Ahojte!
Takmer každá z nás používa šampón, niektoré dokonca aj kondicióner. Avšak veľmi málo žien používa vlasové oleje. Pravdepodobne kvôli predsudkom, že vlasy zaťažujú a sú príliš mastné. Každopádne, sú to predsudky, ktoré sú v mnohých prípadoch neopodstatnené. Oleje veľmi pomáhajú vašim vlasovým končekom a celkovo sú skvelou doplnkovou výživou pre suché vlasy. Vlasový olej od Weledy som začala skúšať začiatkom zimy, kedy vlasy dostávajú poriadne zabrať vplyvom chladného a sychravého počasia.

Vlasový olej slúži najmä na upokojujúcu masáž pokožky hlavy a na rozštiepené končeky. Osobne som ho však používala len na končeky vlasov, nakoľko na masírovanie pokožky hlavy som používala rozmarínové vlasové tonikum, ktoré vonia takmer totožne. Prvýkrát, keď som si dávala olej na vlasy, som ostala veľmi prekvapená. Dala som si ho príliš a na mojich krátkych vlasoch to bolo hneď jasné.

Povedala som si, že to nevadí, skúsim to nabudúce s menším množstvom a určite to bude o čosi lepšie. A veruže bolo. Naučila som sa, aké množstvo mi stačí a už po mesiaci bolo vidieť rozdiel. Vlasy nevyzerali ako kefa, boli jemnučké, prevoňané a na pohľad bolo vidno, že sú hĺbkovo vyživené.

Vlasový olej je najlepšie používať na vlhké vlasy. Mám vždy pocit, že moje vlhké vlasy si z oleja vždy doslova vytiahnu, čo potrebujú. Po vyschnutí navyše vlasy neelektrizujú, čo považujem za veľké plus. Sú totiž výrobky pri ktorých po vysušení vlasov vlasy poriadne elektrizujú a nedá sa s nimi nič robiť.

Čo sa týka balenia, určite ste si mohli všimnúť, že je maličké. Obsahuje 50ml, a aj keď sa vám to môže javiť málo, je to skutočne dosť. Vždy sa používa pár kvapiek, takže vám balenie s prehľadom vydrží aj pár mesiacov. Mne ani po mesiaci takmer vôbec neubudlo. Mám pocit, že by kľudne balenie vystačilo aj na pol roka, bez srandy. Dovolím si však zatiaľ len polemizovať, ako dlho by vydržalo.

Výrobok nie je testovaný na zvieratách a je vhodný aj pre vegánov.
Zloženie: Arašidový olej, extrakt z kvetov ďateliny lúčnej, parfum, extrakt z koreňa lopúcha väčšieho, limonén, linalol, geraniol, kumarí
Používate oleje na vlasy? 😊