Ahojte!
Prednedávnom som vám písala o pleťových textilných maskách a dnes sa článok dočkal pokračovania, svojej druhej časti. Rovnako ako predošlé, aj tieto prišli v milom papierovom balení z recyklovaného papiera, čo na mňa zapôsobilo. Nakoľko sa jedná o ochutnávkový balíček, je možné zakúpiť ho aj ako darček. Príde vám zabalený decentne a ďalšie balenie ani nebude potrebovať. Rovnako to môže byť dobrý nápad na darček pod stromček, ktorému by sa potešila nejedna žena.

Testovanie textilných pleťových masiek som si veľmi užívala, nakoľko počas pôsobenia masky mám chvíľu času pre seba. Smiem si čítať knihu a popritom popíjať svoj obľúbený čaj. Masky, ktoré vidíte nižšie, sú určené pre všetky typy pleti, rovnako ako ostatné masky, ktoré som mala možnosť testovať. Maska Balancing zaisťuje zjednotenie pokožky a najlepšie výsledky môžu spozorovať ženy so zmiešanou pleťou. Plať zjednocuje za pomoci troch peptidov. Peptid je organická chemická zlúčenina, ktorá vzniká zlúčením viacerých aminokyselín. Štruktúrou je podobná bielkovine.

Ukludňujúcu masku na druhú stranu ocenia ženy, ktorých trápi citlivá, podráždená a začervenaná pleť, ktorá nereaguje dobre na isté kozmetické výrobky. Tieto dve masky mi sadli ako, prepáčte za výraz, riť na šerbeľ, nakoľko moja pleť je aj zmiešaná, aj citlivá. Obe som na sebe mala po dobu 20 – 30 minút a skutočne som nepociťovala žiadne pálenie, svrbenie ani začervenanie.

Ďalšie dve masky, ktoré v ochutnávkovom balíčku nájdete, sú rovnako vhodné pre všetky typy pleti. Vidím v tom mnoho výhod, no najväčšia výhoda je tá, že ak sa rozhodnete ochutnávkový balíček niekomu darovať, nemusíte sa trápiť, či ste sa trafili do typu pleti danej osoby.
Pleťová maska Aqua obsahuje kyselinu hyaluronovú, beta – glukán a aminokyseliny, ktoré poskytujú intenzívnu starostlivosť a vlhkosť suchej pokožke. Túto masku som na otestovanie dala mamine, nakoľko ju trápi suchá pokožka. Mamina bola veľmi spokojná, po odstránení masky z pleti ostala na pleti tekutina, ktorú stačilo jemne vklepať do pokožky. Pokožka bola rozžiarená, hydratovaná a pocit sviežosti ostal na pleti celý deň. Pre suchú pokožku je pleťová maska Aqua to pravé orechové.

 Obnovujúca pleťová maska Refreshing má schopnosť rozjasniť pokožku pomocou glutathionu (antioxidant u rastlín, zvierat, húb a niektorých druhov baktérií), čučoriedkového extraktu a niacinamídu (formulácia s vysokým obsahom vitamínov a minerálov pre zníženie výskytu kožných a pigmentových škvŕn, rozšírených a upchatých pórov a akné). Rovnako maska pomáha odstrániť pigmentové škvrny, ktoré sa často vyskytujú nielen u starších, no čoraz viac a viac aj u mladších ročníkov vplyvom nezdravého vystavovania sa slnku a nedostatočnej ochrany pokožky.

Textilné masky, nielen tieto, ale všetky, majú za úlohu pleť hydratovať do hĺbky, rozžiariť, dodať jej energiu a potrebné látky.  Rozhodne neprekračujte odporúčaný čas aplikácie. Textil masky totiž vytvára bariéru, vďaka ktorej do pleti prenikajú dôležité látky. Ak však maska na pleti vyschne, začne z pleti opätovne vysávať vlhkosť, čo je neželaný efekt. Tak čo, dáte pleťových maskám šancu?
 Ktorá maska Vás najväčšmi zaujala? 😊