Ahojte!
Ak by som si mala vybrať, o akých produktoch píšem najradšej, rozhodne by to boli produkty, ktoré sú prírodné, nezávadné voči zdraviu a životnému prostrediu a .. v sklenených, prípadne iných ekologických obaloch. Mám na to zrejme špeciálnu úchylku, no pri mojom životnom štýle je to pochopiteľné. Najlepšie sú pre mňa výrobky úplne bez obalu, no nepohrdnem ani tými, ktoré sú zabalené v skle alebo v papieri. Žiaden plast. Ak nerátame vrchnáky. Do mojich testovacích rúk sa dostal prednedávnom aj pleťový krém od značky Frais Monde, ktorú som testovala viackrát. Ak vám napadlo, že by mohlo ísť o krém vyrobený vo Francúzsku, mýlite sa. Frais Monde je talianska značka prírodnej BIO kozmetiky. Vkladala som do pleťového krému nádeje, čo myslíte? Oplatilo sa?

Pleťový krém zn. Frais Monde prišiel zabalený v papierovej krabičke v ktorej bol zabalený aj návod na použitie, čo pôsobí luxusným dojmom. Osobne si ho však viem predstaviť aj bez tej krabičky a návodu, nakoľko pleťový krém vie používať každá žena, a krabička je len zbytočný odpad. Malé plus tam ale je, papier. Chápem však, že Frais Monde je vychýrená značka prírodnej kozmetiky najmä v Taliansku a som si istá, že si chcú potrpieť na luxusnom dizajne. Veľké plus však vidím v samotnom obale výrobku – sklenený. Pokiaľ nerátame vrchnák, ktorý je plastový. Vrchnáky však zväčša bývajú plastové, no základ je, že značka myslí na ekologický obal výrobkov. Návod ku výrobku som však nechápala, je úplne zbytočný. Ženy predsa vedia, že denný krém sa používa ráno, aby pôsobil počas dňa.
Od obalu sa presuniem ku vlastnostiam výrobku, ktoré je veľmi dôležité zmieniť. Výrobok je vhodný pre citlivú a podráždenú pleť, tým pádom pre suchú, zrelú, ale i pre pleť so sklonom k akné. Moja pleť je zmiešaná až mastná, krém mi však sadol. Jedinú malú nevýhodu pociťujem vo vstrebávaní v oblasti T – zóny, ktorá sa mi sama o sebe dosť premastieva a s krémom to nemôžem preháňať. Pleťový krém je vytvorený najmä na báze olejov, akými sú jojobový olej, slnečnicový olej, olivový olej a sladký mandľový olej. Okrem toho obsahuje bambucké maslo. Všetky tieto vzácne oleje by výborne slúžili najmä suchej a normálnej pleti. Mne však slúži rovnako dobre, no ako som spomínala, v oblasti T – zóny s ním musím nakladať opatrne.

Vôňa pleťového krému je veľmi jemná, typická ženská, nevtieravá, málinko kvetinová. Produkt by rozhodne potešil ženu aj ako darček, či už ku sviatku alebo len tak. Týmto krémom rozhodne nič nepokazíte, pokiaľ sa ho rozhodnete darovať nežnému pohlaviu. Mamine, babke, kamarátke, partnerke, komukoľvek. Pozor však na to, že neobsahuje žiadnu SPF ochranu a pre ženy so svetlejším typom pokožky to môže predstavovať v teplejších a slnečných dňoch problém. Na jeseň však určite poslúži akejkoľvek vekovej kategórií a akémukoľvek typu pleti. Momentálne je dokonca v zľave 29% a 50ml vás vyjde na necelých 13€, čo vzhľadom na prírodnú kozmetiku nie je až taká vysoká cena.

Zloženie: voda, cetaryl alkohol, jojobový olej, propanediol, isoamyl laurát, extrakt z bamuckého masla, naklíčené zrno oryza sativa, skvalén, olivový olej, sorbitan olivát, sladký mandľový olej, kremičitan horečnato – hlinitý, použitý obilný vosk, glycerín, cetaryl olivát, cetaryl glukozid, olej z brutnáku, alkohol, kyselina anisová, benzyl akohol, glyceryl kaprilát, glyceryl undecylenát (chemická látka bez negatívnych účinkov na zdravie), slnečnicový olej, extrakt z jablčníka obyčajného, parfum, sorbát draselný (chemická látka bez negatívnych účinkov na zdravie), benzoát sodný, sodium dehydroacetát (chemická látka bez negatívnych účinkov na zdravie), fytát sodný, oxid titaničitý, vitamín E, xantánová guma

Výrobok je držiteľom talianskeho certifikátu prírodnej kozmetiky Bioagri Cert.

Plusy: Kvalitná talianska kozmetika.
BIO prírodný produkt.
Sklenený obal.
Jemná, nevtieravá, ženská vôňa.
Vhodný pre extrémne citlivú pleť.
Vhodný aj pre vegánov a vegetariánov.
Bez parabénov, niklu a PEG látok.
Certifikát Bioagri Cert.
Mínusy: Horšie vstrebateľný v oblasti T – zóny.
Návod + krabička = luxusné, no zbytočný odpad.
Obsah troch chemických látok.
Celkové hodnotenie: 8/10
Aký máte názor na značku Frais Monde? 😊