Ahojte!
Telové mlieka, krémy, maslá, to je moja parketa. Už ako malú ma mamina vždy po sprche krémovala a ostalo mi to až dodnes. Po každom sprchovaní sa vždy rada nakrémujem, prevoniam svoju pokožku, zároveň ju hydratujem a zvláčnim. Telová kozmetika sa u mňa väčšinou dlho neohreje, nakoľko ju spotrebúvam skutočne ako sa patrí. Telový krém od Frais Monde, ktorý aktuálne testujem, sa u mňa zohrieva už mesiac. Melie z posledného. A dnes o ňom hodíme reč. Značku Frais Monde ste už mali možnosť na mojom blogu zaregistrovať. Testujem ju rada, a to z viacerých dôvodov, ktoré si zhrnieme v článku. Dúfam, že čoskoro bude možné cez internet odosielať aj vôňu produktov, ktoré testujem.

Zbožňujem testovanie kozmetiky, ktorá je vhodná pre vegánov, nie je testovaná na zvieratkách, je lokálna a prírodná. Frais Monde, respektíve osviežujúce telové mlieko, ktoré som mala možnosť otestovať, spĺňa dve kritéria z predošle vymenovaných. Výrobok nie je testovaný na zvieratách a je vhodný pre vegánov. Jeho zloženie je z časti prírodné, z časti sa jedná o chemický mix.

Výrobky, ktoré od tejto značky testujem, sú zväčša zo stránky Elnino, kde nie je napísané zloženie výrobkov, a tak triafam naslepo. Tentokrát mi to však akosi nevyšlo. Pri predošlých výrobkoch som bola zvyknutá na takmer úplne prírodné zloženie, no v tomto prípade tomu tak nie je. Na konci článku si môžete prečítať zloženie, ktoré vždy prekladám do slovenského jazyka, a ktoré ma nemilo prekvapilo. V zložení som našla nielen chemické látky, ale aj jednu nebezpečnú látkuimidazolidinylmočovina. Je to ingrediencia, ktorá je v kozmetickom priemysle veľmi diskutovaná, nakoľko je nebezpečná, no napriek tomu sa pridáva do kozmetiky, keďže nie je zakázaná. Tento druh močoviny dráždi pokožku, oči i dýchací systém. Je s ňou spojená karcinogenita, je toxická pre vodné organizmy, uvoľňuje formaldehydy a úzko sa podieľa na vzniku alergických reakcií.

Po ďalšie, obal. Plastový. Pre mňa osobne veľké mínus. Krabica v ktorom je produkt zabalený je pútavá, má krásne morské farby, naspodku kvet, rovnako zaujímavo zvolené písmo na krabičke. Žiaľ, po vybalení produktu z krabičky príde nemilé prekvapenie – obal je plastový. Viem, že mnohé firmy používajú plastové obaly, no má to veľký dopad na životné prostredie. Každopádne, aby som nebola len negatívna, spoločnosť Frais Monde má na všetkých plastových obaloch logo Zeleného bodu, ktoré znamená, že spoločnosť participuje na rozvoji systému ZELENÝ BOD, ktorého hlavnou úlohou je podpora separovaného zberu a osveta obyvateľstva.

Ku negatívam by to bolo všetko, prejdime na pozitíva, ktoré sa každému čítajú lepšie. Za negativitu v predošlých odstavcoch sa ospravedlňujem, no všetky recenzie na mojom blogu sú subjektívne a pravdivé. Aké sú teda pozitíva výrobku? V zložení nie je len čistá chémia samozrejme, na prvom mieste v zložení je voda, ktorá je z liečivého prameňa v Taliansku. Okrem iného sa v zložení nachádza aj extrakt z nechtíka lekárskeho, ktorý pokožku upokojuje a bambucké maslo, ktoré vyživí a regeneruje suchú a podráždenú pokožku. Osviežujúce telové mlieko je skutočne osviežujúce, vďaka jeho vodnato – gélovej konzistencii, ktorá sa rýchlo vstrebáva a osvieži telo po každom kúpeli. Má schopnosť zvláčniť, hydratovať a vďaka jeho väčšiemu, 200ml obsahu, vám vydrží dlhšie, než by ste čakali.

Výrobok nie je testovaný na zvieratách, je vhodný aj pre vegánov a je vyrobený v Taliansku.

Zloženie: voda, extrakt z nechtíka lekárskeho, bambucké maslo, C12-13 Alkyl lactate (deriváty prírodných látok), glycerín, olej z lúčnych semien, glycerín stearát, olej zo sójových semine, ceteareth – 20 (chemické látky bez negatívnych účinkov na zdravie), olej z bavlníka, cetearyl alcohol (deriváty prírodných látok), linolové polyglyceridy, ceteth – 24 (chemické látky bez negatívnych účinkov na zdravie), derivát ricínového oleja, sacharidy, cetyl dimetikón, olejový polyglycerid, choleth – 24, carbomer (chemické látky bez negatívnych účinkov na zdravie), parfum, fosfolipidy, diazolidinyl urea (chemická látka potencionálne zdraviu škodlivá!), disodium edta, stearath – 2, imidazolidinylmočovina (nebezpečná látka!), metylparabén (chemická látka potencionálne zdraviu škodlivá!), fenoxyetanol (chemická látka potencionálne zdraviu škodlivá!), propylénglykol (chemické látky bez negatívnych účinkov na zdravie), trietanolamín (chemická látka potencionálne zdraviu škodlivá!), tricaprát, parabény (chemická látka potencionálne zdraviu škodlivá!)

Plusy: Produkt netestovaný na zvieratách.
Vhodný pre vegánov.
Vyrobený v Taliansku.
Na prvom mieste v zložení použitá
voda z prameňa.
Spoločnosť participuje na rozvoji
systému Zelený bod.

Mínusy: Plastový obal.
Chemický mix v zložení.
Nebezpečná látka – imidazolidinylmočovina.

Celkové hodnotenie: 5/10

Aký je váš obľúbený produkt telovej kozmetiky? 😇