Ahojte!
Predstavte si, že ležíte medzi romanticko – voňajúcimi lupienkami ruží, ktoré sú všade vôkol vás. Vnímate, ako vám je príjemne a nasávate jedinečnú vôňu. Pre ľudí, čo majú radi ruže a ich vôňu, je to rozhodne ľúbezná predstava. Prečo by sme však mali žiť len v našich predstavách, keď je realita podobná? Hovorím o ružovom deodorante od Weledy, ktorý vám presne navodí takúto atmosféru, akú som opísala v úvodných dvoch vetách. Sama som ostala príjemne prekvapená ako je to možné. Nie som veľký milovník vôní, ktoré obsahujú ruže. Celkovo som ich nikdy nejak extra nevyhľadávala, avšak rozhodla som sa dať im šancu. Urobila som správnu vec, pretože to rozhodne nebol krok vedľa.

Ružový deodorant mi v prvom rade veľmi učaroval svojím krásnym obalom. Nie len vďaka tomu, že je ružový (aj keď ružovú naozaj zbožňujem), ale aj vďaka tomu, že je sklenený. Sklo sa môže znovu využiť, ak bude zrecyklované, a tým sa uzatvorí jeho kvázi kolobeh. Plastové obaly totiž nemám rada, naozaj dávam prednosť sklu, prípadne hliníku.
Narozdiel od väčšiny deodorantov, ružový deodorant nezanecháva na pokožke mokré miesta. Pri väčšine deodorantov mi to vadilo, kedže sa človek často ponáhľa, nastrieka na seba deodorant a akonáhle sa oblečie, ostane mu na oblečení fľak, ktorý vyzerá ako od potu. Pri tomto deodorante však taký problém aboslútne nemám, pretože sa celkom rýchlo vsiakne do pokožky a zanechá príjemnú vôňu. Vďaka tejto vlastnosti by som ho zaradila medzi tie najlepšie. Weleda má v ponuke okrem ružového deodorantu aj šalviový a citrusový. Oba som vyskúšala a boli tiež fantastické, no čo sa týka výdrže, ružový je na tom najlepšie. Ružový deodorant je však spomedzi nich o 3€ drahší.
Výdrž je síce uvádzaná 24h, avšak deodorant vydrží približne 6-8 hod. Myslím si, že je to skutočne skvelá výdrž, kedže sa jedná o prírodný produkt. Navyše mám pocit, že sa vďaka nemu potím menej, aj keď sa nejedná o antiperspirant. Vegánov, ale aj mňa, iste poteší aj fakt, že tento produkt je vegánsky.
Ružový deodorant je certifikovaný ako aj ostatné deodoranty od Weledy. Má certifikát VEGAN a certifikát NATRUE.
Zloženie: Alkohol, Voda, Trietylcitrát, Kaproyl / Lauroyl laktylát sodný, Extrakt damascénskej ruže, Extrakt listov ruže pižmovej, Glycyrrhizát amónny, Glycerín, Vôňa, Limonén, Linalool, Citronelol, Benzyl Alkohol, Benzyl Benzoan, Benzyl Salicylát, Geraniol, Citral, Eugenol, Farnesol.

Vyskúšali ste už niektorý z deodorantov od Weledy? 😊