Ahojte!
Nie je tomu tak dávno, čo som vám písala článok o bylinných sirupoch od značky Topvet. Okrem skvelých doplnkov výživy však firma ponúka aj zaujímavú kozmetiku. Ku pleťovému krému, ktorý vám dnes predstavím, som sa dostala viac – menej náhodou. Bol mi zaslaný ako horúca novinka, ktorú by som mohla chcieť otestovať. A aj som chcela. Novinky vždy testujem obzvlášť rada. Vždy ma poteší, že si firma vyberie práve mňa, aby mi danú novinku zaslala. S radosťou vám dnes predstavím pleťový krém s Astaxanthinom, ktorý je mojím pomocníkom nielen ráno, ale i večer.

Možno začnem trochu neobvykle, avšak veľmi rada by som začala vôňou, nakoľko ma oslovila. Vôňa je sladká, ovocná, jemne z nej cítiť ruže. Farba je jemne marhuľová. Vôňa a farba vo mne evokujú teplé letné večery niekde na terase, prípadne balkóne s ovocnou limonádou v ruke.

Ďalšia vec, ktorá ma na pleťovom kréme Astaxanthin veľmi oslovila, je jeho sklenený obal. Možno vám teraz prídem tak, že sa v takmer každom článku opakujem, no skutočne som milovníčkou ekologických obalov. Navyše produkt vyzerá rozhodne lepšie v sklenenom, než v plastovom obale.

Od vône, farby a obalu sa presuniem k samotnému jadru, a to ku pleťovému krému a jeho vlastnostiam. Najdôležitejšie je podotknúť, že pleťový krém Astaxanthin je vhodný pre každý typ pleti. Nakoľko však dokáže bojovať proti vráskam a samotný Astaxanthin je silným antioxidantom, odporúčam krém najmä pre zrelú pleť, prípadne pre dámy, ktoré dosiahli aspoň vek 30 rokov. Vôňou si myslím, že takisto by sadol viac dámam v tých najlepších rokoch. Mne sa vôňa však páči, aj keď som zatiaľ nedosiahla ani len tých 30 rokov. Avšak okrem toho, že je krém vhodný pre každý typ pleti, najviac pre zrelú pleť, je vhodný nielen pre dennú starostlivosť, ale aj pre nočnú starostlivosť. Doslova ním dokážete zabiť dve muchy jednou ranou. Osobne zbožňujem produkty, ktoré sú akýmsi 2v1. Šetria priestor, peniažky, a nevytvárajú ďalší zbytočný odpad.

Pleťový krém Astahanthin sa veľmi rýchlo vstrebáva, nezaťažuje pleť a po aplikácií je pleť navonok, ale i hĺbkovo vyživená. Vďaka zloženiu, ktoré je takmer úplne prírodné, by som krémom nepohrdla. Vyhovuje aj mojej zmiešanej pleti a nezanecháva mastný film, čo je v mojom prípade úspech, nakoľko sa po mnohých krémoch lesknem ako diskoguľa. V konečnom dôsledku by som preto pleťový krém rozhodne odporúčila, a to pre zrelú pleť, problematickú s akné, ale i pre zmiešanú a mastnú pleť.

Výrobok je vhodný aj pre vegetariánov a nie je testovaný na zvieratách.
Zloženie: voda, olej zo semien viniča hroznorodého, olivový olej, glycerín, olej z ruže šípovej, cetearyl alkohol, olej z hruškovca amerického, bambucké maslo, polyakrylát sodný, pantenol, parfum, Ataxanthin, včelí vosk, tokoferol (vitamín E), olej zo semien slnečnice ročnej, polysorbát 80, fenoxyetanol, etylhexyglycerín

Plusy: Sklenený obal.
Český výrobok.
Takmer prírodné zloženie.
Výrobok vhodný pre vegetariánov.
Netestované na zvieratách.
Obsah mnohých vzácnych olejov.
V zložení je aj bambucké maslo a Ataxanthin.
Krásna ženská vôňa.
Rýchle vstrebávanie.

Mínusy: Obsah polysorbátu.

Celkové hodnotenie: 8/10
Akú vôňu pleťových krémov preferujete? 😊