Ahojte!
Nie je tomu tak dlho, čo som spoznala (pre mňa) novú a prírodnú kozmetiku zo Slovenska. Vždy ma poteší, keď nájdem na internete kozmetiku, ktorá je naša, vyrábaná s láskou na Slovensku. Dnes vám predstavím od značky 2SIS tuhý šampón s milým názvom TYKOKOS, ktorý vyrábali dve sestry, ktoré sa aj podieľajú na vzniku značky 2SIS. A áno, uhádli ste správne, jedná sa o tuhý šampón s vôňou kokosu. Názov je skutočne veľmi milý a v tomto prípade aj trefný, na samotné testovanie som sa veľmi tešila.

Naposledy som mala tuhý šampón, ktorý mi absolútne nesadol, mastil mi vlasy a celkovo, bola to veľmi zlá kúpa. O to viac som sa tešila na tuhý šampón TYKOKOS do ktorého som vkladala veľké nádeje.
Vzhľadom mi šampón pripomína guľaté mydlo, nakoľko je oproti iným šampuchom väčší.
Vôňa je príjemná, jemne kokosová s nádychom do sladko – ovocna. Nie je to veľmi prenikavá vôňa, takže sa nemôže stať, že by niekomu doslova nesadla. Je to skutočne jemnučká vôňa, ktorá by možno sadla aj mužom. Osobne vidím v mnohých vôňach možnosť využitia aj pre mužov, nielen pre ženy.
Po premasírovaní vašich mokrých vlasov tuhým šampónov vytvoríte bohatú a hustú penu. Vlasy odporúčam umývať 2-3x týždenne pre čo najlepší efekt. Pozor však, tuhý šampón TYKOKOS je určený na suché vlasy, nie pre mastné. Má totiž zložky, ktoré pomáhajú suchým vlasom, aby nestrácali lesk, nepôsobili fádne a najmä, aby neboli vysušené ako slama. Všetky so suchými vlasmi to dobre poznáme.
Po umytí spozorujete hneď na vašich vlasoch lesk, čistotu a čo je úplne najlepšie, vlasy sa vám neuzlia a nezamotávajú, ani neelektrizujú. Na dotyk sú jemné a sú doslova prevoňané jemnou vôňou kokosu.
Tuhý šampón vám vydrží približne 6-7 týždňov, čo sa skutočne vyplatí. Navyše príde zabalený do obalu, ktorý je kompostovateľný. Jedná sa tým pádom o úplne Zero Waste šampón, mám z neho obrovskú radosť. Nielenže je ekologický, no svojimi vlastnosťami je pre mňa aj veľmi vhodný.

Výrobok nie je testovaný na zvieratách a je vhodný aj pre vegánov.

Zloženie: tenzid z kokosového oleja, voda, olivový olej, extrakt z morskej riasy, kokosový extrakt, kostihoj, žihľava, íl

Máte radi vôňu kokosu? 😊