Ahojte!
So značkou Natura Siberica sa na blogu nestýkam prvý krát. Mohli ste si na blogu prečítať recenziu aj na severské detoxikačné mydlo, ktoré je rovnako od zn. Natura Siberica. Oba produkty, ktoré vám dnes predstavím, majú čo to spoločné. Zlatú morušku. Pravdepodobne ste teraz vypleštili oči, čo ste práve prečítali. Aby som vás však uviedla do obrazu, Zlatá moruška bola servírovaná Ruským cárskym rodinám ako jedna z najcennejších severských bobúľ. Vďaka svojim jedinečným vlastnostiam účinne posilňuje vlasové korienky, chráni proti voľným radikálom životné prostredie a dodáva luxusný a zdravý lesk vašim vlasom. Zázrak, ktorý je obsiahnutý v šampóne, ale i v maske, ktorú vám dnes predstavím. Okrem toho však oba produkty obsahujú aj vzácny olej zo severského rakytníka rešetliakového, ktorý je stálym živým zdrojom vitamínov, ale i vyživuje a zlepšuje štruktúru vlasov.

VÝŽIVNÝ ŠAMPÓN Z KRÁĽOVSKÝCH BOBÚĽ
Začnem zľahka, a to obalom, ktorý by ma jednoznačne v obchode zaujal. Každopádne mu musím vytknúť to, že je plastový. Fľaška sa však dá otvoriť a je oblepená peknou kvetinovou etiketou. Áno, všetky kvetové potlače, etikety a podobné záležitosti zbožňujem. Otváranie fľašky je riešené veľmi prakticky, a to systémom, kde zvrchu najskôr musíte zatlačiť na okraj vršku, a až potom vám vyskočí samotné dávkovanie. Za mňa je to veľmi praktické, nakoľko je otvor veľký tak akurát a dostane sa z neho potrebné množstvo šampónu. Navyše nehrozí, že by sa šampón rozlial.
Výživný šampón je vhodný pre všetky typy vlasov. Môj typ vlasov je suchý, nakoľko mám vlasy vlnité. Výrobok si s nimi však šikovne poradí, fantasticky ich umyje a dokonca vydržia bez ďalšieho umytia 3-4 dni, čo je celkom slušná doba, keďže som si vlasy umývala zväčša každý druhý deň.
Vôňa je ovocná, no zároveň osviežujúca a príjemná, vhodná práve na letné obdobie.
Výživný šampón vlasy skutočne vyživuje, a to bez akéhokoľvek zaťaženia. Vlasy sú po umytí čisté (myslím skutočne čisté) a hydratované. Pre moje suché vlasy je tento šampón vynikajúci.
VÝŽIVNÁ MASKA Z KRÁĽOVSKÝCH BOBÚĽ

Aj pri maske by som začala obalom, avšak je veľmi podobný ako pri šampóne. S jedným rozdielom teda, že sa nejedná o fľašku, ale o plastovú nádobu, v ktorej sa nachádza výživná maska na vlasy. Vôňu má úplne totožnú ako výživný šampón, a ak by vám niekto previazal oči šatkou, nemali by ste šancu rozlíšiť vôňu masky od vône šampóna, pretože sú skutočne rovnaké.
Priznám sa, nikdy som nebola akýmsi veľkým nadšencom do vlasových masiek. U mňa by ste výrobky podobné maskám na vlasy hľadali skutočne márne. Každopádne život je na to, aby sme mohli skúšať všelijaké nové veci. Moja prvá maska na vlasy bola od zn. Kallos a bola otrasná. Nielenže mi vypadávali z nej vlasy, ale ostávali po nej dokonca suchšie, než sú aktuálne. Odvtedy som na masky zanevrela. Po dlhom, skutočne dlhom čase, som sa predsa len rozhodla vyskúšať masku na vlasy. Inú, prírodnú, v kombe s rovnakým šampónom. Neľutujem. Ba naopak, som rada, že som jej dala možnosť.
Výživnú masku využívam 1-2x do týždňa a som nadmieru spokojná. Vlasy sú úplne jemnučké a prevoňané aj na druhý deň. Škoda len toho plastového obalu. Myslím si, že v sklenenom obale by sa maska vynímala skutočne nádherne a dostala by punc originality.

Akú starostlivosť radi doprajete vašim vlasom vy? 😊