Ahojte!
Chladné obdobie pomaly, ale isto prichádza a naša pleť si práve v týchto „šialených“ dňoch zaslúži o to viac starostlivosti. Píšem šialených dňoch, nakoľko počasie akosi stále kolíše, no jedno je isté, leto nám dalo zbohom. Pre žienky, ktoré trpia suchou pleťou, je obdobie jesene a najmä zimy pravdepodobne poriadny zaberák na pleť. Osobne prežívam aktuálne veľmi zvláštne obdobie, nakoľko moja pleť bola vždy mastná a lesklá. Neskôr sa „premenila“ aspoň na zmiešanú, čo bol pre mňa úspech. A zrazu na nej občas vidím suché miesta? ČOŽE? Neverila som, ale zrkadlo je zrkadlo. Moja pokožka je najmä pod obočím tak suchá, že doslova šupinatie. Nebojte sa, na čele som stále občas taká menšia diskoguľa. Každopádne nájsť vhodný pleťový krém je niekedy naozaj „o hubu“. A tak som prišla ku značke Ancient Wisdom, ktorú testujem prvý, a rozhodne nie posledný, krát. Mimochodom, poznáte ju?

Uznávam a predom varujem, že krém s obsahom kamilky a jazmínu s veľkou pravdepodobnosťou nebude voňať všetkým. Jedná sa o vôňu, ktorá mladšie ročníky možno príliš priťahovať nebude. Každopádne mne vôňa vyhovuje. Popísala by som ju ako príjemnú kamilkovú vôňu.
Rumanček kamilkový možno nevonia najlepšie a pripomína vám „stareckú“ vôňu, no jeho účinky sú nezameniteľné. Vedeli ste, že pomáha zosvetliť pleť, odstrániť tmavé kruhy pod očami, či dokonca liečiť ekzém? A pre milovníkov čajov, ako som napríklad ja, má charakteristickú, delikátnu chuť.
Pokiaľ to náhodou preženiete s pleťovým krémom a nanesiete si ho na pleť viac, než je potreba, nemusíte sa báť. Krém sa dokáže veľmi rýchlo vsiaknuť do pokožky a navyše sa výborne rozotiera. Môžete ho kľudne využívať aj ako prírodnú podkladovú bázu pod make – up.
Či už si nanesiete na krém make – up alebo nie, vedzte, že vaša pokožka ostane hydratovaná. Krém neupcháva póry, nevyvoláva žiadne alergické reakcie, nezanecháva pleť mastnú. Ba naopak, pleť žiari a je zamatovo hebká na dotyk. Myslím, že čoskoro si tento krém odomňa uloví aj mamina.
Pleťový krém je zabalený do plastového obalu, ktorý sa však dá vypláchnuť a používať znovu na iný účel. Moja mamina používa tieto obaly napríklad na všelijaké drobné kancelárske pomôcky.

Značka prehlasuje, že všetky ingrediencie v produkte sú z etických zdrojov.

Aké pleťové krémy máte vy najradšej? 😇