Ahojte!
Pred týždňom som vám písala o prírodnej kozmetike Ťuli a Ťuli a o ich dvoch produktoch, a to o ružovej vode a telovom pílingu. Dnes mám pre vás prichystanú druhú časť recenzií a pod zub sa tentokrát pozrieme zvyšným dvom produktom – šampónu s vôňou lesnej jahody a deodorantu s citrusovo – levanduľovou vôňou. Tentokrát sú to produkty, ktoré skutočne využíva každá z nás.

PRÍRODNÝ ŠAMPÓN LESNÁ JAHODA 
Viete si predstaviť produkt, ktorý vonia podobne ako detský sirup proti kašľu s jahodovou príchuťou? Pokiaľ áno, celkom určite si viete predstaviť aj šampón lesná jahoda, ktorý som testovala. Priateľ vôňu zhodnotil jednoducho: „Ja by som to vypil.“ Musím s ním súhlasiť, vôňa je skutočne perfektná, mne osobne vždy voňali detské sirupy proti kašľu a teraz niečo podobné mám, akurát vo verzií, ktorou si môžem umývať vlasy. Neviem síce ako by umývanie vlasov zvládol detský sirup proti kašľu, ale šampón s vôňou lesnej jahody to zvláda famózne, klobúk dole. Vlasy tak vyčistí, že doslova vŕzgajú od čistoty. Šampón vytvára bohatú penu, odstráni z vlasov všetky nečistoty a vlasy rozvonia aj na druhý deň.
Viete, čo ďalšie ešte stojí za zmienku? Jednoznačne sklenený obal s dreveným vrchnákom, ktorý je možné gravírovať za príplatok akýmkoľvek vaším motívom. Paráda, však? Navyše sklenený obal môžete vrátiť a dostanete späť 10 centov. Výrobok, ktorý je premyslený od hlavy po spodok.
Zloženie: voda, decylglukozid, panthenol, glycerín rastlinného pôvodu, phytokeratin (hydrolyzovaný kukuričný proteín, hydrolyzovaný pšeničný proteín, hydrolyzovaný sójový proteín), laurylbetaín, prírodný emulgátor xantánová guma (získaná kvasením cukru), chlorid sodný, fenoxyetanol, prírodný extrakt z lesnej jahody, Aloe Vera, kyselina citrónová, kyselina benzoová, kyselina dehydrooctová.

PRÍRODNÝ DEZODORANT CITRUS – LEVANDUĽA

Poslednú dobu testujem všelijaké dezodoranty viac ako zvyčajne. Možno za to môže aj to, že počas leta bolo skutočne horúco a moje pohnútky mi nedali, musela som skúšať niečo nové a zisťovať, ktorý dezodorant by mi najlepšie sadol a najlepšie ma ochránil pred nežiadúcim zápachom.
Koncom leta (cháp koncom augusta, vtedy pre mňa leto oficiálne končí) sa ku mne dostal ďalší dezodorant, a to dezodorant citrus – levanduľa na ktorý som bola veľmi zvedavá, nakoľko má fantastické zloženie. Jedno z najlepších zložení, aké som u dezodorantov videla.
Bola som veľmi zvedavá, čo dokáže, nakoľko príroda dokáže byť silná. V prvom rade ma zaujala nádherná vôňa, ako to u prírodných produktoch býva. Z dezodorantu citrus – levanduľa cítiť sladký nádych citrusových plodov s upokojujúcou levanduľou. Najväčší podiel však na vôni má včelí vosk, ktorý jemne prebíja citrusovú vôňu. Veľmi zaujímavá, sladká kombinácia vôní, ktorá mi sadla.
Veľké plus vidím v tom, že dezodorant neobsahuje alkohol, čiže nedráždi pokožku a môžete ho kľudne využívať aj po holení. Výdrž je 4-5 hodín, potom je potrebné aplikovať dezodorant znovu. Záleží však od toho ako veľmi sa potíte. Osobne používam dezodorant rada, a tak si ho nanášam aj 3x do dňa, niekomu však môže vyhovovať nanášať dezodorant len 1x, a to napríklad ráno.

Zloženie: organický (BIO) panenský kokosový olej lisovaný za studena, BIO včelí vosk, potravinárská jedlá sóda, 100 % prírodná silica bergamot, 100 % prírodná silica sladký pomaranč, 100 % prírodná silica ružový grapefruit , 100% prírodná silica levanduľa

Máte radi prírodnú kozmetiku pochádzajúcu z vašej „rodnej hrude“? 😇