Ahojte!
Dlhšiu dobu som mala v pláne vyskúšať značku Ziaja, avšak vždy sa to v mojom živote akosi zomlelo tak, že som sa ku nej nedostala. Paradoxom však je, že obchod Ziaja sa nachádza len približne 20 minút peši od môjho domu. Ku značke Ziaja som sa nakoniec dostala vďaka spolupráci s e-shopom Elnino, ktorý mi zaslal na testovanie uhorkové tonikum, ktoré som si sama vybrala. Viem, že mnohí značkou Ziaja pohŕdajú, lebo má korene v Poľsku, no ja som jej chcela dať šancu už príliš dlho. Navyše, dokonca aj moja mamina si značku Ziaja veľmi pochvaľuje. Nielenže je cenovo dostupná, no zoženiete ju aj v drogériách. Dnes vám teda napíšem čo – to o uhorkovom toniku. Čo myslíte, sadol mi produkt?


V súčasnosti je stále mnoho poľských produktov považovaných za nekvalitné, rýchlo sa kaziace. Značka Ziaja je však jedna z poľských značiek, ktoré nasvedčujú opak. Ziaja je poľský výrobca farmaceutík a kozmetiky na báze prírodných zložiek, na tvár, telo a vlasy. Je to rodinný podnik, ktorý založili v roku 1989 v Gdaňsku farmaceuti Alexandra a Zenon Ziaja. Všetky ich produkty majú navyše neutrálne pH a používa sa v nich minimum konzervantov, aby sa čo najviac predišlo možným alergickým reakciám.
Prejdime však ku samotnému výrobku, ku čistiacemu toniku s uhorkovým extraktom.

Balenie 200ml, čo v poriadku vystačí pri pravidelnom používaní ráno a večer približne 5 týždňov. Obal je plastový, avšak jedná sa o plast, ktorý je recyklovateľný. Zospodu má obal vygravírovaný názov značky Ziaja. Napriek faktu, že je obal plastový, dá sa znovu využiť, nakoľko vrchnák sa dá odšróbovať. Po vypláchnutí a umytí môžete obal ďalej na niečo používať.

Vôňa je jemne uhorková s nádychom poriadnej sviežosti. Viem si úplne predstaviť toto čistiace tonikum počas leta, skvelo by sa hodilo na teplé rána, aj na horúce večery. Ani počas zimy však nie je na zahodenie, ba naopak. Svieže vône veľmi lahodia mojim čuchovým zmyslom.

Použitie je veľmi jednoduché. Stačí si vziať bavlnený tampónik (nie vatový, treba šetriť životné prostredie 🙂 a nanesieme požadované množstvo výrobku na tampónik. Musím vás však ale varovať, že kvôli propylénglykolu, ktorý výrobok obsahuje, sa voda premení na akési väčšie čiastočky, ktoré sa vám doslova na tampóniku rozletia. Čistiace tonikum je vhodné pre normálnu, zmiešanú a mastnú pleť.

Čo sa týka samotných výsledkov, bola som celkom spokojná. Stiahlo mi pekne vyrážky, osviežilo poriadne pleť a zároveň mi pleť vyčistilo. Skrátka urobilo všetko, čo som od tonika očakávala.

Zloženie: voda, propylénglykol, uhorkový extrakt, pantenol, hydrogenovaný ricínový olej, benzoát sodný, parfum, amyl cinnamal, linalool, kyselina citrónová

Výrobky značky Ziaja nie sú testované na zvieratách.

Plusy: Recaklovateľný obal.
Vygravírovaná značka na obale.
Svieža vôňa.
Výdrž 5 týždňov.
Stiahnutie vyrážok.
Vyčistenie a osvieženie pleti.
Ricínový olej v zložení.

Mínusy: Obsah propylénglykolu, pantenolu a parfumu.
Plastový obal (dal by sa nahradiť napríklad skleneným, ale to je len návrh).

Celkové hodnotenie: 7/10

Poznáte značku Ziaja? 😊