Ahojte!
Nedávno ste si mohli na mojom blogu prečítať o šampóne s prosom od zn. Weleda, a dnes mám pre vás znovu recenziu na produkt od tejto značky. Weleda je jedna z mojich obľúbených kozmetických značiek a veľmi rada skúšam jej produkty. Aktuálne som sa rozhodla pre kosatcový denný krém. Z kosatcovej rady som už mala možnosť vyskúšať hydratačný, ale aj nočný kosatcový krém, a tak som zvedavá na to, či bude denný krém z tejto rady podobný ostatným.

Kosatcový krém, ktorý som si vybrala na testovanie, je vhodný na zmiešanú pleť, ktorej vlastníčkou som aj ja. Predtým som mala pleť mastnú, avšak zdá sa mi, že sa to zmiernilo a momentálne je zmiešaná. Moje líca sú už viac menej v pohode (nemastnia sa ako predtým), avšak moje čelo je mastné ako panvica po vyprážaní. Bola som zvedavá, čo s mojou pleťou dokáže kosatcový krém. Od Weledy ma totiž zatiaľ nesklamal ani jeden jediný výrobok.
Čo sa týka konzistencie, krém je ľahučký, skôr vodový než krémový. Tým pádom sa ľahko rozotiera a rovnako ľahko a rýchlo by sa mal aj vpiť do pokožky. Do každej časti mojej pleti sa vpil skutočne rýchlo a zanechal príjemný pocit a nádhernú vôňu, avšak moje čelo ho nevedelo absorbovať. Myslela som si, že ho dávam priveľa, lenže dávala som ho akurát, dokonca ešte v menšom množstve ako ostatné krémy. Ostatné časti pleti však naozaj pekne hydratuje a mal by zabrániť aj jej pemastovaniu. Čo ma však mrzí je, že moja pokožka v oblasti čela ho jednoducho nevie absorbovať. Nemám po ňom síce lesklé čelo, avšak cítim, že moje čelo je mastné. Krém okrem iného sľubuje aj to, že bude chrániť pokožku pred vonkajšími vplyvmi prostredia, a ja to môžem len potvrdiť.
 Vôňa krému určite nesadne každému, to viem už vopred. Na vône od Weledy si človek musí zvyknúť, pretože sú trochu atypické. Mne to však neprekáža, ba naopak, tieto vône mám veľmi rada. Väčšina produktov vonia buď po bylinkách alebo kvietkoch. Inak tomu nie je ani pri tomto produkte, jeho vôňa je kvetinová a cítiť v nej nádych prírody.
Zloženie: Voda, jojobový olej, alkohol, glycerín, kakaové maslo, bambucké maslo, destilát z hamamelisu virginského, biely včelí vosk, glyceryl stearát citrát, tapiokový škrob, cetearyl alkohol, lysolecithin, extrakt z koreňa kosatca nemeckého, hektorit, xantanová guma, glyceryl stearát, parfum, l limonén, linalol, citronelol, geraniol, citral, eugenol.
Výrobok má certifikát NATRUE.
PÁČI SA VÁM AKO VONIA KOSATEC? 😊