Ahojte!
Leto už je dávno za nami, no na deodoranty človek nezabudne ani po skončení leta. Počas zimy sa síce potíme menej, no baktérie, ktoré sa vytvárajú pôsobením potu (tepla a vlhka) na našej pokožke, môžu nepríjemne zapáchať. Práve kvôli tomu je na mieste, aby sme používali aspoň raz denne deodorant. Dôležitá je však aj hygiena, o tom ani netreba písať. Čo sa týka deodorantov, už nejaký ten čas používam čisto prírodné deodoranty. Mojimi rukami prešlo mnoho značiek, vôní aj typov. Až som sa dopracovala ku deodorantu od Sportique, ktorý vám dnes mám možnosť vďaka spolupráci predstaviť.

Zohnať kvalitný deodorant, ktorý je skutočne odolný voči prirodzenému zápachu z baktérií, ktoré sa nachádzajú v pote, je občas beh na dlhú trať. Viem o tom svoje. Potešila som sa, keď mi prišiel deodorant od Sportique, dávala som mu veľkú nádej. Prvotne ma uchvátila jeho vôňa, ktorá je citrusová, pre mňa ideálna. Ráno ma nakopne do nového dňa a všetko sa zvláda so sviežou vôňou lepšie. Pokiaľ však plánujete ísť cvičiť, poriadne si zamakať, deodorant vám pravdepodobne nebude postačovať. Na hodinu stredne intenzívneho cvičenia ešte áno, avšak na viac už nie. Mierne ma to sklamalo, no keďže cvičeniu aj tak veľa počas týždňa nedávam, deodorant je tak či tak súčasťou mojich nezbytností, ktoré využívam každý deň.
Naopak, na produkte ma okrem vône potešil aj fakt, že výrobok, rovnako ako celá značka Sportique, nie je testovaný na zvieratách a má úplne prírodné zloženie. Ako vždy, zloženie si môžete prečítať o niečo nižšie. Rozumiem, ak si nieste istí niektorými názvami a máte pocit, že sa jedná o chemické zložky. Všetko som si však preverila v encyklopédií ingrediencií a áno, produkt a aj všetky ingrediencie v ňom sú čisto prírodného pôvodu, a tak sa nie je čoho báť. Deodorant je navyše vhodný aj pre pokožku, ktorá je citlivá a nereaguje dobre na chemickú, konvenčnú kozmetiku. Neobsahuje hliník, propylén glykol, parabény a dokonca ani sódu bikarbónu, ktorá spôsobuje vyrážky.

Jediné, čo sa mi na produkte nepáči a musím to vytknúť, je to, že zanecháva na oblečení biele fľaky, ktoré, ako isto viete, idú ťažšie dole. Na tieto fľaky zväčša používam detské vlhčené obrúsky s alkoholom, ktoré vám oblečenie od fľakov vyčistia. Okrem toho sa výrobok nachádza v plastovom obale, čo ma mrzí, nakoľko by sa určite mohol takýto plastový obal vymeniť napríklad za hliníkový, prípadne papierový (kartónový). Je to však len môj pohľad, nakoľko mám rada našu matku Zem.

Výrobok je vhodný aj pre vegánov a nie je testovaný na zvieratách.

 Zloženie: hydroxid horečnatý, kaprínové triglyceridy, stearylakohol, koreňový prášok maranty trstinovej, kokosový olej, hydrogenovaný repkový olej, bambucké maslo, trietylcitrát, kandelilový vosk, jojobový olej, citrusový olej, mandľový olej, ricínový olej, limonene, vitamín E, voda, extrakt z listov rozmarínu, šalviový extrakt, mätový extrakt, kurkuma, zedoárový extrakt, limetkový extrakt, anízový extrakt, extrakt aloe vera, extrakz z Cezmíny paraguajskej, fenetyl alkohol, linalool, citral, šalviový olej, geraniol
Plusy: Osviežujúca citrusová vôňa.
Jednoduchá aplikácia.
Prírodné zloženie.
Produkt netestovaný na zvieratách.
Vhodný aj pre vegánov.

Mínusy: Zanecháva biele fľaky.
Počas väčšieho výkonu slabšia výdrž.
Plastový obal.
Zanecháva v podpazuší hrudky.
Celkové hodnotenie: 7/10
Akú máte skúsenosť s prírodnými dezodorantami?  😊