Ahojte!
Vedeli ste o tom, že vaše vlásky si môžete umývať omnoho zdravšie a šetrnejšie ku prírode? Skutočne je tomu tak. Miesto klasických tekutých šampónov, ktoré sú balené v plastových fľašiach nebezpečných pre životné prostredie, môžete siahnuť po tuhom šampóne, ktorý na odpad nemá žiaden dopad, prípadne úplne minimálny, a to je väčšinou kúsoček papiera, ktorým je tuhý šampón zabalený. Tuhé šampóny používam už niekoľko rokov a naspäť ku tekutým by som sa nevrátila, preto vám dnes ukážem produkt, ktorým môžete prispieť značný kúsok ku ekológií aj vy a cítiť sa lepšie, byť na seba hrdí.

Spomínala som, že môžete prispieť ku ekológií, to však nie je všetko. Okrem toho prispievate aj na dobrú vec – naše, lokálne, slovenské a prírodné produkty. Značka Savon sa zaoberá výrobou prírodných a vegánskych produktov, ktoré vyrába na Slovensku, presnejšie v Pezinku. Je veľmi dôležité podporovať lokálne produkty, nakoľko aj u nás, v tejto malej krajinke, je mnoho šikovných ľudí, ktorí vyrábajú prírodnú kozmetiku i mnoho ďalšieho. Prejdime však naspäť ku tuhému šampónu.
Tuhý šampón ruža som obdržala v jeho menšej variante, 25g. Táto varianta vám úplne s prehľadom vydrží po celý mesiac, ak si vlasy umývate každý druhý, prípadne tretí deň. Predstavte si rovnaké množstvo tekutého šampónu. To množstvo, keby sme zrovnali, by sa rovnalo 25ml, čiže maximálne dvom umytiam. Tuhé šampóny teda nielenže šetria životné prostredie, ale aj vašu peňaženku. Navyše niet nad prírodný produkt. Ak máte stále pochyby, či skúsiť tuhý šampón, lebo sa obávate jeho stupňa penenia, upokojím vás. Vytvára skutočne bohatú penu, jednu z najbohatších s akými som sa doposiaľ pri tuhých šampónoch stretla. Jeho použitie je rovnako jednoduché, stačí si namočiť vlasy vodou a následne prechádzať šampónom po celej dĺžke vlasov, rozpeniť šampón a zmyť. Stačí umývať raz, nakoľko tuhý šampón vlasy umyje do hĺbky.
Najväčšiu radosť mi spravilo balenie tuhého šampónu. Nachádzal sa v kovovej plechovke, ktorá je znovupoužiteľná, stačí ju len vypláchnuť. Plechovka je síce menšia, no šikovne poslúži, ak náhodou budete cestovať a bude potreba si niekam uložiť napríklad šperky, prípadne málo semienok, či orieškov na rýchle zahnanie hladu. Pokiaľ si do nej hodláte uložiť šperky na cestovanie, plechovka má, rovnako ako samotný tuhý šampón, nádhernú vôňu od ruží. Krásna, ženská vôňa.
A pre aký typ vlasov je tuhý šampón vhodný? Pre všetky. Dokonca ja na jemné vlásky detičiek. Neobsahuje totiž žiadne chemické prísady, ktoré by dráždili alebo vysušovali pokožku hlavy. Pre mňa, na moje suché vlásky, je výborný. Občas ku nemu použijem aj prírodný kondicionér, no aj keď nepoužijem, vlasy po ňom neostanú úplne suché. Myslím si, že na normálnych vlasoch, prípadne na mastných dokáže zázraky. Mne na moje suché kadere však vyhovuje tiež.
Zloženie:kokoylizionionát sodný (tenzid na umývanie vlasov), laurylsulfoacetát sodný (tenzid na umývanie vlasov), bambucké maslo, jojobový olej, hydrolát z damašskej ruže, hydrolizovaný ryžový proteín, panthenol, tekutý hodváb, bylinný prášok damašská ruža, esenciálny olej ruža, citral, linalool, benzyl benzoát, citronellol, geránium
Plusy: Vegánsky produkt.
Bez obsahu SLS a parabénov.
Slovenský výrobok.
Zloženie úplne prírodné.
 Ekologické balenie.
Aromatická vôňa ruže.
Prijateľná cena.
Vytvára bohatú penu.
Vyrába sa v dvoch veľkostiach – 25g a 60g.
Vhodný pre všetky typy vlasov.
Vhodný aj pre deti.
Dlhá výdrž šampónu.
Mínusy: V plechovke zbytočný papier.
Celkové hodnotenie: 10/10
Pozdáva sa vám vôňa ruže? 😊