Ahojte!
Počasie je poslednú dobu síce poriadne premenlivé, avšak horúčavy sú za dverami. Teda neviem ako vy, no ja jednoznačne mám taký pocit. Navyše, keď už máme leto (aj keď počasím a stupňami to tak nevyzerá), bude sa treba čo chvíľa osviežiť. Ach, studené nápoje, nanuky, zmrzliny.. paráda. Ako čerešničku na záver si vždy po pekelne teplom dni dám studenú sprchu, ktorá ma poriadne nabudí a zmyje zo mňa všetko to teplo (aj smrad). Ku mojej večernej čerešničke na torte mi pomáha moja milovaná Weleda a jej rakytníkové duo.


RAKYTNÍKOVÁ POVZBUDZUJÚCA SPRCHOVACIA EMULZIA

Milujem citrusové a osviežujúce vône. Navyše sú momentálne veľmi aktuálne s príchodom horúčav. Rakytníkovú sprchovaciu emulziu by som vedela svojou sviežou vôňou prirovnať k citrusovej emulzii na ktorej som bola rovnako závislá. Keďže som skočila rovno ku vôni, viac ju pravdepodobne opisovať netreba. Svieža, ľahká a citrusová, to je ona.
Úprimne som však najskôr absolútne nevedela akú vôňu bude mať rakytník v kozmetike. Predtým som skúšala rakytníkový sirup, ktorý bol svojimi účinkami skutočne skvelý, no vôňa bola odporná. Som rada, že predsalen som sa rozhodla vyskúšať aj kozmetiku z rakytníka. Neľutujem, ba naopak, je úžasná.
Aby som vás však ohľadom produktu uviedla na správnu mieru, nejedná sa o gél, penu alebo mydlo. Jedná sa o sprchovaciu emulziu, ktorá nepení. Konzistenciou je sprchovacia emulzia veľmi podobná telovému mlieku a účinkami tiež. Dalo by sa povedať, že ide o akési telové mlieko do sprchy, pretože po ňom ostáva pokožka jedinečne vyživená a hebká. Nanášať si telové mlieko po sprche už nebude potrebné.
Aktívnou umývacou látkou v sprchovacej emulzií nie sú sulfáty,ale cukrové tenzidy, ktoré čistia pokožku veľmi šetrne.

Zloženie: voda, sezamový olej, coco-glukozid, alkohol, Cocoyl glutamát disodný, glycerín, karagenán, parfum, cocoyl glutamát sodný, rakytníkový olej, xantanová guma, kyselina mliečna, limonén, linalol, citral


RAKYTNÍKOVÝ VITALIZUJÚCI OLEJ

Pravdepodobne sa teraz pozastavíte a začnete si ťukať o čelo, čo mi to vôbec napadlo, písať s príchodom leta o oleji. Musím vám však prezradiť, že sa skutočne nejedná o olej, ktorý by zaťažoval vašu pokožku. Práve naopak, rakytníkový olej sa veľmi rýchlo vstrebáva do pokožky. Áno, jemne mastnú pokožku možno chvíľu budete mať, avšak nie je to nič strašné. Najmä „sušienky“ určite ocenia rakytníkový olej aj počas leta. Olej je vhodný pre každý typ pokožky.
Olej nie je číry, ale má svetlunko oranžovú farbu, ktorá však nefarbí oblečenie ani pokožku.
Vôňa je príjemná, ovocná s nádychom kyselkavosti. Cítiť najmä mandarinky, pomaranč a grep.
Najlepšie je používať rakytníkový olej hneď po kúpeli, kedy je pokožka ešte vlhká a olej má šancu sa skutočne veľmi rýchlo vstrebať a uvoľniť na pokožke nádhernú vôňu, ktorú budete milovať. Pokožka je po nanesení hebká a mäkká.
Nanášanie je veľmi jednoduché vďaka praktickej pumpičke z ktorej olej nemá šancu vytiecť. Obal je navyše ekologický, nakoľko je sklenený a celkovo utvára v spotrebiteľovi skvelý dojem.

Zloženie: sezamový olej, rakytníkový olej, parfum, limonén, linalol, citronelol, benzyl benzoát, benzyl salicylát, geraniol, citral, farnesol

Máte radi vôňu rakytníka? 😊