Ahojte!

Už od staroveku ľudia zvykli používať všelijaké oleje, ktoré si nanášali na pleť, ale aj na telo. S rozvojom chemického priemyslu boli tieto oleje na istý čas vytlačené zložkami, ktoré výrobcovia získali spracovaním ropy. Ľudia však postupne začínajú chápať súvislosti medzi chemickými výrobkami a negatívnymi účinkami na zdravie, a tým pádom sa vracajú naspäť ku prírode a volia alternatívy, ktoré neškodia ich zdraviu.


Denne si ženy na svete kúpia x krémov (presné množstvo radšej ani nechcem vedieť). Drvivá väčšina krémov je v nerecyklovateľných obaloch a navyše nie sú ani zďaleka prírodné. Obyčajné chemické hlúposti, hnus. Dodnes neviem pochopiť, ako som si niekedy mohla na tvár nanášať krémy s chemickým zložením. Našťastie som zmúdrela a starám sa nielen o ekológiu, ale aj o to, aby bol produkt prírodný. Takým je aj pleťový olej zn. Khadi, ktorý je určený nielen na pleť, ale aj na telo. Bingo. Už minule som Vám spomínala, že produkty, ktoré viem využiť aj na dva spôsoby mám veľmi rada. Okrem toho, že vám ušetria peniaze, ušetria aj naše životné prostredie a koniec koncov aj miesto vo vašej kúpeľni, prípadne niekde na poličke, ako ho skladujem napríklad aj ja.
Nerecyklovateľné obaly som nespomenula len tak pre nič za nič. Chcela som vám totiž napísať to, že pleťový olej, ktorý vidíte na obrázku, má sklenený obal. Skutočne som potešená, obal sa mi veľmi páči a som šťastná, že výrobca nezvolil plast. Navyše sklenené obaly vyzerajú omnoho lepšie a mňa osobne vždy zaujmú viac.
Aktuálne ide o moje úplne prvé stretnutie s týmto typom produktu a vy iste viete, že skúšať vždy niečo nové ma veľmi baví. Spočiatku som mala však s nanášaním problém a olej mi kvapkal všade, len nie na tvár. Mnohokrát bol na zemi, raz to schytalo tričko a dokonca minule aj zrkadlo. Nepýtajte sa ako, sama neviem ako sa mi to podarilo. Každopádne po prvotnom oťuknutí sa s produktom som sa naučila s ním pracovať. Ako naschvál práve vtedy prišli horúčavy a nemyslím si, že vám potrebujem vysvetľovať problémy ľudí so zmiešanou pleťou a navyše ku tomu ešte s letom. Pleťový olej sa však pekne vsiakne, aj keď mu to trvá dlhšie (približne hodinu). Po vsiaknutí zanecháva pleť krásne hebkú na dotyk a skutočne sa nelesknete. Osobne mi však olej viac vyhovuje v počasí, kedy teplota nešplhá ku tridsiatim stupňom. Každopádne si myslím, že na zimu alebo na jeseň by bol tento olej vynikajúci.
Čo je však rovnako vynikajúce, je aj jeho krásne prírodné zloženie, ktoré ma doslova uchvátilo.

Zloženie: olej Oryza sativa (olej z ryžových otrúb), sezamový olej, slnečnicový olej, lotos, indický Madder, vitamín E, ylang ylang, citlivka, himalajský céder), Azadirachta indica (neem), olej z mrkvových semienok,  farnesol, geraniol, limonén, linalool, Eugenol, Benzylalkohol, Benzyl Salicylate, Benzyl Benzoate, kumarín

 Skúsili ste niekedy tvárový alebo pleťový olej? Prípadne takéto 2v1? 😇