Ahojte!
Momentálne sa nachádzam vo Vysokých Tatrách, kde je poriadne zubaté slniečko. A poviem vám, nie nadarmo ľudia hovoria, že keď ste v horách, potrebujete krém s ochranným faktorom. Moju spolužiačku poriadne spieklo, čo by človek ani nečakal. Hádajte prečo. Nepoužila žiaden krém s ochranným faktorom. Našťastie, mne sa nič podobné nestalo, nakoľko som si so sebou na hory vzala denný aktívny krém s ochranným faktorom SPF 15 o ktorom vám dnes napíšem.

Začnem neobvykle, a to obalom. Denný aktívny krém prišiel vo veľmi luxusnom obale. Nachádzal sa v krabičke, ktorá bola robená presne na mieru pre pleťový krém. Na krabičke nájdete čosi o kréme, zloženie, použitie a pod. Krabička je papierová a recyklovateľná. Osobne som si ju nechala až dokým som nezačala písať recenziu, nakoľko ako som už napísala, prišla mi luxusná. Vraví sa však, aby sme nesúdili knihu podľa obalu, a tak som bola veľmi zvedavá hlavne na samotný obsah krabičky, a to na krém, ktorý tiež vyzerá na prvý pohľad veľmi vkusne. Jeho otváranie je taktiež zaujímavé, nakoľko sa otvára potočením vrchnej časti, kde vám následne aplikátor krému vyjde hore.
Denný aktívny krém je vhodný na denné používanie, a to predovšetkým na ranné používanie. Môžete však krém využívať aj pred športovom činnosťou alebo ako ja, ak sa nachádzate v horách a potrebujete ochrániť pleť proti zubatému slniečku. Krém zanecháva pleť sviežu, pružnú a hydratovanú, čo je pre mňa osobne pri krémoch veľmi dôležité. Navyše na pleti nezanecháva žiaden mastný film, veľmi rýchlo sa vsiakne do pokožky a na pleti je veľmi ľahký. Čo by som ďalej určite vyzdvihla je fakt, že je vhodný pre každý typ pleti. Nevysušuje, nemastní, ani neštípe.

Konzistencia krému je viac vodnatejšia ako krémovejšia, avšak mne to vyhovuje. Vôňa je jemne oriešková, cítiť z nej mandle a úplne jemne kakao. Nakoľko je vôňa nevýrazná, určite neurazí aj ako darček pre maminu, babku, kamarátku, sestru, či priateľku. Viem si predstaviť krém s rovnakou vôňou aj na nočnú starostlivosť o pleť, pretože pri pravidelnom používaní zlepšuje kvalitu pleti.

Posledná vec, ktorú musím podotknúť je fakt, že ochranný faktor nie je dostatočný pri dlhšom pobyte na slnku, pre normálny pracovný režim je však dostačujúci, preto odporúčam krém naniesť prípadne viackrát alebo pri poriadne slnečných dňoch pouvažovať nad krémom s vyšším ochranným faktorom.

Výrobok je vhodný aj pre vegánov a nie je testovaný na zvieratách.

Zloženie: voda, oktokrylén, triglycerid kyseliny kaprínovej, mandľový olej, butylmetoxydibenzoylmetán, cetylstearylalkohol, bambucké maslo, glycerín, biosaccharid, dimetikón, glycerylstearát, včelí vosk, aminokyseliny draslíka, lauroyl pšenice, fosfolipidy, močovina, hydrolizovaný pšeničný proteín, glukóza, sorbitol, fruktóza, hydrolizovaný elastín, etylhexyl palmitát, sodná soľ PCA, glutaman sodný, glycín, lyzín, kyselina jablčná, kyselina citrónová, kyselina glykolová, kyselina vinná, kyselina mliečna, vitamín E, hydroxid sodný, hydroxid draselný, karbomér, extrakt aloe vera, sorbát draselný, benzoát sodný, fenoxyetanol, etylhexylglycerín, parfum

Plusy: Luxusný obal.
Krém vhodný ako darček.
Zaujímavý spôsob aplikácie pomocou aplikátoru.
Vhodný pre každý typ pleti.
Netestované na zvieratách.
Výrobok vhodný aj pre vegánov.
Vhodný pri športovej činnosti.
Ochranný faktor SPF 15.
Jemná oriešková vôňa.
Neštípe, nemastí, nevysušuje.
Zlepšuje kvalitu pleti.

Mínusy: Nie celkom prírodné zloženie.
Obsah látok, ktoré nie sú úplne bezpečné.

Celkové hodnotenie: 8/10

Aký pleťový krém používate vy? 😊