž nielenže vyzerá lepšie, ale je aj prekrvená a dokonale čistá, čím dokáže lepšie vstrebávať aktívne látky z následnej starostlivosti. Skúste si naordinovať prírodnú terapiu v podobe pílingu od Collistar, ktorý prebudí vašu pokožku zo zimného spánku a naštartuje prílev novej životnej energie. Omladzujúci telový píling má navyše štvoritý účinok pre zachovanie mladistvej pokožky. Prvým účinkom je exfoliácia a obnova pokožky vďaka morskej soli, ktorá zrýchľuje proces obnovy buniek. Druhým účinkom je ochrana pred voľnými radikálmi, ktorú zabezpečuje bohatý podiel AHA kyselín, flavonoidov a vitamín C v sicílskych citrusoch. Neposledný účinok, ktorý zaznamenáte po aplikovaní pílingu je regenerácia a omladenie vďaka obsahu cenného komplexu L22®, ktorý dopomáha k obnove hydrolipidovej rovnováhy na úroveň mladej pokožky. Posledným účinkom je revitalizácia, keďže píling obsahuje esenciálne oleje zo sicílskych citrusových plodov a kvetu pomarančovníka – tie povzbudzujú pokožku a podporujú intenzívnejší efekt aktívnych zložiek.

Collistar - píling na telo

Revitalizačný telový píling

Trojicu pílingov od Collistar zakončím revitalizačným pílingom so sviežou, silnou, ba dokonca až jemne pikantnou vôňou pepermintu. Rovnako ako pri prvom pílingu, aj pri tomto by som si dovolila tvrdiť, že je voňa unisex. Myslím si, že ňou nepohrdnú ani chlapi. Ako som už spomínala, vôňa je skutočne silná, treba to zohľadniť pred nákupom, aby ste neboli sklamaní. Spomedzi všetkých troch pílingov pre mňa revitalizačný telový píling nebol úplne to pravé orechové. Možno za to môžu silné esenciálne oleje, ktoré obsahuje, no neskamarátili sme sa. Na môj vkus má príliš silnú vôňu s ktorou sa nestotožňujem. Jeho účinky sú podobné ako pri predošlých pílingoch, avšak tento jediný ma mierne štípal na pokožke. Nechcem na neho vrhať zlé svetlo, ale pre ľudí s citlivou pokožku by som odporučila skôr hydratačný telový píling.

Collistar - píling na telo

Používate z času na čas píling na telo?