Ahojte!
Čo si predstavíte pod pojmom 100% silica? Pokiaľ nemáte ani tušenia, nič sa nedeje. Silice sú éterické oleje prírodného pôvodu, ktoré sú vhodné aj pre vegánov a vegetariánov. Narozdiel od klasického oleja (napr. kokosového), sú éterické oleje prchavé. Vdychujeme ich, no postupne sa zo vzduchu odparujú. Okrem iného sa používajú aj ako prídavné látky do (zväčša prírodnej) kozmetiky, keď chcú výrobcovia do výrobku pridať vôňu. Osobne mám zo silíc najradšej citrusové, napríklad bergamot, citrón, pomaranč, a podobne. V rukách však momentálne držím najsilnejšiu silicu so svojimi liečivými účinkami, ku akej sa môžeme dostať. Silicu čajovníka – Tea tree oleja.
Vôňa čajovníkového oleja rozhodne nepatrí ku tým, ktoré lahodia čuchovým zmyslom. Je výrazná, korenistá a cítiť z nej silnú vôňu lesa. Pri inhalácií sa používa 4-5 kvapiek do jedného litra vody. Počas nej sa olej postupne uvoľňuje, nie je taký výrazný, zjemní sa vďaka zriedeniu s vodou. Inhalovanie so silicou Tea Tree oleja som aktuálne v letnom období neskúšala, nakoľko som nebola chorá. Našla som mu však iné využitie, liečivé. S čím dokáže bojovať?

V prvom rade dokáže bojovať s nepríjemným akné, ktoré trápi najmä dievčatá v dospievaní, no aj nás ženy, a to tesne pred menštruáciou a počas nej. Niektoré, z tých šťastných, vyrážky nemajú vôbec. My, neštastnice, ich však máme. Miesto drahých krémov a sér od výmyslu sveta skúste siahnuť po prírodnej alternatíve – silici Tea tree oleja, ktorú si nanesiete látkovým tampónikom na postihnuté miesta na tvári, prípadne na rukách, či hrudníku. Efektívne bojuje aj s akné, ktoré sa nám občas vyhodí na chrbáte. Stačí naniesť pár kvapiek na vodou navlhčený látkový tampónik.

V druhom rade, pre mňa momentálne aktuálnom, dokáže bojovať aj s bradavicami na nohách. Ľudia o tom príliš nehovoria, nakoľko sa hanbia, že ich postihli práve bradavice. A dokonca na nohách. Znie to nepríjemne a odpudzujúco, viem. Každopádne, myslím si, že v lete by sme mali našim nohám dopriať viac pozornosti, nakoľko navštevujeme všelijaké kúpaliská, aquaparky, chodíme pri more, do vodných priehrad, a podobne. Všade (úplne všade) číhajú nejaké baktérie. Prospešné, aj menej prospešné. Je preto na mieste, aby ste vždy nosili vhodnú obuv ku vode. Žiaľ, ja obuv ku vode nenosím nikdy, doplatila som na to. Momentálne liečim na svojich nohách tri bradavice, a to pomocou Tea tree oleja. Na vatovú tyčinku nakvapkám toľko kvapiek, kým nebude celá vatová časť vlhká. Následne potieram postihnuté miesto. Na každé postihnuté miesto vezmeme novú vatovú tyčinku, aby sme neprenášali baktérie z jedného miesta na druhé. Robím to vždy po sprche, keď mám nohy poriadne umyté. Najlepšie je nechať pôsobiť Tea tree olej počas celej noci a ráno postup opakovať.

Zloženie: 100% Tea tree olej

Plusy: Antiseptické účinky.
Praktické balenie (10ml).
Ničí baktérie, kvasinky, plesne a víry.
Môže sa pridávať do kúpeľa.
Využíva sa na aknóznu pleť, bradavice,
uštípnutia hmyzom, ošetrenie drobných poranení.
Sklenené balenie.
Prírodný produkt.
Vhodný aj pre vegánov.
Produkt netestovaný na zvieratách.

Mínusy: Výrazná korenistá vôňa.
Proces hojenia postihnutých miest trvá dlhšie.

Celkové hodnotenie: 9/10

Používate Tea tree olej? 😇