Ahojte!
Aj vás trápia s príchodom jesene a zimy suché ruky? Ten pocit priam nedokážete vystáť a suché ruky vás znervózňujú. Poznáte to, určite minimálne jedna z vás. A ja to poznám rovnako. Nemám rada pocit suchých rúk, horšie je, keď to nie je len pocit, no ruky sú skutočne suché. Nanešťastie, niektorým dokonca začne jemne praskať vrchná časť pokožky, čo rozhodne nevyzerá esteticky dobre. Nedokážem si predstaviť žiadne ročné obdobie bez vhodného krému. V zime volím skôr hutnejšie krémy, a to napríklad s obsahom bambuckého masla, ktoré má tuhšiu formu.

A ako si predstavujem ideálny krém na ruky počas chladnejších dní? Značka Sportique sa so svojím produktom, ktorý obsahuje 25% bambuckého masla, tomu najviac priblížila. Keď sa mi do rúk dostal krém na ruky s vôňou jazmínu, podskočila som v kútiku duše od radosti. Obal je hliníkový, znovu použiteľný, a tým pádom sa jedná o produkt, ktorý nevytvára žiaden ďalší odpad. Hliník je odolný voči korózií (hrdzavenie), môžete si do obalu z neho bez obáv čapovať ďalšiu kozmetiku, prípadne obal používať ako úschovňu menších šperkov (menšie náušnice a náhrdelníky).

Jazmínový krém sa u mňa stal akousi nevyhnutnosťou. Nosím ho so sebou všade, kam sa pohnem. Nanášam si ho aj niekoľkokrát do dňa, avšak na popraskanej pokožke rúk ma štípe. S nanášaním musím byť opatrná a miestam, kde sú na pokožke jemné prasklinky, sa musím vyhýbať. Ďalšiu nevýhodu vidím v tom, že krém obsahuje potencionálne škodlivé látky chemického pôvodu. Krém som si však napriek týmto drobným nedostatkom obľúbila, ďalšie balenie by som však využila skôr na jar alebo na jeseň, kedy pokožka ešte/už nie je natoľko zničená, aby krém na rukách štípal. Každopádne, to, že krém štípe, neznamená, že je zlý. Nie je. Znamená to len to, že pokožka je v danej oblasti extrémne citlivá a takmer všetky produkty by vás, žiaľ, štípali.

Naopak, čo ma potešilo, je obsah bambuckého masla vo výrobku. Bambucké maslo je momentálne veľmi ospevovanou surovinou a má to svoje opodstatnenie. Nielenže je veľmi výživné, obsahuje veľa vitamínu E, ale dokonca obsahuje aj ochranný faktor proti slnečnému žiareniu. Síce nízky (3-4 SPF), no niektorým ľuďom stačí aj nižší ochranný faktor.

Jazmínový krém má snehovo – bielu farbu a vôňou vás privedie na verandu staršieho, no útulneho domu, kde rozvoniava jazmín a omamná, bylinková vôňa ibišteku. Ak vás zaujíma, či je krém cenovo dostupný, musím potvrdiť, že áno. Za 75ml krému zaplatíte 7,9€.

Výrobok je vhodný pre vegetariánov a nie je testovaný na zvieratách.
Zloženie: voda, bambucké maslo, kaprylové triglyceridy, metylglukóza sesquistearát, glycerín, olivový olej, pšeničný proteín, cetearyl alkohol, glyceryl oleát, glyceryl stearát, mandľový olej, fenoxyetanol (chemická, potencionálne škodlivá látka), včelí vosk, tokoferol, parfum, hydroxid draselný, alantoín, xantánová guma, alkohol, etylhexylglycerín, kyselina citrónová, skvalén, sorbát draselný, benzoat sodný, hexyl cinnamal, alfaizometyl jonón (potencionálny alergén), linalool, arnikový extrakt, limonene, butylfenyl metylpropional (chemická, potencionálne škodlivá látka), benzyl salicylát, lyral (chemická, potencionálne škodlivá látka)
Plusy: Hliníkový obal.
Produkt netestovaný na zvieratách.
Ženská vôňa jazmínu.
25% obsah bambuckého masla.
Poskytuje regeneráciu a vyživuje pokožku.
Praktický obal, vhodný aj do kabelky.
Mínusy: Pomalšie vstrebávanie.
V zložení potencionálny alergén.
V zložení chemické, potencionálne
škodlivé, látky.
Na popraskanej pokožke štípe.
Celkové hodnotenie: 7/10
Počuli ste už o bambuckom masle? 😇