Ahojte!
Chutný, vegánsky a navyše čokoládový. Jednoducho vynikajúci. Presne taký je vegánsky proteín od firmy Kompava, ktorá zjavne vie, ako vyrobiť skutočne chutný proteín. Nie som síce jedna z tých, čo využíva proteíny na dennej báze, no tento ma vážne oslovil a nebudem klamať, najmä vďaka tomu, že je vhodný aj pre vegánov. Momentálne totiž veganizujem (cháp prechádzam z vegetariánstva na vegánstvo) a potrebujem mať doplnené vitamíny a minerály, aby bolo všetko v poriadku. Proteín od Kompavy v tom dokáže pomôcť určite každému, pretože to nie je „len“ proteín. 😊

Najdôležitejšie pre mňa je pri hocijakom výrobku jeho zloženie. V tomto prípade ide o čisté zloženie, ktorému dávam skutočne klobúk dole. Neobsahuje žiadne geneticky modifikované zložky, konzervačné látky či syntetické farbivá, a rovnako neobsahuje ani sóju, ktorá je alergénom. Za zmienku stojí aj fakt, že proteín neobsahuje laktózu a vďaka tomu je vhodný aj pre mňa, keďže trpím laktózovu intoleranciou. Vegánsky proteín je ľahko stráviteľný.
Ja síce nie som veľký prívrženec športu, avšak po plávaní ma celkom zasýtil, čiže som bola veľmi spokojná. Využívam ho však aj vo všedné dni, pretože proteín nie je len niečím, čo potrebujú tí, čo cvičia. Proteín je predovšetkým výživový doplnok, ktorý sa kľudne môže využívať aj vtedy, keď nie ste totálny fanatik do fitka a podobne.
Dávkovanie sa udáva 35g (2 odmerky – dostanete odmerku v balení) na 250ml vody, prípadne mandlového alebo ryžového nápoja. Osobne som si dávkovanie však trochu upravila, pretože mi to prišlo príliš veľa. Momentálne si dávam jednu odmerku na 300 – 400 ml tekutiny (najčastejšie čistej vody). Proteín sa v takomto, už upravenom, množstve rýchlo rozpúšťa a chutí lahodne. Nemám rada príliš sladké nápoje, preto mi bohato stačí jedna odmerka. Proteín však má veľmi príjemnú chuť. Necítiť v ňom silnú chuť hrachu a pod., ako je pri niektorých vegánskych proteínoch zvykom (aspoň čo som počula). Vo variante, ktorú som skúšala ja (čokoláda – škorica), je skutočne cítiť kakao, ale aj spomínanú škoricu. Mne tento proteín veľmi sadol a poriadne mi chutil.
Zloženie: hrachový izolát, konopný proteín a ryžový proteínový izolát, xylitol, kakaový prášok 22% – ný, rastlinné BCAA (4:1:1), xantan, stévia, arómy (podľa príchute), vitamínový mix, chlorid sodný, enzýmy, vitamín D3
Zaujal vás tento vegánsky proteín? 😇