Ahojte!

Život je o tom skúšať stále nové a nové veci. Neplatí to len pre kozmetiku, ale pre všeličo. V mojom prípade síce momentálne ide o kozmetiku, avšak myslím si, že všeobecne je skvelé, ak človek skúša niečo nové a má potom lepší prehľad. Osobne, čím viac produktov mám vyskúšaných, tým lepšiu spätnú väzbu vám viem ponúknuť. Každou recenziou sa totiž zlepšujem a teší ma, keď sa niekomu moja práca páči. Prednedávnom sme uzavreli s e-shopom Zdravý Svet dlhodobú spoluprácu a mne prišli na testovanie tri produkty. Jedným z produktov bolo aj severské detoxikačné mydlo od zn. Natura Siberica, ktorú som doteraz na blogu nespomínala.

Detoxikačné mydlo má jemnú, nenásilnú, avšak trošku inú vôňu, než je zvyčajné. Vôňa mi príde máličko sladká, pravdepodobne kvôli obsahu aktívneho uhlia, ktoré má takú charakteristickú (pre mňa mierne sladkú) vôňu.
Okrem aktívneho uhlia sa nachádzajú v detoxikačnom mydle aj ďalšie, veľmi cenné zložky. Ide napríklad o rakytníkový olej, ľanový olej, extrakt z brusníc, extrakt z púčika brezy a mnoho ďalších cenných zložiek.
Spôsob použitia je mierne odlišný od klasických mydiel na tvár, ktorými si len jednoducho prejdete po tvári. Použitie je jednoduché, avšak nepostačíte si len s vlastnými rukami. Ku tomuto produktu nájdete v balení aj hubku na tvár, ktorú musíte pred použitím poriadne namočiť, aby zmäkla. Pri prvom použití vám odporúčam ponoriť ju do teplej vody na 3-5 minút, pri ďalších použitiach na zmäknutie postačí jedna, maximálne dve minúty. Pomocou tejto hubky budete nanášať mydlo na vlhkú tvár, aby sa lepšie rozotieralo. Hubka je skvelá na jemnú masáž tváre. Po nanesení mydla na tvár si ho rovnakým spôsobom, akým ste ho naniesli, zmyjete. Hubkou. Nezabudnite hubku poriadne umyť a osušiť, aby sa v nej nemnožili baktérie. Hubku však uložte do rovnej polohy, inak sa vám bude ťažšie sušiť.
Po umytí tváre severským detoxikačným mydlom nezabudnite na poriadnu hydratáciu pleti. Mydlo totiž pleť trošku vysuší, a tak je dôležité, aby ste po použití mydla na pleť naniesli hydratačný krém.

Na produkte ma veľmi zaujalo, že ma cerfikácie s ktorými sa človek bežne v prírodnej kozmetike nestretáva. Priznám sa, doteraz som sa s takouto certifikáciou nestretla ani ja, a preto ma o to väčšmi zaujala. Cerifikát, ktorý vidíte vľavo odkazuje na zber divoko rastúcich bylín a certifikát na pravej strane odkazuje na podporu malých sibírskych kmeňov.

Skúšali ste niekedy aj takýto druh mydla? 😇