Ahojte!
Tuhé mydlá ste už na mojom blogu videli mnohokrát. Nebudem dookola opakovať, že ich mám skutočne radšej ako tekuté. Každopádne, dnes má na mojom blogu premiéru tuhé mydlo od Weledy. Značka Weleda je jedna z mojich obľúbených, tuhé mydlá som však od nich doteraz neskúšala. Ani neviem prečo, jednoducho som asi necítila takú potrebu skúsiť tuhé mydlá aj od iných značiek, než som používala doteraz. Ak by som však neskúšala stále nové produkty, bola by to pre mňa nuda. Uvažujem, že vlastne nie len pre mňa, ale rozhodne aj pre vás, kedže by vás rozhodne nebavilo čítať dookola o tých istých produktoch a o tých istých značkách. A tak som sa rozhodla, že dám šancu aj inej značke, ktorá vyrába tuhé mydlá. Mojej milovanej Welede a jej nechtíkovému mydlu.

Nechtíkové mydlo dostanete v papierovom, tvrdšom obale. Balenie je skvelé, pretože po otvorení je mydlo zabalené ešte do jedného papiera, ktorý je jemný a tenučký. Vďaka takémuto baleniu sa aj po rozbalení krabičky nedostanú na mydlo žiadne baktérie. Okrem toho je papier recyklovateľný a neničí životné prostredie. Papierové obaly sú úžasné.
Nechtíkové mydlo som si nevybrala náhodou, a nevybrala som si ho ani kvôli jeho obalu. Vybrala som si ho zámerne, a to najmä kvôli mojim vyrážkam, ktoré ma trápia v oblasti hrudníka. Žiaľ, tieto vyrážky sa častokrát objavia a zatiaľ ani doktori nevedia, či je to len alergia alebo niečo iné. Od slovenkého zdravotníctva sa toho nedá veľa čakať. 😃
Každopádne som na moje vyrážky skúsila už všeličo. Naozaj ma miestami veľmi svrbia a mám zakázané si ich škriabať. Raz mi dokonca namiešali nejaký zázračný elixír v lekárni, cítila som sa ozaj výnimočne. Teda cítila som sa výnimočne až dovtedy, kým som zistila, že ani to mi nepomáha. Bola som hlúpa, že som stavila na chémiu, no bola som už skutočne zúfalá. Keby som v tej dobe vedela, že liek na moje svrbenie netreba hľadať tak ďaleko, siahla by som po ňom hneď. Áno, skutočne rozprávam o nechtíkovom mydle, ktoré sa vám môže zdať na prvý pohľad úplne obyčajné. Možno si teraz myslíte, že to ani nie je možné. Verte mi však, že pomoc treba hľadať v prírode. Vyrážky síce nezmizli, ale konečne sa mi uľavilo od neprijemného pocitu svrbenia a zmizli začervenané miesta na hrudníku.
Nechtíkové mydlo som si rozdelila na dve časti. Jednou časťou si umývam hrudník a druhou časťou zvyšok tela.
Vôňa je lahodná, príjemná, cítiť v nej naozaj prírodný nechtík, žiadne umeliny. Mne osobne vôňa hneď uľahodila.
Penivosť mydla je veľmi dobrá. Skúšala som ho aj na holenie nôh a musím povedať, že nechtíkové mydlo sa osvedčilo aj pri holení. Nezanecháva podráždenú, ani suchú pokožku a žiletka sa po ňom ľahko kĺže.
Vyzvidhnúť musím na nechtíkovom mydle aj jeho tvar, ktorý je prispôsobený priamo dlani. Pracuje sa s takýmto mydlom skutočne perfektne a mám v pláne vyskúšať aj ďalšie tuhé mydlá od Weledy.

Produkt je certifikovaný certifikátom NATRUE a certifikátom VEGAN.

Zloženie: Palmát sodný, kokoát sodný, voda, olivát sodný, glycerín, parfum, limonén, linalol, citronelol, geraniol, extrakt z kvetov nechtíka lekárskeho, extrakt z harmančeka lekárskeho, extrakt z koreňa kosatca nemeckého, fialkový extrakt, ryžový extrakt , sladový extrakt, chlorid sodný.
Skúšali ste už niekedy tuhé mydlá od Weledy? 😊