Ahojte!
A znovu sme pri téme, pri ktorej sme už tento mesiac boli – vlasy. Nejde však o žiaden šampón, ani kondicionér, ale o niečo úplne iné – krém na vlasy pre vlnité vlasy. Už ste o niečom podobnom počuli? Iste viete, najmä vlastníčky vlnitých a kučeravých vlasov, že vzhľad vašich kučier ovplyvňuje aj stres, nezdravá strava, vplyv vetra a slnka, či prepracovanie. Kučery a vlnky si vtedy začnú žiť vlastným životom a sú neposlušné. Vtedy prichádza na rad hydratačný vlasový krém, ktorý vlny aj kučery zjemní, dodá im potrebnú výživu a hydratáciu a dostane ich znovu pod kontrolu.

Na našom trhu je obrovský výber produktov na vlasy. Existuje množstvo vlasových krémov, avšak dnes to bude špeciálne o jednom, ktorý som dostala na testovanie vrámci spolupráce s kozmetikou Mon Platin. Jedná sa o hydratačný vlasový krém z rady Dead Sea Minerals, ktorý je prioritne vyrobený pre vlnité vlasy. Bola som naň skutočne veľmi zvedavá, no hneď prvý som si všimla plastový obal, ktorý mu uberá z jeho luxusne pôsobiaceho vzhľadu. Každopádne, som rada, že produkt má praktickú pumpičku, ktorou si pumpujete množstvo, aké potrebujete. Vďaka pumpičke, ktorá sa dá odšrúbovať z fľaštičky, sa môže stať obal skvelým pre akýkoľvek znovuplniteľný produkt.
Hydratačný vlasový krém som používala vždy po umývaní vlasov, približne každý druhý až tretí deň. Najlepšie je vlasy jemne presušiť uterákom a následne aplikovať krém do celej dĺžky vlasov podľa potreby a hustoty vlasov. Osobne mi stačilo pumpičku stlačiť maximálne dvakrát. Pri stláčaní pumpičky si však dávajte obzvlášť pozor, nakoľko produkt má pomerne dosť vodnatú konzistenciu. Musíte dať ruku akoby priamo pred pumpičku, nech sa krém nedostane aj na dlážku. Vôňa je sladunko mliečna, jemne cítiť med. Povedala by som, že presne taká, akú výrobca sľubuje. Farba je čisto biela.
S vlasovým krémom som bola spočiatku spokojná, zvykla som si aj na vodnatú konzistenciu, ktorá mi neprekážala. Po čase som si však prečítala zloženie, i keď nechápem, prečo som ho neprečítala hneď, ako pri ostatných produktoch, ktoré testujem. Bola som mierne zaskočená. Na fľaši je nalepený aj štítok na ktorom je tvrdenie, že obsahuje vitamíny, no obsahuje len jeden jediný, a to vitamín E, žiadne iné. Okrem toho obsahuje močovinu a allantoín, čo sú látky zväčša zo živočíšnej produkcie, a teda nie sú v žiadnom prípade vhodné pre vegánov a vegetariánov. Produkt som okamžite posunula ďalej, nakoľko v mojej kúpeľni žiaľ nemôže mať miesto produkt, ktorý obsahuje akúkoľvek živočíšnu zložku. Ako píšem, s produktom som bola spočiatku naozaj spokojná, no zloženie ma nepríjemne zaskočilo. Priznávam však, že je aj moja chyba, že som si zloženie neprečítala skôr, aby som prípadne produkt mohla vymeniť za iný. Budem však vedieť nabudúce. Najlepšie sa človek učí na vlastných chybách.
Zloženie: voda, izopropyl myristát, glycerín, glyceryl stearát, cetyl alkohol, minerálne oleje, dimetikon, hexylén glykol & fruktóza & glukóza & sacharóza & močovina & dextrín & alanín & kyselina glutamiková & kyselina asparágová & hexyl nikotinát, trietanolamín (potencionálne zdraviu škodlivý – toxický), parfum, metylparabén (nebezpečná látka, alergén), heterocyklická substituovaná močovina (nevhodná pre vegánov, uvoľňuje formaldehyd, toxická pre vodné organizmy), vitamín E, kyselina mliečna, allantoín (nevhodný pre vegánov), propylparabén (spúšťa rakovinu pŕs, nie je vhodný pre deti, alergén)
Plusy: Veľké balenie (400ml).
Vhodný pre suché vlnité a kučeravé vlasy.
Praktické dávkovanie pumpičkou.
Príjemná sladunko mliečna vôňa.
Mínusy: Plastový obal.
Zloženie s nebezpečnou chémiou.
 Obsahuje parabény.
Nie je vhodný pre vegánov a vegetariánov.
Vodnatá konzistencia.
Celkové hodnotenie: 5/10
Aké prípravky na vlasy používate vy? 😊